Audiosense T800 - 8×Knowles za $300?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 14. 2. 2020 20:45

A čím to teda je?
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 14. 2. 2020 20:50

To keby som vedel, mám o starosť menej.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 14. 2. 2020 20:52

No já jsem přesvědčen že uložením. Když tobě to nesedí, máš pocity podtlaku atd a boldricus tyto problémy nemá, tak je to uložením. Prostě ti nesedí v uších.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 14. 2. 2020 21:01

Jaj, tak ale to píšeme o úplne inom "uložení", ja o spôsobe ako sa vkladajú (chápem, že aj tifar myslel toto) a ty o kompatibilite tvaru sluchatka a ucha (a tu by mi to zmysel dávalo).
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 14. 2. 2020 21:04

Však to spolu souvisí. Buď to jde hned. Nebo si pomůžeš jinými nástavci, pootočením v uších atd a někdy to prostě nejde a musíš mít jiná sluchátka.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 14. 2. 2020 21:13

Nesúhlasím, aspoň u mňa to bude inak. Sluchatka vyvolala podtlak napriek tomu, že a) vôbec som nemal pocit nepohodlia, sluchatka mi tvarom určite sedeli veľmi dobre, nič netlačilo, b) tvar IT04 a T800 je pomerne podobný, akurát IT04 majú dlhší "nozzle" takže sa vlastne do ucha dostanú hlbšie a mali by teda byť teoreticky menej pohodlné.
Ale asi to nechajme, škoda to riešiť.

_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod boldricus 14. 2. 2020 22:12

Zajímavý, po pár hodinách poslechu sem si žádnýho podtlaku nevšim. Jen mi chvilku trvá, než je správně usadím. Popravdě, ty mmcx konektory tomu moc nepomáhaj, když se v nich kabel furt protáčí. Nemám z toho pocit bytelnosti. Nu, čas ukáže.
Bas mi rozhodně nikam nepřetejká, dokonce mě překvapilo, jak hluboko může zajít, aniž by ovlivnil ostatní pásma.
Jsem BASShead a zvuk prasím ekvalizérem :D

Venku: Cowon Plenue D + Sennheiser IE80, FatFreq Maestro Mini
Doma: Sony Walkman ZX300 + Audiosense T800
PC -> FiiO E10 + Beyerdynamic DT 990 Pro, Sennheiser HD 598, Superlux HD681 EVO, Fostex TH-X00
boldricus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 14. 2. 2020 22:32

Přesně tak. Moje jediná výtka vůči T800 jsou MMCX konektory. Dvoupin by byl lepší. S usazením problém nemám.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ivlado 15. 2. 2020 10:36

_daRK píše:Skúšal som s DragonFly Red aj s Chord Mojo, subjektívne na DFR hrali lepšie.
ivlado: pozeral som, že tie Lime Ears sú 6xBA, po mudrovani s jedným tunajším členom sme dospeli k názoru, že ten podtlak spôsobuje práve ten čisto BA setup v T800. Predpokladám, že s nimi však tento podtlak nemáš, tak mi to trochu nabúrava tú teóriu.

Osobne som si nevšimol, že by mali Aethery podobný efekt, na druhej strane to sú customy. Prikláňam sa skôr k názoru,že to bude spôsobené akým spôsobom sú naladené.
Pokiaľ ide o zdroj, tak paradoxne Hugo,ktorý doteraz hral veľmi dobre zo všetkým čo som doňho pichol, sa mi v tejto kombinácii neosvedčil. Ide o to ,že bas z Huga je naozaj výrazný a ten T800 už naozaj nepotrebujú zvýrazňovať. Taktiež som si nevšimol ,že by zúžitkovali priestor a pridaný detail,ktorý Hugo poskytuje oproti ostatným zdrojom.
Osobné sklamanie je spôsobené asi tým,že väčšina užívateľov ich popisuje ako neutrálne a to som od nich očakával. Pre moje potreby sú najdôležitejšie stredy a tie tu boli niekde v pozadí horšie čitateľné. Ak to porovnávam, zo sluchátkami čo vlastním ako Shure 846, Aether , CosmicEars BA4,Etymotic HF5 ... tak T800 hrajú jednoznačne najviac do V. Iste aj Shure 846 majú zvýraznený bas, ale nie natoľko,a navyše ich zvuk nie je unavujúci ani po dlhšej dobe počúvania, práve naopak vyslovene sa mi žiada počúvať ďaľšiu a a ďaľšiu skladbu. Pri T800 som vydržal tak 20 min. Iste záleží na osobných preferenciách a žánroch hudby, ktoré obľubujete,ale toto je proste moja skúsenosť.
iPad/Mac ➤Chord Hugo /Mojo ➤ Lime Ears Aether /Solaris 2020/Cosmic Ears BA4r/Ety ER2XR
AirPlay ➤ Hegel H160 ➤ USHER Dancer Mini One Diamond
ivlado
Junior

Odeslat příspěvekod rendyG 15. 2. 2020 11:36

Jsem rad ze se o zkusenosti podelilo konecne vic lidi. Je jasne ze nemuzou sedet kazdemu, ale nekolik stastnych majitelu se naslo, coz je super.

T800 jsou opravdu velmi citliva na zdroj, kdy s jednim muzou hrat temer neutralne (ano, sub basu je o kus vic) a s jinym zdrojem muze byt bas jako nekotrolovane bahno. Mozna jsem to mel zduraznit vic, ale T800 se hodi spise ke svetlejsim zdrojum (a stribrnym/spc kabelum, imho).
Trvalo mi chvilku nez jsem nasel to spravne kombo - ciste stribro a E1DA 9038S. Posloucham je na cestach i na DX120, ale treba s R5 si vubec nesedly, protoze R5 ma taky pomalejsi a ne tak kontrolovany bas. (mozna proto si nesednou ani s teplejsim Hugem?)
Komu pripada basu moc, zkuste prelepit port u mmcx konektoru a udelat do nej miniaturni dirku, bas se tim taky trochu zpevni, ale svetlejsi zdroj (a kabel) udela daleko vic. Kdyby se nekomu zdaly ostre vyssi stredy, pripadne vysky, chci zesumirovat moznost vymeny Knowles damperu, kterym se daji T800 doladit jeste blize k osobni preferenci, ale posledni dobou jsem nemel moc cas..

Co se onoho pretlaku/podtlaku v usich tyce, nekomu to muze delat problem. Podobne jako treba Mirai postrada i T800 u krcku "pressure relief vent" (sorry, nenapada me cesky ekvivalent), ktery ma u 90% sluchatek s dynamickym menicem a krom toho ze se pomoci tohoto ventu ladi bas, vyrovna taky tlak v uchu s okolim. Pokud se nemylim, vsechny jmenovana iBassa tento predni vent maji, takze tam nenastava problem, jak pise daRK. Jestli je to zpusobeno nekompatibilitou ucha a spuntu, nebo tim ze kazdy usazuje spunty jinym zpusobem, to je otazka.
rendyG
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tifar 15. 2. 2020 11:41

To čo spomína ivlado je psychoakustika. Keby ešte pár dní počúval, ucho by si zvyklo na nový vzorec frekvencii. Pôvodné sluchátka by zrazu zneli úplne inak. Zažil som to mnohokrát....
tifar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 15. 2. 2020 17:18

Ještě jednou se musím opakovat, že mně nepřijde, že by basy lezly do středního pásma. Podle mě jsou naopak nezvykle dobře ohraničené. Pokud jde ve skladbě bas hluboko, jde velice hluboko i u T800. Ale jinak si myslím, že jsou T800 neutrální. Provozuju je s Chord Mojo, čili též s teplejším zdrojem a problém s tím nemám. Taky si myslím že to chce si na sluchátka chvíli zvykat (nemyslím _daRKa kterému se dělal v uších nepříjemný podtlak, tam to prostě podle je dáno pro něj nevhodným tvarem), tedy na jejich zvuk. Když jsem je slyšel poprvé, přišlo mě že jsou dobrá, ale ne až tak. Naplno jsem jejich kouzlo objevil až během měsíce. Prostě je třeba si nechat svoje uši zahořet :D
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod boldricus 16. 2. 2020 19:58

K podtlaku: napadá mě, že by na to mohly mít vliv i použitý nástavce? Ale naštěstí pro mě se fakt nic takovýho nekoná.
K basům: líbí se mi čím dál víc :-D
Udělal sem si takovej testík. Skladba Magic od Coldplay, kde je hodně basu mi u Sannů deformuje středy a na vokálu a kytaře je to znát. Na T800 sou kytara i vokály krásně čistý ač bas zhusta duní. U popiny mě překvapilo jak hluboko Coldplay s basy šli. Tohle bych čekal spíš od drum n bassu. :-D
Jsem BASShead a zvuk prasím ekvalizérem :D

Venku: Cowon Plenue D + Sennheiser IE80, FatFreq Maestro Mini
Doma: Sony Walkman ZX300 + Audiosense T800
PC -> FiiO E10 + Beyerdynamic DT 990 Pro, Sennheiser HD 598, Superlux HD681 EVO, Fostex TH-X00
boldricus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod foto1977 12. 3. 2020 22:38

martas38 píše:Já jsem k nim koupil na radu chlapců z head-fi stříbrnej supr trupr kabel z Ali. Moc nadějí do něj nedávám, v nejhorším opálím izolaci a budu to nosit na krku místo řetízku:
https://www.aliexpress.com/item/4000476 ... web201603_

Ahoj jak jsi/nejsi spokojen?
Já jedu pořd na Tripowin 8 a pohodička...

Jinak jsem dnes večer po necelých 2 měsících vytáhl ze šuplíku iBasso IT01 a z nostalgie si na nich pustil pár oblíbených skladeb. A hned jsem poznal jak se mi T800 zahořeli v uších... :)
Ten rozdíl je teď slyšet opravdu markantně, IT01 zní jako nějaké levné špunty z alíka...
Kdo máte doma v šuplíku nějaké své starší oblíbené špunty tak to zkuste, tam se hned pozná jak si časem uši na T800 parádně zvykli...
foto1977
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 12. 3. 2020 22:57

Kabel je nic moc. Provedení prakticky stejné jako Tripowin, jak kdyby to dělala jedna firma. Zvukově dle očekávání zvýraznil výšky, ale současně jak kdyby zastřel středy a místo očekávaného zprůzračnění zvuku se spíš konal pravý opak. Pravda, měl jsem ho tam jen chvíli, asi to ještě někdy zkusím, ale zatím mě to moc neláká.Tripowin mně přijde daleko lepší.
martas38
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka