Domaci poslech komplet do cca 10 000,-

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 25. 1. 2020 15:24

Dáš. Sám jsem si tím prošel, teda vlastně procházím. :D
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hanysek3099 25. 1. 2020 15:57

Nic proti, ale nebavíme se o ceně nových HD650/600, ale o bazaru a ten se dá koupit s trochou snahy pouze o 1000-1500 víš než nové HD599. A rozdíl ve zvuku je zatraceně slyšet už na obyčejném DAP střední třídy, natož na stolní sestavě. Osobně se mi podařilo koupit HD650 velmi lacino a hrají skvěle i se starším Fiio X5 druhé generace. Na tvé plánované sestavě budou ještě o kus lepší. Můj osobní názor je, že na tvou plánovanou stolní sestavu jsou HD599 příliš levný kus, a sestava si v pohodě poradí právě s HD600/650, případně Hifimany HE400i/500 apod. Takže pokud nejsi typ posluchače, který nesnese představu, že kupuje použité zboží, určitě zvaž zakoupení bazarového kusu vyšší řady, rozdíl je v tomto případě markantní ...
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 25. 1. 2020 16:42

Sú to jeho peniaze, nech si kúpi, čo chce. Niekedy sa človek musí poučiť z vlastných chýb, hoci je lepšie učiť sa z cudzích :)
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Wagi1 25. 1. 2020 16:58

Hosi ja ten nakup do budoucna nevylucuji, ale az po nejakem case a urcite tam toho v te cenove skupine je vic k moznemu poslechu a uvidom co bude ladit k tomu zelezu co mam doma...... Navic sek vzal sluchatka co mi prosli cena / vykon ok.... Senahl jsem nove za 3k, jasne Senny v bazaru 600-650, cca 5k+-, pokud koupim nausniky a kablik treba tak je to zase + 1-2k, takze cca +- 7 a to je 2x tolik co sem dal za sluchatka a do 10k se nevejdu...... Chapu, ze to myslite dobre a uz sem neprispiva nikdo kdo by tvrdil ze sestava pod 30k nema cenu a tudizmuzu koupit icinu, ale zase pochopte ze "zacit" s konickem do kteryho vysypu 10-20k s tim, ze ty veci jsou slusny a pak se uvidi.... Holt nemuze kazdej..... Treba ten rozdil neuslisim a usetrim ;))))
Wagi1
Junior

Odeslat příspěvekod hanysek3099 25. 1. 2020 18:27

Proboha, HD650/600 se dají sehnat ve slušném stavu s trochou snahy a štěstí i za 3500 Kč ... Ale jak správně napsal _Dark - kdo chce kam ...
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wagi1 25. 1. 2020 18:59

Pokud bys je mel za ty penize ozvy se ;)

Kazdopadne asi takhle 599, jsem zvolil kvuli nizke impendanci a pomeru cena / vykon v dobe kdy jsem premyslel, ze se pripadne na zesil a Dac vykaslu - moc velka alchimie a vyber..... Chvili sem ani nevedel, co koupim pac spousta veci se blbe schani,nebo stojej relativne dost penez.... Lepsi sluchatka jsem nebral, pac sem je nemel naposlouchany, vyzadovaly by zesik+dac atd..... Ano, ted z odstupem casu to zni jednoduse, mohl jsem pridat 2k a mit neco lepsiho, ale to jsem mohl i misto zesiku a Dacu, pridat 2k a koupit Chorda atd........ To se proste tak rict neda... Otestuju to a uvidim, muzu jit vejs, muzu si to nechat, treba to vsechno prodam a koupim Koss porta a po ***** ;)))) kdo vi

-- 25. 1. 2020 18:01 --

Sem rad a vazim si vsech rad a porad, ale jednou se clovek rozhodne a nakoupi
Wagi1
Junior

Odeslat příspěvekod tibormi 25. 1. 2020 19:25

Hej hej, naposlouchej co máš, to bude nejlepší, zesik už máš dobrý aj na dražší věci, tak pak za nějakou dobu si vyzkoušej něco dražšího.
Možná to je nejdražší cesta, ale kdo jí nepodstoupil?
Projde ti rukama více věcí, různá sluchátka, světlé, tmavé a až delším poslechem někdy zjistíš, co Ti vyhovuje nejvíc.
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zarkow 25. 1. 2020 22:43

Pokud už jsi koupil HD 599, tak nejdříve zkompletuj sestavu a nějaký čas poslouchej. Kolotoč zbrklých nákupů a prodejů leze do peněz. Ale jinak souhlasím s kolegy, že např. s řadou HD 6xx se dá spokojeně žít i dlouhodobě.
CA 340C (Casea Lynx), SPaudio SC1, Eufonika H5 Miflex, CW Hypa 1, ADL Furutech iHP-35S, Sennheiser HD 600, kabeláž od Viktora Majdáka
zarkow
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Houbičkar 26. 1. 2020 09:47

Naprosty souhlas s dvěma predeslymi kolegy. Chapu, ze je pro nekoho sousloví "posouvat se" jistý druh nábozenství, ale pokud jsi pořídil a budes spokojený, je pak preci primarnim účelem té koupě dlouhodobý, pohodový poslech. Samozrejme umim cist a vidim, ze se do zadne dalsi zbrkle vymeny neženeš, tak ti přeju, ať ti to co nejdýl vydrží.
Houbičkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 26. 1. 2020 13:32

No tady jde spis o to, ze HD58X/600/650 jsou v určitých aspektech jedny z nejlepších sluchátek vůbec a v kategorii do nějakých 10-15 tisíc se objektivně z pohledu výkon/cena nevyplatí kupovat nic jiného. Ty nižší pětkové modely HD598/599 už tak nějak ztratily význam, protože se nechytají zvukově a v kombinaci s problémovou konstrukcí nemají valný smysl, hlavně s příchodem HD58X, které lze i s poštou, clem a DPH pořídit za velmi podobnou částku. Takže otázka není jestli pořídit HD58X/600/650, ale kdy. To není rýpání, to je dobrá rada. Sestava Modi+Magni je k tomu dobrá volba.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod neis 26. 1. 2020 16:51

Pánové nechci zakládat nové téma jen pro zajímavost, můžete se někdo podívat jak je na tom zesilovač pro-ject headbox se podle parametrů? Jedná se o model s 3 analog vstupy. http://tvhf.blogspot.com/2014/05/pro-je ... e.html?m=1

Díky
neis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 26. 1. 2020 17:32

neis píše:Pánové nechci zakládat nové téma jen pro zajímavost, můžete se někdo podívat jak je na tom zesilovač pro-ject headbox se podle parametrů? Jedná se o model s 3 analog vstupy. http://tvhf.blogspot.com/2014/05/pro-je ... e.html?m=1

Díky

Založ nové vlákno.
Toto ako keby si prišiel na ulici k diskutujúcej skupinke baviac sa napríklad o zatmení slnka a ty tam prídeš a spýtaš sa, čo si máš dať na večeru.
my endgame: Mojo2 + 109 Pro <3
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Wagi1 26. 1. 2020 18:14

Jako pravda je ze pripadne tam nebude vic na vyzkouseni nez cca 4 sluchatka do tech 10-15k, ale cas to ma. Navic tady se tyhle modely tocej furt, pravda je ze obcas za 5k tady jsou sluchatka stary max rok a jindy x let coz je taky trosku vtipne, ale kdyz to nekdo koupi.......

Pro me je nejdulezitejsi, aby mi sla sluchatka ke zbytku sestavy... Ta je vybrana si myslim slusne v dane cifre a doufam, ze splni ucel na dlouhe roky....chtel sem si udelat radost a zlepsit poslech, nemam cas, prachy a naladu honit se za "zvukem", od toho mam jine konicky.
Wagi1
Junior

Odeslat příspěvekod neis 26. 1. 2020 18:59

Zino ty jsi moderátor? Nechceš odpovidat tak neodpovidej a nevymyslej stupidní přirovnání, to si nech pro někoho jiného.. Přečti si co se tady řeší a potom název topicu a zjistíš že je tu tak půlka offtopic. Možná tak domácí poslech z bazaru do 10tis a spíše ani to ne, podle toho co se tady doporučuje.
neis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 26. 1. 2020 19:52

neis: Zino není moderátor, ale zná pravidla této diskuze. Krom toho, že se tvůj dotaz vůbec netýká tématu, tak patří do úplně jiné rubriky: Další zařízení a komponenty / Převodníky a sluch. zes.
Navíc tady toho bylo o Project HeadBox napsáno docela hodně, stačí použít hledání.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka