od MgX 1. 4. 2020 11:29
V rychlosti jsem si toto vlákno prolétl a musím poznamenat několik věcí.
1. Nevadí mně bouřlivější diskuze, jen se prosím vyhněte velkým obloukem osobním výpadům, útokům, vulgaritě, a to i v přenesené, či jakkoliv „skryté“ podobě. Děkuji.
2. Trochu jsem se pousmál, protože když si projdu nejenom toto vlákno, pak zjišťuji, že některým se nelíbí osobní názor, ale vlastně ani přímé měření.
3. Zachovejte klid a rozvahu. Evidentně jsou na světě daleko důležitější věci, které nejsme schopni rychle vyřešit a eliminovat. Ani obraz, ani zvuk, ani, ani... nestojí za šarvátky, urážky, vrásky atp.
4. Respektujte druhého diskutujícího a jeho názor. Nesnažte se ho jenom proto, že tvrdí něco jinak, zesměšnit a urážet.
5. Diskuze mají být o střetu názorů, ne střetu uživatelů.
Více k tématu. Nejsem hudebník, ani zvukař, nicméně velmi dobře mám (nejen) na sobě odzkoušené, že výborně při měření vycházející technika, ještě neznamená, že mně sedí. Ono těch okolností, které kupříkladu do zvuku - pro mě jakožto laika - vstupují, je mnoho. Často se zapomíná na opotřebení sluchu, respektive poruchy, o kterých ani příslušný jedinec nemusí vědět - třeba. Pro mě je důležité, že někdo při testu, nebo po odzkoušení zde na fóru napíše názor. A popíše ho rozumně, podrobně, bez nějakého excentrického zabarvení. Následně, když si stejný výrobek zkouším, si mohu porovnat své a jeho závěry.
Často se píše o výbavě a kvalitě součástek. V mnoha případech toto neřeším. Ono totiž dobře softwarově odladěné zařízení (třeba televizor, omlouvám se za příklad mimo rozsah diskuze) dokáže poskytnout lepší výsledek na slabším HW. Naopak - k čemu silný HW, když software kolísá a neposkytuje komfort, respektive zabíjí kvalitu?
Co tím vším chci říct? Že pohledů je mnoho a fórum je od toho, abychom zde své názory umístili. Následně nechť si každý svobodně vybere, zda mu je bližší cesta měřících přístrojů, anebo reálného vnímání. Někdo bude schopen obě propojit v nejlepší možný výsledek. Nebudu kritizovat jednoho pro jeho volbu TV LG, nebo jiného pro volbu Samsungu. Je to jejich cesta. Lidé jim napíší svůj názor, zkušenosti, pohled a oni se rozhodnou. Svobodně.
Děkuji.
S pozdravem MgX