zino333 píše:Ja som ten DNA Stratus už videl niekde na fórach. Koľko stojí? Nechce sa mi hľadať.
Mňa najviac zaujal Feliks Audio Euforia. Ale všade čítam, že OTL amp nie je cesta pre planáry.
3000 USD
Pokud už plně elektronkový zesilovač pro planárně magnetická sluchátka, určitě raději nějaký s velmi kvalitními výstupními transformátory a vysokým výstupním výkonem (např. Stratus). Levnější a obecně všestrannější volbou jsou hybridní designy, tam však člověk musí počítat s částečnou ztrátou elektronkového zvuku.
Já bych obecně doporučil nějaký cenově snesitelný hybrid, protože záležitosti typu toho, co mám já nebo pavel1756, podle mě nedávají pro normální jedince smysl. (Ano, jsem magor.
) Takový Garage1217 Project Sunrise III byl kvalitní volbou s poměrně slušnou škálou nastavení. Ale i třeba ten Lyr 3, Mjolnir 2 nebo Liquid Platinum nemusí být špatné volby, pokud k nim člověk za rozumnou cenu sežene různě znějící elektronky a pokud chápe jejich limitace.
(Např. kvalita nesymetrického výstupu Mjolnir 2, vysoký zisk u Liquid Platinum, ...)Obecnou chybou mnoha zesilovačů je podle mého názoru právě absence možností jejich zvuk alespoň trochu ladit. Lidé pak mají tendenci šílet z toho, že ke každým sluchátkům jim "zní" jiný zesilovač - třeba i vlivem momentálního rozpoložení.
pavel1756 píše:@MHOE: Používáš s danými sluchátky pouze jednu výstupní impedanci, nebo to střídáš?
Po delším experimentování jsem došel k tomu, že nejvíce se všestrannost a vyspělost zvuku toho zesilovače ukáže při použití 4-pin XLR výstupu, který je fixován na 8 ohmů. Často však využívám možnosti přepnout mezi symetrickým a nesymetrickým režimem, kdy:
- Symetrický režim zní holografičtěji, se subjektivně o trošku světlejším tonálním podáním
- Nesymetrický režim zní kompaktněji, se subjektivně o trošku vřelejším tonálním podáním
Mohu ještě dodat, že čím výšší impedance, tím víc "elektronkově" zesilovač zní. Rozdíly nejsou velké, ale taková ta elektronková "plynulost/liquidita" zvuku se zjevně ukazuje tím víc, čím méně do signálu výstupní trafa zasahují.