Domaci poslech komplet do cca 10 000,-

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bacil2 6. 2. 2020 16:09

neviem čo tu toľko mudrujete ... v čom je ako problém? ... veď je to úplne jednoduché ... stačí mať vždy všetko potrebné pekne doma ... a potom už len počúvať vždy to čo chcem a kedy chcem ... a verte mi, že si v tom človek nakoniec po nejakom čase urobí aj celkom solídny prehľad 8-)
bacilov gear__800x904.jpg
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Wagi1 6. 2. 2020 16:11

Jasne jak uz tu zaznelo, taky to chci udelat jinak nez nakup-poslech-vratka ;))) takze zkousim zapujcit.

Kazdopadne osobne nevim, jak casto by se pripadne tocili sluchatka kdybych jich mel vic.... Ale osobne jsem zastqncem toho, ze kdyz to nepouzivam tak to nepotrebuju a nehromadim veci...... Takze z meho pohledu max. asi 2
Wagi1
Junior

Odeslat příspěvekod honza.c 6. 2. 2020 16:21

bacil2: pěkná sbírka, ale nedá mi se nezeptat. Využíváš všechny sluchátka více k samotnému poslechu nebo spíš k analyzování rozdílů mezi sebou? Chápu, že pro někoho mít x sluchátek je to stejné jako pro druhého sbírání známek nebo přezky do opasků. Prostě koníček/vášeň :)
Stream DK: Apple TV 4k,Zidoo z9s
Audio DK: Denon avr-x2500h-5.1.2 QA 3010+3090c,SW Proson rumble r-10
Audio PC: Aune x1s, iLoud Micro Monitor, HD58x
Video DK: Epson TW9400+110'' 5D MP/HDR HiViGrey acoustic
honza.c
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Houbičkar 6. 2. 2020 16:29

Ja uz ti do toho teda nechci moc žbrblat, ale jestli dobre ctu, byl's se sluchatky spokojen a změnu jsi cekal od porizeni komponent, ktere sis objednal. Psali jsme ti v tom smyslu, ze skokovou zmenu komponenty vetsinou nezprostredkují, na to ze slouzi predevsim vymena sluchatek. Ale ty sis nova sluchatka preci poridil, urcite hraji lepe nez ta predchozi. Zelezo jsi si koupil kvuli dobremu krmeni, ne kvuli dalsi změně, tak kde je problem? Uzivej zvuku novych sluchatek s vědomím, ze z nich díky arcamu a shiitu leze tak nějak maximum. Na co zas sluchatka nová? Kvuli tomu, ze sis železem nepolepsil o dalsi level?
Houbičkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 6. 2. 2020 16:43

@honza.c: mňa to proste baví. Mám rád rôzne zvukové charakteristiky a ich kombinácie s rôznymi nahrávkami. Niekedy chcem výhradne iba počúvať muziku, niekedy porovnávam. Na počúvanie muziky ale volím také sluchátka, ktoré svojim ladením zbytočne neodvádzajú moju pozornosť od "hudbného zážitku" nežiadúcim smerom, teda k "posudzovaniu zvukovej kvality".
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Wagi1 6. 2. 2020 16:55

Houbickar - si nestezuju na sluchatka, zatim nevim jak by to hralo s jinejma. Jsem zklamanej z toho rozdilu jao hrajou samotny a jak hrajou se zesikem a Dackem.... Respektive ten kosmetickej rozdil urco za tech 8k v prislusenstvi nestal ;)
Ted chhci jenom referencniposlwch s lepsima proto abych to bud slysel, nebo mohl mit klid ze takhle to staci.....

Nemam naposlouchano skoro nic s cimkoliv a na cemkoliv slusnym, takze mam mozna jenom prehnane ocekavani. Kdo vi
Wagi1
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 6. 2. 2020 17:59

Ze tvých sluchátek už patrně zbytek sestavy víc nevydoluje a nebo to neslyšíš. U lepších to může být jinak. Ale tak to prostě v hi-fi chodí. V čím vyšší cenové hladině se pohybuješ, tím jsou vyšší příplatky za kosmetická vylepšení. Ale nemyslím si, že tohle je ta cenová hladina.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Wagi1 6. 2. 2020 18:26

Tak v podstatě to je bud dobrá sestava a poddimenzované sluchátka, nebo naopak předimenzovaní sestava na sluchátka......... Tak, jako tak je otázka jestli mi může vyhovovat tohle řešení - proto si chci poslechnout lepší sluchátka a zjistit to.... Nechci hned sluchátka měnit, ale chi si udělat to srovnání a zjistit jestli ztrácím čas - bud u špatnejch sluchátek, nebo zbytečně honím něco co nepotřebuju - lepší sluchátka.... a pak zapřemejšlet co teda potřebuju - doplnit / nepotřebuju - mám li něco zbytečně ..............

Samy o sobě se mi sluchátka líbí, poslech sympatickej, na hlavě super i při delší době... nemám jim samotnejm moc co vytknout zatím.
Wagi1
Junior

Odeslat příspěvekod neis 6. 2. 2020 18:30

Spíše jen tak pro zajímavost, jak kvalitní nahrávky do toho pouštíš? Je to sice už hodně let co jsem testoval více zařízení nejednou pro přímé srovnání, ale největší dopad měly kvalitní nahrávky s vysokým DR, kde bylo třeba otočit potenciometrem hodně doprava, jinak to bylo stejné defacto všechno. Měl jsem doma klidně i 5-6 verzí oblíbených skladeb a DR bylo u top nahrávek i 2x takové. Sice tam bylo slyšet více šumu, ale prostor, detaily a celková přirozenost poslechu byla úplně jinde. Loudness war, podle toho co jsem se dozvěděl od Luka stále kraluje a Tidalem nevyjímaje, tzn je krásné že má člověk nahrávky v hiresu, ale totálně domršené na úroveň konstatniho hluku.. Osobně už na to kašlu a jedu na spotify, ale mít takové sestavy jak tady někteří, tak v prvé řadě řeším samotné skladby.
neis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wagi1 6. 2. 2020 18:48

Neis - hele to jsem si taky říkal, když máš sestavu za xxxx K a pak do toho smažíš mp3 - jestli to má cenu :D

Většina je klasicka MP3-320 případně Flac, jasně u těch 128 a 192 např. už je ten rozdíl dost patrnej....
Co se týče kvality skladeb, nebudem si nic nalhávat, těžko to půjde nahoru.... Já mám všechno na hadru, stream nepoužívám i vzhledem k tomu co poslouchám, ale to je spíš mnou. Páč nedávno jsem koukal, že i tyhle extrémní žánry se dost zlepšily v dostupnosti a dejme tomu, že už tam toho je řádově o 10tky % víc než kdysi na streamech.....
Wagi1
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 6. 2. 2020 18:50

Nemyslím si, že zrovna tady bude problém v nahrávkách. Vidím to na ty "poddimenzovaný" sluchátka. Když poslechneš něco lepšího zjistíš, že čas ztrácíš. A bude tě to hlodat tak dlouho, dokud něco lepšího nepořídíš (samozřejmě za předpokladu že to slyšíš, pokud to neslyšíš seš šťastný člověk, který ušetří spoustu peněz). Proto jsme ti radili vem rovnou lepší sluchátka. HD600/650 jsou zvukově velice kvalitní a spousta lidí je považuje za endgame. Lepším sluchátkám dá vyniknout i lepší řetězec. Ten už máš.

-- 6. 2. 2020 17:57 --

Už mp3 320CBR je relativně v pohodě. Flac 16/44,1 naprosto perfektní. U slepého testu flac 16/44,1 vs. 24/96 bych si netroufl, že to poznám. Ano některá sluchátka (hlavně ta světlá analytická) odhalují nedokonalost a kvalitu nahrávek. I tak si myslím, že je lepší jezdit v BMW po rozbité cestě, jak ve Fabii po nové dálnici, jak už jsem jednou psal.
Mimochodem co posloucháš?
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod neis 6. 2. 2020 19:12

Martas ale já neřeším rozlišení(nebo jak to správně nazvat) to opravdu nemá takový vliv dejme tomu už od 320kbps mp3, ale dynamický rozsah a ten má brutální dopad na kvalitu. Kvalitnější sluchátka jsou v tom strašně specifická, protože tam jde slyšet každičky detail. V autě, na obyčejných bednach jsou často mnohem lepší moderní remastery, ale na koncentrovaný špičkový poslech na sluchátkách jsou tyhle "rádio" verze naprosté zlo.

Zkuste si chválně jestli máte foobar nainstalovat plugin na DR a porovnat více skladeb. Pokud máte původní CD a pak zapnete nějaký moderní remaster tak vám to vyrazí dech jak moc velky rozdíl to je..
neis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod honza.c 6. 2. 2020 19:27

martas38 píše:Mně nedává smysl to co je v poslední větě. Technologie sluchátek je jen prostředek. Bude mě zajímat výsledný zvuk a je mně jedno, jak ho bude dosaženo.

měl jsem na mysli pořídit cenově, relativně dosažitelné sluchátka z každého z těchto "světů" a poté objevovat a vychutnávat jejich rozdíly. Např. Audeze LCD-2, Koss ESP/95X.
Stream DK: Apple TV 4k,Zidoo z9s
Audio DK: Denon avr-x2500h-5.1.2 QA 3010+3090c,SW Proson rumble r-10
Audio PC: Aune x1s, iLoud Micro Monitor, HD58x
Video DK: Epson TW9400+110'' 5D MP/HDR HiViGrey acoustic
honza.c
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 6. 2. 2020 19:33

Foobar nemám, vesměs dávám přednost původnímu masteringu.
Každopádně toto rozhodně není Wagiho problém. Nemyslím, že dynamický rozsah má až tak velký vliv na detaily. U skladby s velkým DR hrají tiché pasáže tiše (dokonce se někomu může zdát, že pro tu tichost, tam některé detaily chybí). U skladby s malým DR řve všechno.

-- 6. 2. 2020 18:43 --

honza.c: Ano každá technologie má trochu jiný zvuk, ale nelze říct, že na metal jsou vhodná magnetoplanární sluchátka a na jazz magnetodynamická. Ostatně i ty nakousnuté Audeze mají u svých planárních modelů tak rozdílný zvuk, že něco je vyrovnané, něco temné sametové. Prostě mně půjde o výsledný zvuk a nebudu řešit jak se ho dosáhne. Někdo poslouchá hudbu a někdo poslouchá sluchátka. Já jsem si tím druhým případem prošel, asi i stále částečně procházím, ale snažím se poslouchat hudbu. A aktivně používaná sluchátka mám obvykle dvoje. Jedny lepší na doma a jedny horší na ven. V obou případech in-eary.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod neis 6. 2. 2020 21:07

Martas poslechni si stejnou skladbu v s nízkým DR a vysokým, některé detaily u remasteru vůbec nejsou jsou ořezany. Já osobně nejvíce miluji na hudbě různé přechody. To jsou většinou ty momenty kdy ti běhá mráz po zádech. O to tě moderní nahrávky vyloženě oberou, když to po celou dobu řve stejně. Něco jiného je poslech při sportu, v autě i jako kulisa i proto mám rád spotify, ale mít sestavu za desítky tisíc a pouštět na ní takové braky je ohromná škoda a vyhozené peníze. Tohle jsou věci, které poznám i na sluchátkách za pár korun, narozdil třeba od kabeláže a těch vašich sestav to musí být propastné..
neis
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka