Domaci poslech komplet do cca 10 000,-

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 5. 2. 2020 20:28

Za tu cenu je tato kombinace rozhodně super, sám jsem ji měl (rHead + Modi 3).
Do budoucna se doporučuju zaměřit na HD 600.
S teplejším rHeadem si sednou víc než 650. Porovnával jsem to.
AMP: HeadAmp GS-X Mini
DAC: Gustard A26 + HQPlayer
Sluchátka: Abyss Diana DZ, Sennheiser HD 600
BabetakCZE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wagi1 5. 2. 2020 20:46

Bessinka - tak ani newím jak by hráli ty "lepší" sluchátka..................... ;-)
Musím si zvyknout na "zvuk" a pak můžu hledat mouchy :)))) Navíc si nemyslím nutně, že to bude sluchátky.... Ono bráno selským rozumem - je to lepší zvuk, než jsem kdy předtím měl,,,,ale ta otázka je - stálo to za těch 10k? :D Zatím u toho "neomdlívám", takže ultra WoW efekt se nekoná..... To sice nutně není špatně, ale zpracovávám to :D

BabetakCZE - to nevím, mě zas lidi odrazovaly od HD 600, s tím že na metal ani z rychlíku :)
Každopádně, ty už mám oboje HD 600/650 do budoucna k poslechu rozjednané pak se uvidí.
Wagi1
Junior

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 5. 2. 2020 20:49

rHead je jeden ze zesilovačů, který 600 přidá jak hloubku zvuku, tak bas.
Opravdu se mi ta kombinace líbila.
Na většině zesilovačů jsem preferoval 650, ale v tomto případě ne.
AMP: HeadAmp GS-X Mini
DAC: Gustard A26 + HQPlayer
Sluchátka: Abyss Diana DZ, Sennheiser HD 600
BabetakCZE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zarkow 5. 2. 2020 21:03

Wagi1 píše:Tak zacinam se szivat, vzhledem k tomu ze uz mam neco naposlouchano ze samotnyma sluchatkama, neprijde mi zatim ten rozdil na prvni dobrou tak dramatickej za tech 8k v prislusenstvi....

Výměna zesilovače či DAC nebude nikdy tak výrazná, jako bys měl jiná sluchátka. Možná změna z tranzistorů na lampy udělá úplně jiný charakter zvuku. Ale dej tomu čas a poslouchej, na známých věcech si všimneš i drobností, které dohromady poskládají celkový lepší dojem.
zarkow
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Houbičkar 6. 2. 2020 09:36

Wagi,
mozek je sviňa, snadno ho oblbneš. Pokud nevnimas posun na prvni dobrou, tak tam proste neni. Hodne se pise takove to "dej tomu cas, ono se to pri dlouhodobem poslechu projevi", ale kdeže, to jenom zameřuješ extrémní pozornost na detaily, ktere tam byly i pred tim, jenom ses jim podrobne nevenoval. Kdyz zacnes vylozene ten zvuk vyšetřovat, tak tam mozek to " jakozlepšení" 100% najde. Ale fakt je to haluz.
Houbičkar
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wagi1 6. 2. 2020 11:27

Houbickar - zase pozdeji zkusim zmenu sluchatek a uvidim, ale jestly to bude podobny nema cenu je kupovat, zase jestli tam bude rozdil sem s nima ;))))

Moje pocity jsou velmi smisene..... Aby to neskoncilo tim jak ta debata zacla - sestava za min nez, 20+30k nema cenu..... Hmmm to do toho vrazit nechci..... Ale min nema cenu, chces kvalitni hudbu..... Hmmm a co Cina.... Koss porta za 600 z ali,,,, super hudba ;)))))) nic jinyho uz nechci :D :D
Wagi1
Junior

Odeslat příspěvekod viking81 6. 2. 2020 14:45

Zopakujem sa...ale ani sam som necakal taky rozdiel ako som pocul medzi HD598 a HD650 a ako ti to tu uz pisali viac x, nakoniec skoncis pri nich alebo pri niecom inom, ale velmi podobnom ;-)
Stereo: Wharfedale Diamond 11.4/Yamaha A-S701/Yamaha CD-S700
Headphones/Amp/DAC: Sennheiser HD650/Schiit Vali 2/Cambridge Audio DacMagic Plus
DAP/Headphones: Shanling M2X/iBasso IT01s
TV/BD: Samsung UE55KU6472/Xbox One X
viking81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 6. 2. 2020 14:50

Tak vítej Wagi ve spirále audiošílenství. Psal jsem ti, že tě vyjde levněji pořídit rovnou 600/650.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 6. 2. 2020 14:54

Wagi1, a co si cakal ? Nie, nie, nenapisem ti "ved sme ti to hovorili", ale fakt je, ze si setril na nespravnom mieste a teraz si nestastny, ze sa ten ocakavany wau efekt nekonal. Napadol ma jeden analogicky priklad... chces auto na hory a kupis si na to dvojkolku suzuki SX4, ale zase vo vybornej vybave s Michelinami, vyhrievanymi sedackami a nakoniec su smutny, ze sa s nim dostanes max k zahradnej chate. Najviac si mal vrazit do sluchatiek. Pocitam, ze o par tyzdnov tu budes riesit nove. Neboj, nie si v tom sam, kto z nas nespravil hlupe nakupy ?
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Wagi1 6. 2. 2020 15:17

Jasne hosi, ale ted uz se bojim jenom toho, aby se ten WoW efekt dostavil i s tema lepsima sluchatkama, jinac bych byl smutnej ze sem se do toho vubec poustel ;))

Zase, aspon v klidu nasporim a uvidim.... Mam pred domluvene nejake zapujcky sluchatek, pripadne je tu nekdo z Prahy kvuli 600/650tkam? Na rozumnou domluvu a kratke zapujceni?
Wagi1
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 6. 2. 2020 15:26

V tom ti bohužel nepomůžu, ale poradím ti jednu věc. Pujč si vždy jen jeden model a pokud to půjde, tak na víc jak jeden den. Pokud budeš mít doma dvoje troje sluchátka současně, nebudeš vědět, kde ti hlava stojí.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 6. 2. 2020 15:40

Tak s tym moc nesuhlasim, mat doma 3 modely roznych sluchatiek a medzi nimi vyberat, by bol riadny luxus, ktory by som si rad doprial. Ale asi to nie je uplne dostupne pre kazdeho (ak nechceme z eshopov spravit pozicovne, ja mam s tym stale akysi moralny problem). Este ze je tu audigo. Hlava by ma z nich ale doma bolela... z toho kontinualneho pocuvania.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 6. 2. 2020 15:50

Pokud to bude mít půjčeno krátce, nebude vůbec vědět a bude v tom mít chaos. Podle mě to chce déle zkoušet, včetně toho jak je to pohodlné po pár hodinách poslechu, co mě na nich vadí a naopak z čeho jsem nadšený, klidně si dělat poznámky. Po pár dnech půjčit další model.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod honza.c 6. 2. 2020 16:02

bojoval někdo z Vás s morálním problémem vlastnit více jak jedny sluchátka? Já asi nejsem takový fajnšmerk, abych si sám sobě dokázal obhájit mít např. 5 a více různých modelů s tím, že si konkrétní kus volím s ohledem na poslouchaném žánru nebo nedej bože konkrétní písně :)..
Mít ale jedny sluchátka od každé technologie (planar magnetic, electrostatic, dynamic) mi už ale dává smysl.
Stream DK: Apple TV 4k,Zidoo z9s
Audio DK: Denon avr-x2500h-5.1.2 QA 3010+3090c,SW Proson rumble r-10
Audio PC: Aune x1s, iLoud Micro Monitor, HD58x
Video DK: Epson TW9400+110'' 5D MP/HDR HiViGrey acoustic
honza.c
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 6. 2. 2020 16:08

Mně nedává smysl to co je v poslední větě. Technologie sluchátek je jen prostředek. Bude mě zajímat výsledný zvuk a je mně jedno, jak ho bude dosaženo.
martas38
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka