Sluchátka na klasickou hudbu, cenově v řádu pár tisíc

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod KarlosCV 17. 8. 2020 21:09

Nejsem vůbec audiofil, dlouho mi stačily staré dobré Kossy na hraní her, sledování filmů a poslouchání jednoduché stupidní hudby.

Občas si ale rád poslechnu i klasiku - Smetanu, Dvořáka, Wagnera, Mozarta atd - a vždycky mě ale štvalo, že tahle složitá hudba s hromadou nástrojů zní na levných sluchátkách hrozně. Tak jsem si řek, že se plácnu přes kapsu a koupím si něco trošku lepšího.

Koukal jsem, co je na výběr, a pročetl pár recenzí. Můj závěr je asi takový, že laický trouba jako já nemusí nic dlouho řešit a vybírat, protože když si koupí cokoli kolem 5000 - nějaký Bayerdynamic, Sennheiser nebo AKG - tak to prostě bude super a obrovský upgrade oproti Kossům a hotovo. Mám zhruba pravdu?

Pokud ne, pokud i mezi těmito dražšími sluchátky je poznatelný rozdíl, doporučil by někdo některé, které by byly extra vhodné na klasickou symfonickou hudbu, pokud vůbec takové kritérium existuje? Díky moc.
KarlosCV
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Nick Cave 17. 8. 2020 21:43

Sennheiser otevřená, měl jsem kdysi Sennheiser HD 565 Ovation a ty hrály...
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Duke650 17. 8. 2020 22:14

Ono taky vůbec není jedno, do čeho strčíš kabel od těch sluchátek za 5000... aby to nebyly zbytečně vyhozené peníze
FiiO K9 Pro_FiiO M11 Pro_Questyle QP1R
DCA AEON RT_Oppo PM-3_JH Angie_Tansio Mirai TSMR-3 Pro
TRUTHEAR x Crinacle Zero:Red_MOONDROP x Crinacle DUSK
TEAC NT-505>Lyngdorf RP-1>TEAC AP-505>KEF R700
Panasonic 65GZ1000>Yamaha YSP-2200
Duke650
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod viking81 18. 8. 2020 06:22

Bolo by fajn spomenúť, z coho ich budeš napájať. A mrkni napr Sennheiser HD599..
Stereo: Wharfedale Diamond 11.4/Yamaha A-S701/Yamaha CD-S700
Headphones/Amp/DAC: Sennheiser HD650/Schiit Vali 2/Cambridge Audio DacMagic Plus
DAP/Headphones: Shanling M2X/iBasso IT01s
TV/BD: Samsung UE55KU6472/Xbox One X
viking81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ramones 18. 8. 2020 08:21

Nešetři....Shure SRH 1840 pokud otevřená:
https://kytary.cz/shure-srh1840/HN16499 ... AQEALw_wcB
ramones
Junior

Odeslat příspěvekod pavel1756 18. 8. 2020 08:40

Osobně poslouchám převážně klasickou orchestrální hudbu (Beethoven, Brahms, Mozart...) a v dané cenové kategorii bych doporučil poohlédnout se po bazarových Sennheiser HD 600/650. Ty za mě přestavují vstupní bránu do světa opravdového velkého zvuku. :)
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod akburt 18. 8. 2020 08:41

Duke tady zmínil podstatnou vec,cím se budou krmit.Jinak výber nemecké trojky není vůbec spatný.Ale i ty Shurky hrajou parádne...
Idealní je vybírat podle svých usí,veskerá doporucení jsou subjektivní a mohou nasmerovat.
akburt
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KarlosCV 18. 8. 2020 12:16

Nick Cave píše:Sennheiser otevřená, měl jsem kdysi Sennheiser HD 565 Ovation a ty hrály...

akburt píše:Duke tady zmínil podstatnou vec,cím se budou krmit.

viking81 píše:Bolo by fajn spomenúť, z coho ich budeš napájať.

Pravda. Hele, já už roky používám jedině streamovanou hudbu, žádné železo už doma nemám. Platím si Spotify Premium, kde se streamuje ztrátová hudba do 320kbps, ale díval jsem se, že je i služba Tidal, kde se specializou na HiFi streaming (neztrátový FLAC, 1411 kbps). Sice to sežere velké množství dat, ale já mám doma neomezený internet, takže je mi to jedno.

Jestli existuje nějaký poznatelný rozdíl mezi fyzickým CD a neztrátovým streamem, to fakt netuším. Zase bych nechtěl kupovat železo za desítky tisíc, navíc už bych si asi nezvykl na fyzické nosiče. Ten prakticky neomezený výběr hudby na streamovacích službách člověka neskutečně zmlsá. Ale samozřejmě si dám poradit, proto tu jsem.
KarlosCV
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 18. 8. 2020 12:56

KarlosCV: tys očividně nepochopil větu čím se budou krmit. Znamená to k jakému sluchátkovému zesilovači budou sluchátka připojená. Velká sluchátka potřebují sluchátkový zesilovač, nejlépe v kombinaci s převodníkem. Protože když taková sluchátka píchneš přímo do zvukovky, nebo výstupu např. z CD přehrávače, tak to hraje velice špatně.
To znamená, že z např. počítače na kterém ti hraje Spotify vedeš signál USB kabelem do něčeho takového a z druhé strany do té krabičky píchneš sluchátka:
https://www.audigo.cz/Domaci-audio/Sluc ... iiO-K5-PRO
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KarlosCV 18. 8. 2020 13:56

martas38 píše:KarlosCV: tys očividně nepochopil větu čím se budou krmit.

Z té zmínky o streamované hudbě je snad jasné, že by sluchátka krmil můj PC.

O tom, že bych potřeboval ještě navíc zesilovač, jsem nevěděl, takže za to dík. Počítám, že kromě USB bych ten zesilovač mohl připojit i přes výstup S/PDIF na motherboardu, který jsem nikdy v životě nevyužil?

Jinak jak moc záleží na ceně/kvalitě zesilovače? Těch 6000 za ten, na který odkazuješ, je dost...
KarlosCV
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 18. 8. 2020 14:11

Musí se vybrat zesilovač s převodníkem který má SPDIF vstup. Podle mě je nejjednodušší v dnešní době USB, ale jde to samozřejmě i optikou, nebo digitálním koaxem, záleží co tvá deska umožňuje.
Otázka jestli je 6000Kč dost. Pro Sennheiser HD600 nebo 650 bych to bral jako naprosté minimum, s lepším DAC/Ampem budou hrát líp. Takže ano, na kvalitě zesilovače záleží dost, obzvláště k velkým sluchátkům. Možná bych se raději podíval do Číny, kde se dají za stejné peníze koupit různé Topping, S.M.S.L., xDuoo a podobné značky, které budou lepší než zmiňované FiiO, resp nabídnou za míň peněz víc muziky. Samozřejmě s rizikem případné reklamace a nebo že to chytí celník a tím se to prodraží.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 18. 8. 2020 16:31

KarlosCV píše:
martas38 píše:KarlosCV: tys očividně nepochopil větu čím se budou krmit.

Z té zmínky o streamované hudbě je snad jasné, že by sluchátka krmil můj PC.

Z té zmínky bylo jasné, že streamovanou hudbu posloucháš z mobilu
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 18. 8. 2020 17:07

Pro trošku přímější/živější variantu na "Sennheiser zvuk" bych jako alternativu přidal HD58X, popřípadě lze uvážit pro někoho oproti HD600/HD650 preferované HD580ky. To první lze zapojit v podstatě do čehokoliv a bude to hrát fajn.

(Kdybych na tom nebyl se sestavou tak, jak jsem, už bych dávno oboje ze zdejšího bazaru vykoupil. Překvapuje mě, že se zatím nikdo nechytil.)
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod iggi 19. 8. 2020 11:43

AKG K701 a ich odnože...
iggi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 19. 8. 2020 12:45

No nevím, jestli je dobré v dnešní době doporučovat K701. To člověk musí být milovník jejich analytického zvuku bez basů. A ještě si k nim pořídit zesilovač minimálně v trojnásobku ceny sluchátek, aby trochu hrály. Pohodlím jsou doporučované Senn taky někde trošku jinde.
martas38
Pokročilý

Další stránka