Superlux HD672

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bacil2 28. 11. 2019 17:17

@starší: a nepletieš si Ty HD671 s HD681 ?!?
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod starší 28. 11. 2019 22:19

Jo jo, sorry ... :-[
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod reign 23. 11. 2020 08:22

Mám dotaz na majitele sluchátek Superlux HD672 ohledně životnosti - jak jsou na tom po roce či dvou?
V recenzi na headfi autor zmiňuje slabý materiál měničů a z toho plynoucí obavy o výdrž. Já je pořídil, jejich projev mně mile překvapil i se stávajícími náušníky, ale objednal jsem i ssakulem odkazované z Alíku. Ta životnost mně zajímá proto, že bych celkem rád upravil kabel, ale jestli jsou to v lepším případě jednoročci, tak bych nerad přišel zbytečně o záruku. Je pravda, že špunty od Superluxu jsem reklamoval už 2x.
reign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 23. 11. 2020 11:34

Životnost je přímo úměrná ceně. Měničů bych se nebál, ale kabel jsem už opravoval několikrát. Naposledy jsem se naštval a připájel jej napevno. Sluchátka lze poměrně snadno rozebrat, tedy úprava/oprava na pár minut, ale i tak mi přijde, že to je zbytečné šetření na nepravém místě.
Záruku bych za těch pár korun asi ani neřešil.
Emil Pastelka
Expert

Odeslat příspěvekod reign 14. 12. 2020 17:47

Dnes mi přišly z Číny zde postované kožené náušníky a musím říct, že to beru jako změnu k lepšímu, basy jsou výraznější, kůže netopí jak silikon. Zároveň zpětně chápu výhrady nebohého bacila (lékárnička mu budiž lehká) - vytratila se vzdušnost projevu, ten je teď zemitější. Jako největší pozitivum výměny vnímám mírné potlačení kelímkového efektu.
reign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 14. 12. 2020 18:19

Onen tajemný kelímkový efekt - která sluchátka ho mají nejvýraznější ? Že by to na člověka rovnou vyskočilo .. mám několik uzavřených sluchátek, a nejsem si jistý, jestli se u nich toto vyskytuje. Nebo ho vykazují všechna uzavřená sluchátka, s tím, že některá více, a jiná méně ?
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod reign 14. 12. 2020 18:28

Hele, já ti nevím. Já měl před tím akorát plně otevřené HiFimany a tak jsem si toho všiml, ale je to nejvíce závislé od druhu hudby - hodně poslouchám jazz z Tidalu a to jsou většinou nahrávky, které budou asi hrát super na čemkoliv. Ale pustím rock a už je to na hraně, to jim nesvědčí, najednou zní uječeně. Ovšem dobrá nahrávka - třeba moje 37let zamilovaná deska od Iron Maiden Piece of Mind - zní statečně, bez problémů.
reign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 14. 12. 2020 19:19

No, s kelímkem jsi mi moc nepomohl, ale zato jsi mi dal tip na to CD od Iron Maiden .. První skladba Where Eagles Dare je super, ty klouzavé dozvuky kytar, pořád dokola, aby si to jeden mohl vychutnat - díky ! :-) Jen pro info - poslouchám na Tidal, uzavřená sluchátka, a taky bez problémů :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod reign 14. 12. 2020 19:56

Tak zkus u mně kritickou nahrávku (jakože to Superlux moc nedává) https://tidal.com/album/19831659 - tam ten kelímek slyším nejvíce.
Nebo lepší nahrávka, ale taky to na nich není 100% https://tidal.com/album/95854256
reign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod reign 18. 12. 2020 10:06

Po delším poslechu musím konstatovat, že problémy se zvukem nejsou ani tak na straně sluchátek, jako zdrojové nahrávky. Jednoduše řečeno je problém najít - zejména na Tidalu - dobrou nahrávku, mqa to nespasí. Když jsem získal info o těch postovaných kusech, tak mají mizerný dynamický rozsah, vše je nepřirozeně vytažené na maximum. Má nejoblíbenější deska od Iron Maiden Piece of Mind je na Tidalu taky v té nejhorší dostupné verzi - ano, vše je hlasité, spodek burácí... Když jsem stáhl lepší verzi, tak teprve sluchátka zalahodily mým uším - nahrávka má výborný prostor, kytary zní vzdušně, bicí jsou zřetelnější - prostě paráda. Na sluchátka často neposlouchám, na bedny to není tak otravně patrné. Celkem mně to štve, myslel jsem si jaké terno Tidal je, ale bohužel není.
Po této anabázi musím konstatovat, že Superlux HD672 hrají středy a basy perfektně, s výborným prostorem, jediné rezervy (oproti výrazně dražším kusům) jsou v ostřejších výškách. A opět - při dobré nahrávce jsem se s problémy nesetkal.
reign
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod epicsociety 3. 2. 2022 17:24

HD672 vlastním dlhšie než jeden kalendárny rok a nebol zatiaľ problém, dokonca ani s káblom. Oveľa drahšie ATH-R70x som posielal na servis, pretože kvôli káblu vypadával jeden kanál.

Náušníky na HD672 sú kapitola sama osebe, mňa osobne tlačí ten plast, ktorý je za sfúknutými náušnikmi. Chcel som objednať velúrové, ale odradila ma údajná zmena zvuku (výraznejšie basy, resp. širší soundstage naozaj nepotrebujem, dokonca mi obidve veci skôr vadia). Tak som sa rozhodol, že skúsim tie gumy vypchať molitanovými kruhmi a napíšem sem nejaký feedback.

-- 3. 2. 2022 18:27 --

@reign Som rád, že čoraz viac ľudí zisťuje, že streamovacie služby stoja za ... Nedá sa spoľahnúť na nahrávku, ktorú tam tretia strana uploaduje. Tak sa aj z pôvodne kvalitného a dynamicky pomerne rozsiahleho Piece of Mind môže stať placatá zvuková tlačenka s "burácavým spodkom" a "prehnanou hlasitosťou".
epicsociety
Kolemjdoucí

Předchozí stránka