od reign 18. 12. 2020 10:06
Po delším poslechu musím konstatovat, že problémy se zvukem nejsou ani tak na straně sluchátek, jako zdrojové nahrávky. Jednoduše řečeno je problém najít - zejména na Tidalu - dobrou nahrávku, mqa to nespasí. Když jsem získal info o těch postovaných kusech, tak mají mizerný dynamický rozsah, vše je nepřirozeně vytažené na maximum. Má nejoblíbenější deska od Iron Maiden Piece of Mind je na Tidalu taky v té nejhorší dostupné verzi - ano, vše je hlasité, spodek burácí... Když jsem stáhl lepší verzi, tak teprve sluchátka zalahodily mým uším - nahrávka má výborný prostor, kytary zní vzdušně, bicí jsou zřetelnější - prostě paráda. Na sluchátka často neposlouchám, na bedny to není tak otravně patrné. Celkem mně to štve, myslel jsem si jaké terno Tidal je, ale bohužel není.
Po této anabázi musím konstatovat, že Superlux HD672 hrají středy a basy perfektně, s výborným prostorem, jediné rezervy (oproti výrazně dražším kusům) jsou v ostřejších výškách. A opět - při dobré nahrávce jsem se s problémy nesetkal.