Komfortne TWS sluchadla

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod BmwPerformance 16. 8. 2020 21:28

Ahojte,

Brazdil som som po internete, aj na tu fore, ocekoval som nejake recenzie. A v podstate som to nejak nerozluskol...

Hladam nejake bezdrotove sluchadla, predovsetkym na bike, pripadne na nejake cestovanie. . .
Ide mi o nejaky kvalitnejsi prednes, dobrú výdrž, a hlavne pokial pojdem na biku, a telefon budem mat hodeny niekde v zadnom vrecku v drese, aby to nejak nevypadavalo...

Idealne aby som s tym vedel poriesit aj nejaky hovor...

Aktualne mam na 3.5jack RHA-MA750, a som v podstate spokojny. I ked podla "ucha laika" to neni nejaka diskoparada :D

Cenova hladina by bola vhodna idealne do 100€

Kukal som dokonca na aliexpresse, zaujali ma tam nejake kusky. Ak mi date k tomu nejaku radu budem rad:

lypertek tevi -> pacia sa mi dizajnovo, maju fajn hodnotenia, vraj su lahucke, a komfortne
EDIFIER TWS6 -> tak isto taky minimalsticky dizajn, vyzeraju obstojne aj podla recenzii...
Anker Soundcore Liberty 2 -> vychvaluju u nich hudobny prejav no zdaju sa mi take dost velke...
Jabra Elite 75t -> tieto su mierne cez moj rozpocet, ale ak by to bola uplne ina liga riskol by som to. .

Dik vopred
BmwPerformance
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 16. 8. 2020 21:56

Dám ti radu, nejezdi na kole se sluchátky. A pokud budeš, tak s takovými, která jsou schopna propustit zvuk dovnitř. Takže ve tvém případě Airpods Pro s iPhonem. A na nějakou velkou kvalitu zvuku s TWS rovnou zapomeň. Zajímavé a spolehlivé to začímá být až tak od 150EUR.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BmwPerformance 16. 8. 2020 22:22

Dik za odpoved, no ono mas pravdu co sa tyka bezpecnosti to nieje okay samozrejme, no vacsinou jazdim trasy kde nieje premavka, po cyklochodnikoch atd.
Samozrejme treba byt obozretny. Nejazdim non-stop so sluchadlami. Ale su dni kedy sa chce clovek vychillovat tak ta hudba k tomu je fajn...

Len zas jazdit so sluchadlami ktore ti prepustia vela okoliteho zvuku tak staci len nejaky protivietor, a pocujes prd. Cize to tiez asi nieje uplne okay. Samozrejme pridas zvuk, no ale to uz si zas na urovni ze nepocujes nic...
BmwPerformance
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 17. 8. 2020 05:50

Měl jsem na mysli sluchátka s ANC, u kterých si můžeš zapnout, že propouští zvuk dovnitř.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vencaxxx 17. 8. 2020 07:20

Edifier TWS6 mi přijdou ve středu, tak napíšu nějaký postřehy. Podle recenzí jsou dobře udělaný, dobře drží v uchu i bez těch plastových nástavců a zvuk je "balanced", což by mě osobně mohlo vyhovovat.
Dřív jsem jezdil i na kole se sluchátkama, ale víceméně po lese. Po silnici je to fakt nebezpečný, ale někde trochu mimo civilizaci kde se člověk nemotá mezi autama/lidma je to v pohodě s trochou opatrnosti.
RIHA NANO S PLUS, BVAudio PA300 SSE, Singxer SDA-2
vencaxxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod inkvizition 17. 8. 2020 11:48

Minulou sezónu jsem odjezdil s Jabra 65t active, pohodlí je u nich dle mého názoru dost individuální, nutno asi odzkoušet. Mají možnost ambient zvuku, takže přijíždějící auto je slyšet přes hudbu, naopak, když nic kolem nehlučí, hrají celkem použitelně.
Osobně jsem to často používal hlavně aby mi nefoukalo do uší, takže i bez hudby, jen s příposlechem (pro místní cyklo-moralisty :-) )

A bez ambient hrají více než dobře. Navíc jsou teď k sehnání dost levně, když už je 75t.
inkvizition
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 17. 8. 2020 14:39

Ono to není jen o cyklo moralistech, ale i volanto moralistech. Je docela morální dilema vymáhat peníze za zničené auto od pozůstalých nepojištěného cyklisty, viníka nehody.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BmwPerformance 17. 8. 2020 22:07

Ja to chapem proste ked si clovek nacpe "špunty" do ucha da si volume 70% tak netusi vobec co sa deje okolo neho...
Ja len ked idem sam na bike (povedzme 1z5) mam chut si vypocut nejaku ambientnu hudbu a trosku vypnut, to je cele. Urcite nejazdim takto medzi autami.

Len mam tie RHA-MA750 a šaškovat tam s kablom ma uz ozaj nebavi. Len zas nechcem vyhodit povedzme 100€, a kvalita zvuku bude horsia jak u toho co mam aktualne...

Preto som si chcel nechat poradit. Ci nieco z toho co som pisal je schopne/porovnatelne...

Btw, dik za odpovede
BmwPerformance
Junior

Odeslat příspěvekod _daRK 17. 8. 2020 22:30

Komfort je veľmi individuálny. Sú ľudia, ktorí považujú aj také Sony WF-1000XM3 za pohodlné, hoci väčšina nesúhlasí. Mne nesedeli ani Sony, ani Jabra 75t (u nich som sa nezmieril ani so zvukom). Po dlhšom hľadaní som sa nakoniec "vrátil" k Samsung Galaxy Buds +, tie som mal už na skúšku predtým, komfortom mi sedeli najviac a dokonca aj zvukovo použiteľné, najmä ak ich potrebujem hlavne na podcasty. Ďalší plus je minimálna veľkosť púzdra. A dajú sa zohnať niečo málo nad 100e.
Z tých v tvojom zozname som zvažoval Lypertek Tevi, zlé nebudú.
Aktuálne na trhu asi nie sú TWS sluchatka, ktoré by neboli bez kompromisov, možno až pri tých najdrahších, ale osobne si neviem obhájiť investovať 300 EUR za sluchátka, ak je pravdepodobné, že vydržia iba obmedzenú dobu kvôli batérii.
Viem, čo myslíš tým, že ti vadí kábel... aj mňa to prestalo s káblom na ceste do mesta alebo na obed baviť. Ešte môžeš pozrieť na riešenie typu Fiio Utws1 či iBasso CF01.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BmwPerformance 18. 8. 2020 23:29

Tak samozrejme ten komfort bude asi nieco podobne ako sedlo na biku :D Niekomu sadne to niekomu hento...Skor som si chcel spravit nejaky vacsi obzor co je uplne mimo realitu, a co v podstate ludia nejak chvalia..., ale rozumiem...
Lypertek Tevi hlavne laka vysokou vydrzou, a co citam tak zvuk je na dobrej urovni...
Mne sa celkom tak na oko pacia aj tie Edifier TWS6.

Ale našiel som taky lowcost Nillkin GO TWS4, a na aliee to fici vo velkom...
BmwPerformance
Junior

Odeslat příspěvekod vencaxxx 19. 8. 2020 08:52

Tak TWS6 už mám od včerejška doma a musím bohužel říct že zatím spíš mírné zklamání. Ono v podstatě není moc co jim vytknout, zpracování je perfektní, v uchu sedí perfektně, navíc jsou tam ty gumový návleky, fungují parádně, signál nevypadává, párování napoprvé, vypadají dobře, výdrž by měla být super, pouzdro vypadá dobře a i tvar je praktický do kapsy, no všechno až na ten zvuk. Jako já jsem přesný opak bassheada ale tady ten bas je fakt slabota. Navíc ani středy nejsou tak čistý jak jsem doufal, v podstatě když je srovnám s Haylou GT1 plus co mám v práci (taky maj aptx) tak bych skoro řekl že se mi zvuk líbí víc a to stály čtvrtinu.
Ještě jim teda dám pár dní šanci (zatim hrály tak 20 minut) a třeba se trochu rozehrajou nebo si zvyknu, ale jestli ne tak je asi vrátím a zkusím štěstí jinde.
Ještě mě zaujaly Sabbat E12 ultra a Soundpeats.
RIHA NANO S PLUS, BVAudio PA300 SSE, Singxer SDA-2
vencaxxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 19. 8. 2020 12:52

Možná se rozehrají, pár hodin tomu dej. Ale za sebe můžu říct, že jsem neslyšel ještě žádné TWS, které by hrály alespoň jako in-eary v ceně 1500-2000Kč, v této cenové kategorii už vůbec ne.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vencaxxx 19. 8. 2020 14:59

No to jsem ani nečekal. Je pravda že po pár hodinách hraní v šuplíku je to trochu lepší, zkoušel jsem i vyloženě basový songy a bas tam je, nicméně sluchátka jsou opravdu "balanced" s tím že prostor není nic moc, ale je dobrý rozlišení a detail, to je určitě lepší než haylou. Jde spíš o použitou techniku, haylou maj dynamickej měnič a edifier "balanced armature" (nevim jak je to česky) a už dřív jsem se přesvědčil že to asi není úplně zvuk pro mě, I když někomu to může vyhovovat. Jako oni nehrajou zle, jen to není to na co jsem zvyklej. A jako u všech in earu záleží na nástavcich. Zkusil jsem jich asi 10 druhů a jen pár vyhovuje. Docela fungujou pribaleny pěny. Ještě jim dam chvíli čas, stejně se teď nikam pár dní nedostanu abych je vrátil a uvidíme jestli si zvyknu.
vencaxxx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 19. 8. 2020 16:00

Česky je to tlakový měnič. Jejich bas má trošku jinou charakteristiku, je rychlejší, nemá obvykle takovou důraznost, ale je detailnější a pevný. Ale jsou i sluchátka založená na tlakových měničích, která mají basů víc než dost. Hlavně se obvykle tlakové měniče používají u dražších technicky vyspělejších sluchátek (ale taky to už dnes není pravidlem).
Nástavce, to je u mě vždycky válka. Pokud je tvar běžný, doporučuji vyzkoušet něco ze SpinFit, nebo JVC Spiral Dots, to mě zatím nikdy nezklamalo. Pěny sice přidají basů, ale zase žerou výšky a a vyšší středy.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 19. 8. 2020 17:31

martas38 píše:Možná se rozehrají, pár hodin tomu dej. Ale za sebe můžu říct, že jsem neslyšel ještě žádné TWS, které by hrály alespoň jako in-eary v ceně 1500-2000Kč, v této cenové kategorii už vůbec ne.

A koľko si ich už počul? :-) Myslím, že take Sony WF-1000XM3, AKG N400, Sennheiser MT2 (ok, tieto sú 2x drahšie) budú hrať určite lepšie ako bežné ineary za 2k. Ale to nie je súťaž, pre mňa TWS znamenajú veľký pokrok, najmä keď od toho človek neočakáva hi-end zvuk, ale skôr ide o to odstrihnutie sa od káblov. Pri chôdzi alebo v čakárni u lekára aj tak nie je potreba toho hi-endu. To si človek vychutná doma, prip. v buse/vlaku.
Pre TWS v low a mid triede doporučujem stránku od recenzenta scarbir, má tam všetky bežné TWS pod 100 euro.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Další stránka