sluchadla na doma do 150€

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod janci11 2. 1. 2020 22:04

no konstrukciou pripominaju tank :D mas aj nejaky typ na ten kabel? tiez sa mi zda ze tento v baleni nic moc
janci11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tibormi 3. 1. 2020 09:44

Napr tento, ale skusenosti nemám, ja som mal 2x drahší od Forza Audio Works

https://m.aliexpress.com/item/400024535 ... eb1&is_c=N
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod paja726 3. 1. 2020 21:26

Tak jsem ode dnes taky majitelem sluchátek Philips X2HR. Ve sluchátkách jsem laik, vlastnil jsem několik let jen Sencor HP900E z nějaké výprodeje za cca 490,-, takže zkušenost s touto třídou sluchátek žádná. Stávající na mé potřeby, tzn. filmy či případný domácí poslech ve FLAC a pohazování po stole byla zatím dostačující.

Proč nová sluchátka - původní sluchátka se již loupala koženka, plast začal být lepivý a hlavně jsem si chtěl udělat radost něčím pořádným.

Něco k logistice - koupeno na anglickém Amazonu za 99.9 britských liber. V košíku cena cca 101 libry, pravděpodobně poplatek za rozdíl DPH (20 a 21%). Doprava cca 8 liber, celkem 3340,-. Za 4 dny bylo ve Vídni, PPL pak za další 4 dny doručila domů.

Pročetl jsem před objednáním zběžně diskuze a fóra. Model vlastní hodně lidí a převážně pozitivní reakce. Nízká cenu výprodeje mě jako skrblíka potěšila a odůvodnil jsem si prostorem pro novým model Philips Fidelio X3. https://www.head-fi.org/threads/philips-fidelio-x3.913807/
Ve fórech psalo hodně lidí, že mají problém se stejnou hlasitostí obou sluchátek po krachu výrobce Gipson a výrobě u Envision Peripheral, případně že Amazon poslal rozbalené zboží. Přišla originál krabice, projel jsem testy na https://www.audiocheck.net/soundtests_headphones.php a spokojenost.

Pro mě neznalého sluchátka pecka. Konstrukce bytelná, možná až příliš velký přítlak. Sedí perfektně i na moji ne zrovna kulatou hlavu. Váhově docela cihla, ale pohodlná.
Zvukově jsem si sedl na zadek při porovnání s původním Sencorem. Dal jsem si cvičně jen pár oblíbených skladeb přes PC s běžnou zvukovkou Asus Xonar DG. Jsem laik, nemám ta správná slova pro popis ani zkušenost na porovnání. Ale lokalizace nástrojů, uhlazené basy, hlavně širokost prostoru a tolik informací v nahrávkách je pro mě novým zážitkem.
Takže za mě maximální spokojenost a velký dík uživateli tibormi za typ na nákup.
Ještě možná do budoucna nějaký obal na nového mazlíka https://www.aliexpress.com/item/32974956090.html
paja726
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bacil2 3. 1. 2020 21:55

paja726 píše:Pro mě neznalého sluchátka pecka. Konstrukce bytelná, možná až příliš velký přítlak. Sedí perfektně i na moji ne zrovna kulatou hlavu. Váhově docela cihla, ale pohodlná.
Zvukově jsem si sedl na zadek při porovnání s původním Sencorem. Dal jsem si cvičně jen pár oblíbených skladeb přes PC s běžnou zvukovkou Asus Xonar DG. Jsem laik, nemám ta správná slova pro popis ani zkušenost na porovnání. Ale lokalizace nástrojů, uhlazené basy, hlavně širokost prostoru a tolik informací v nahrávkách je pro mě novým zážitkem.
Takže za mě maximální spokojenost a velký dík uživateli tibormi za typ na nákup.

... vzdávam sa súdruhovia ... nemá zmysel odolávať prudkému náporu tu prezentovaných, evidentne geniálnych X2HR ... navyše keď tibotmi je váš evidentný sluchátkový guru :tleskani

... inak mimochodom nič lepšie ako tie philipsy si, ako sluchátkoví greenhorni, ani nezaslúžite ... a čo sa mňa týka, tak najlepšia radosť je škodoradosť :lol: :lol: :lol:

-- 3. 1. 2020 22:11 --

... a hlavne si zožente "skutočne dobré káble" ... najlepšie v cene porovnateľnej s cenou celých tých nešťastných philipsov! ;-)
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod f1sker.com 3. 1. 2020 22:23

Tvoj poloboh, Tyll Hertsens dal povodnu verziu X2 na Wall of fame a porovna ich ku Senn HD600 cize az take zle nebudu.
https://www.youtube.com/watch?v=Z_RJ3M_v8is

HR verziu som nepocul ale mam povodne X2 a za tu cenu super, zvuk,cena pohodlie.
f1sker.com
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanysek3099 3. 1. 2020 22:34

Taky mám dojem, že to Bacil docela zbytečně hrotí. Nicméně, pokud se jich někdo bude chtít v budoucnu zbavit, rád je na otestování vezmu :-)
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 3. 1. 2020 22:53

Mal som staršiu verziu X2 požičanú, úplne zle nehrali, no ani žiaden vyslovený zázrak sa nekonal. Možno som ich len zle kŕmil... Ale za tú cenu asi dobrá kúpa, minimálne už len z dôvodu, že paja726 z nich padol na zadok. Druhá vec je, že tým postupným "šplhaním sa nahor" človek stratí v konečnom dôsledku viac, ale málokto je taký sluchátkový guru, aby z fleku siahol po Anandach a vyššie.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 3. 1. 2020 22:58

f1sker.com píše:Tvoj poloboh, Tyll Hertsens dal povodnu verziu X2 na Wall of fame a porovna ich ku Senn HD600 cize az take zle nebudu.
https://www.youtube.com/watch?v=Z_RJ3M_v8is

HR verziu som nepocul ale mam povodne X2 a za tu cenu super, zvuk,cena pohodlie.

Tyll Hertsens určite pre mňa nie je žadny "poloboh" ... ja s niektorými jeho názormi zásadne nesúhlasím, vrátane HD600 ... a v prípade X2 je, podľa mňa, určite úplne mimo reality ... o X2HR bohužiaľ nič neviem, ale podľa tohoto:
janci11 píše:tak ich mam doma, prvy dojem super za tie prachy, musel som trosku stiahnut EQ od cca 4kHz oproti HD58x ale na moje pocuvanie su proste tie X2HR "zabavnejsie" a spodne pasmo je pre mna tiez lepsie, HD58x su viac linearne, jedno minus zatial ze su dost tazke ale hadam si zvyknem, takze za mna spokojnost
... je úplne všetko jasné ...

... doteraz som si naivne myslel, že účelom tohoto fóra je výber tých "najlepších" komponentov podľa potrieb jednotlivých tu prítomných jedincov ... už si to nemyslím ;-]
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod janci11 4. 1. 2020 00:15

bacil2 píše:... doteraz som si naivne myslel, že účelom tohoto fóra je výber tých "najlepších" komponentov podľa potrieb jednotlivých tu prítomných jedincov ... už si to nemyslím ;-]

to co je najlepsie pre teba nemusi byt najlepsie pre ineho, a nie kazdy da neviem kolko € za sluchadla, nazov temy znie sluchadla do 150€ a ja myslim ze tie X2HR su za tu cenu dobry kauf :-*
janci11
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bacil2 4. 1. 2020 01:12

janci11 píše: ...ja myslim ze tie X2HR su za tu cenu dobry kauf :-*
... no tak potom je všetko ok :lol:
bacil2
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod tibormi 4. 1. 2020 09:55

Páni som rád, nech dobre a dlho slúžia :-)

bacil2 skodoradost hej? Si honil ego a nepohonil, že?
Nebuď veľké dieťa, už teraz si tu ľudia o Tebe myslia svoje...
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ládínek76 10. 3. 2020 22:08

Ahoj.Se nehadejte kluci.hlavně že jsou se sluchátky spokojení a o to jde.Měl jsem kdysi starší verzy a šla po chvíli z domu.Vystridala je AT Ath ad700 otevřená a pak jsem doplnil BD DT770 pro a pro mně osobně oboje lepší.Ale jak jsem psal,hlavně že jsou kluci spokojeni a za dobrý peníz a to je oč tu běží
Ládínek76
Junior

Předchozí stránka