Rins: Na MScaleru to budu teď o víkendu testovat. Lineární zdroj HDPLEX. Po několika dnech dám vědět. Každopádně kvalitní napájení považuju za jednu z nejdůležitějších věcí v audiu, ostatně u naprosté většiny zařízení jako jsou zesilovače a podobně je to spolu se skříní ta nejdražší část toho zařízení.
Lepší zdroje jsem zkoušel na více zařízeních. Zmíněným zdrojem HDPLEX napájím Chord Qutest a poznat to na zvuku sakra je. Projasnění zvuku, lepší podání prostoru a lokalizace nástrojů atd. Prostě jak když si nasadíš brýle, nebo sundáš z repráku deku. Zkoušel jsem to i s RME ADI2 a tam to bylo totéž. Stejně tak jsem zkoušel i zdroj iFi iPower X, který je sice spínaný, ale špičkově filtrovaný a rovněž to mělo velký přínos. Totéž v případě streamerů postavených na bázi Raspberry Pi.
O ztrátě záruky atd. tady nedávno proběhla debata. Chord by to měl jak poznat, ale jednak by si technicky zbytečně komplikoval a prodražoval zařízení, především to, na kterém šetří, tedy ten vlastní zdroj. Taky by to mohlo mít negativní vliv na zvuk. Firmy co to mají potřebu řešit používají proprietární konektory, které nikdo jiný nemá, čili tam krom bastlířů nikdo n ic jiného nepřipojí. Elektronická udělátka jsou zbytečným zdražením. Hodně podobně, až hystericky se k tomu staví firma RME. Její spínané zdroje jsou nej, s tím nejšpičkovějším řešením, naprosto perfektním měřením, lineární zdroj nemůže mít přínos, atd. Samozřejmě že přínos má a shoduje se na tom celá komunita. Osobně si myslím, že se firmy tak brání proto, aby moc neprosáklo, že na těch zdrojích šetří. Protože co si budem říkat, spínaný zdroj je malinké levné lehoučké zařízení s pár součástkami, který čínský soudruh seká jak Baťa cvičky, kdežto poctivý lineární zdroj, to jsou kilogramy mědi a nestojí to 10USD jako zdroj spínaný.
Takže za mě to přínos má a časem dám vědět, každopádně investici do zdroje HDPLEX 300W považuji za víc než výhodnou.