Vliv napájení na sluchátkový řetězec

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 17. 11. 2024 18:43

introvert: ještě k té ekvalizaci. Po aplikaci nějaké křivky to bude vyhovovat/znít příjemněji tvým uším, Jiným třeba ne. Léčíš nějaký peak, nebo propad a formuješ to do nějaké křivky. Druhý může ta sluchátka vyhledávat právě pro ten peak. Řekl bych, že tohle třeba způsobuje oblíbenost sluchátek jako jsou běžné modely Beyer, nebo Hifiman, jejichž zvuk já třeba až tak nemusím, ale měl jsem půjčené Arya a po ekvalizaci to bylo super (křivka Harman). Sám EQ používám a rád, ale netroufl bych si obecně tvrdit, že to udělá ze sluchátek za 4 sluchátka za 15.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 17. 11. 2024 18:50

Ne, to není obecné tvrzení. Ale věřím tomu, že když ekvalizuji HD 599, vyrovnají se třeba nějakým Beyerdynamic za patnáct tisíc. A možná je dokonce překonají. Ono ta cena je pouhé číslo, které není přímo úměrné zvukové kvalitě.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 17. 11. 2024 18:52

Bro, ak je jediné čo v slúchadlách počuješ je ich fr krivka, tak HD599 musia byť endgame.
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 17. 11. 2024 18:57

tibormi píše:Bro, ak je jediné čo v slúchadlách počuješ je ich fr krivka, tak HD599 musia byť endgame.

Tak to jsem fakt nepobral, bro .. :hm
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 17. 11. 2024 19:16

Po uplatnení EQ ovšem :)
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 17. 11. 2024 19:25

tibormi píše:Po uplatnení EQ ovšem :)

Ve své cenové kategorii, v oblasti dynamických sluchátek, asi ano.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 17. 11. 2024 19:37

introvert píše:
pavel1756 píše:[
A ty, který jich máš cca 20, nebo spíš ještě víc, je hromadíš, ekvalizuješ a ve výsledku ani neposloucháš ty nejlepší, ale naopak kousky typu Sennheiser HD 599 apod., o kterých moc dobře víš, že nikdy nebudou hrát tak dobře jako třeba tebou vlastněné nejlepší kousky, a to i kdybys ty HD 599 sebelíp ekvalizoval. Tak si říkám, čí řešení je lepší... :hm

Pokud je tedy tvé řešení správné a stojíš si za ním, všechno prodej, nech si ty HD 599 a k tomu pořiď nějakou krabičku, jež má skvělé měření a doporučuje ji Amir. ;-)

Tvoji posedlost tím, kolik mám sluchátek, a že bych je měl všechna prodat, je dost divná, a úplně ji nechápu .. 8-D

To není žádná posedlost, nýbrž reakce na tvůj příspěvek, kde mi vytýkáš neustálou změnu sluchátek, respektive jejich prodej, když místo toho je mohu ekvalizovat, což by údajně zastavilo koupi nových a přinutilo mě zachovat status quo. Ale když uvážím premisu, že vlastníš nižší desítky sluchátek, a přitom téměř všechny ekvalizuješ, a neustále kupuješ nová, očividně ani sám nevěříš tomu, co mi tu radíš, a sice, že stačí koupit jedna sluchátka, ekvalizovat je a být spokojen. Sorry, ale z HD 599 referenční sluchátka za 15k neuděláš. To si lžeš do kapsy. Sám jsem měl model HD 598 (což jsou HD 599 v jiné barvě) a za pomoci ekvalizace z nich nešlo udělat ani sluchátka na úrovni HD 600, natožpak nějaká (referenční) za 15 tisíc.

-- 17. 11. 2024 19:43 --

A to tu vůbec nehovořím o tom, že máš mnohem lepší a dražší kousky, než nějaké HD 600. Bavme se reálně HEKSE vs Susvary. I kdyby ses rozkrájel, ani z HEKSE za pomoci ekvalizace prostě Susvary neuděláš. A nepochybuji o tom, že jsi to zkoušel.
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 17. 11. 2024 19:48

pavel1756 píše:
introvert píše:
pavel1756 píše:[
A ty, který jich máš cca 20, nebo spíš ještě víc, je hromadíš, ekvalizuješ a ve výsledku ani neposloucháš ty nejlepší, ale naopak kousky typu Sennheiser HD 599 apod., o kterých moc dobře víš, že nikdy nebudou hrát tak dobře jako třeba tebou vlastněné nejlepší kousky, a to i kdybys ty HD 599 sebelíp ekvalizoval. Tak si říkám, čí řešení je lepší... :hm

Pokud je tedy tvé řešení správné a stojíš si za ním, všechno prodej, nech si ty HD 599 a k tomu pořiď nějakou krabičku, jež má skvělé měření a doporučuje ji Amir. ;-)

Tvoji posedlost tím, kolik mám sluchátek, a že bych je měl všechna prodat, je dost divná, a úplně ji nechápu .. 8-D

To není žádná posedlost, nýbrž reakce na tvůj příspěvek, kde mi vytýkáš neustálou změnu sluchátek, respektive jejich prodej, když místo toho je mohu ekvalizovat, což by údajně zastavilo koupi nových a přinutilo mě zachovat status quo. Ale když uvážím premisu, že vlastníš nižší desítky sluchátek, a přitom téměř všechny ekvalizuješ, a neustále kupuješ nová, očividně ani sám nevěříš tomu, co mi tu radíš, a sice, že stačí koupit jedna sluchátka, ekvalizovat je a být spokojen.

Šlo o reakci na tento Tvůj příspěvek, tu posedlost tím, že mám většinu sluchátek vyházet (pardon, prodat), tam prostě vidím:

pavel1756 píše:@introvert má potřebu tu plejádu sluchátek, co má, ekvalizovat. A přitom by mohl, respektive měl většinu vyhodit (pardon, prodat).

-- 17. 11. 2024 20:44 --

pavel1756 píše:Sorry, ale z HD 599 referenční sluchátka za 15k neuděláš. To si lžeš do kapsy. Sám jsem měl model HD 598 (což jsou HD 599 v jiné barvě) a za pomoci ekvalizace z nich nešlo udělat ani sluchátka na úrovni HD 600, natožpak nějaká (referenční) za 15 tisíc.

Já jsem nepsal nic o jakýchsi referenčních sluchátkách za 15k, nechápu, kdes k tomu přišel. Krom toho, tvrdit, že HD 598 jsou HD 599 v jiné barvě, je docela úsměvné. Zapátral jsem trochu na internetu, a u HD 598 je uváděna citlivost 112 dB, u HD 599 jen 106 dB. To je nějaké divné, že ? Že by jiný měnič u HD 599 ? A taky jsem nikde neuváděl, že bych se snažil z HD 599 udělat HD 600. Pokud bys s tím měl praktické zkušenosti (já je mám), pak by Tě to ani nenapadlo. HD 600 jsou prostě jiná sluchátka. Já se většinou nesnažím udělat z jedněch sluchátek nějaká jiná, pouze ta ekvalizovaná vylepšit. V některých parametrech jsou ekvalizovaná HD 599 lepší než HD 600, ale jde o sluchátka, která se prostě nedají mezi sebou snadno srovnávat.

pavel1756 píše: A to tu vůbec nehovořím o tom, že máš mnohem lepší a dražší kousky, než nějaké HD 600. Bavme se reálně HEKSE vs Susvary. I kdyby ses rozkrájel, ani z HEKSE za pomoci ekvalizace prostě Susvary neuděláš. A nepochybuji o tom, že jsi to zkoušel.

No a co má být, že mám lepší a dražší kousky ? Řeč byla o HD 599 (což byl mimochodem jen příklad - klidně jsem mohl použít jiná sluchátka, pro která jsem zde uvedl PEQ profil). Jinak ta myšlenka, udělat z HE1000se Susvary (a ušetřit tak sto tisíc), pouhými několika parametry PEQ, je skvělá, díky ! :tleskani Možná půjdu rovnou do Susvara Unveiled ! :D A doufejme, že to tu nečte Fang Bian, aby to s ním náhodou nešvihlo ! :mrgreen:
Přílohy
IMG_3992 ve velké velikosti.jpeg
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod svlastik 18. 11. 2024 04:00

martas38 píše:introvert: ona ti ekvalizace ze sluchátek za dvacet tisíc sluchátka za stodvacet tisíc neudělá úplně stejně, jako ti větší kola a nízkoprofilové pneu neudělají z Octavie Porsche, byť se té Oktávce mírně zlepší jízdní vlastnosti.

Hehe ale u Hifimanu to tak je. Ja Hifimany proto nemusím. Nenabízí zvuk bohatosti u dražších sluchátek. Dobrou ekvalizací lepší Hifimany uděláš. Ani ze Sennu neuděláš lepší sluchátka. Tam je to jasně definované THD. Z Focalu uděláš uzavřené do 50t jsou všechny vylej nalej a Stelia za 70t nejsou o moc lepší. Focal umí dělat sluchátka otevŕené. A Meze? To je krásný příklad a vzor je to etalon, jak mají hrát sluchátka kolem 25t - Meze 109 pro, jak mají hrát sluchátka kolem 50t empyrean a kolem 100t Elite. Empyrean 2 považuji za mezi článek tedy kolem 75t.
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Bron B 18. 11. 2024 04:18

Co sa tyka bohatosti zvuku u Hifimanu, to by som asi netvrdil, samozrejme nemam odskusane tie 100tisicove sluchadla, ale staci dokupit lampove (hybrid:)) Xduoo za 120 eur a zvuk je prekresleny a intenzivne zaujimavy) To mam odskusane)) Ale tym nechcem nikomu brat dojem z vybornych drahych sluchadiel, len by som to o Hifimane netvrdil, lebo no. Naozaj, aspon tie He400se su skvele)
Bron B
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod svlastik 18. 11. 2024 04:41

Třeba Audeze bez ekvalizace vůbec nemůžou fungovat a protože jsou těžké, tak jejich nabídka se pro mne zůžuje až na ten nejdražší model. A Dan Clark. Opět nenabízí zvuk drahých sluchátek, ale je jakože referenčně čistý. Bohužel levnější Dan Clark sluchátka i za 70tisíc se ani v nejmenším nemůžou rovnat šestistovkám Sennheiseru, takže opět zbývá jejich referenční model DC Stealth. Ano hraje mnohem lépe, je ve všem lepší než všechny osmistovky od sennu. A cena odpovídá, ale je to zůžené jen na jeden model. Otevřené Dan Clarky-expanze jsou téměř stejné jako audiotechniky ADX 5000, jsou řidké a podobně detailní. Od DC jen model Stealth, škoda. A protože znám zařízení, kterým se nedá ekvalizovat tak, výrazně nedoporučuju sluchátka co nejsou hotová, např RME udělá díky svému plochému zvuku ze všech sluchátek bohatosti zvuku max do 20tisíc a pak se už řeší jen detailnost. Nemám na mysli scénu ale obrovitou hloubku nejen spodku, vrstvení a prostorovosti. Jak jsem psal, tohle vůbec nemají určitě senny, hifimany, Dan Clark.

-- 18. 11. 2024 05:21 --

Bron B píše:Co sa tyka bohatosti zvuku u Hifimanu, to by som asi netvrdil, samozrejme nemam odskusane tie 100tisicove sluchadla, ale staci dokupit lampove (hybrid:)) Xduoo za 120 eur a zvuk je prekresleny a intenzivne zaujimavy) To mam odskusane)) Ale tym nechcem nikomu brat dojem z vybornych drahych sluchadiel, len by som to o Hifimane netvrdil, lebo no. Naozaj, aspon tie He400se su skvele)

Souhlasím, že velký vliv má na to přístroj, který k tomu je a pokud se zkouší sluchátka, je nejleší volit co nejlepší stroj je k dispozici. Ja zastávám názor, že správný DAC jsem nenašel na ten velký zvuk a vrstvení pod 50tisíc. Proto jsem si zakoupil k Focal Clear A&K CA1000T. A ten ekvalizovat fakt neumí a zlobí. Ohledně Focal Utopii vím, díky existenci Meze, že ta cena je malinko přepal a proto se mi do Utopie moc nechce i když bych je strašně chtěl. Co je teď dobrá cena jaou hd820 co klesly na 38tisíc. Jako kdybych mluvil neutrálně, tak Utopie nabízí zvuk mezi Empyrean 1 a Empyrean 2. Bohužel ten návykový luxusní ženský soprán a klavír uff. A co k Focalu? Tak já si zvolil A&K. K sennům nevím co a k DC ani k Hifimanům taky ne. Něco čistého, na využití těch detailů co nabízí. Dát k nim lampy případně hybridy, tak z nich uděláš HD pětistovky. Šestistovka má dostatek detailů, které odkryje mašina z číny až od 15tisíc a z evropy třeba asi to RME za 30tisíc to je na šestistovku akurát. Hifiman jede po detailech taky, ale klidně si to zapojte do lampy a udělejte z toho druhořadá sluchátka o třídu menší, ideálně čínská lampa... :D Asi ta Susvara má konkurovat řadě Orpheus, novou jsem neslyšel a starou bohužel špatná skladba a špatný málo detailní Dac takže pro mne ty Hifimany končí někde u HE1000SE a cenově tak do 30tisíc pod hd osmistovku...
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod cb490763 18. 11. 2024 06:41

A víš proč ty hd820 klesly? Protože jsou to tak špatný sluchátka, že je nikdo nechce. Nedal bych za ně ani 5tis.

Co se týče ekvalizace nepoužívám jí. Zkoušel jsem ji kdysi s audeze a konečný zvuk se mi vůbec nelíbil. Buď se mi sluchátka líbí nebo ne. Každá mají svůj charakter a já to tak beru. Buď se mi líbí nebo ne.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 18. 11. 2024 06:49

+1

tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod svlastik 18. 11. 2024 07:07

Dost věřím, že Hifiman válcuje dneska Senny. Jejich nový moderní zvuk, velice sympatický a líbivý navíc magnetoplanár ve výškách je hladký narozdíl od dynamických osmistovek. Ty senny těžce válcuje navíc nasazuje nižší ceny. Jenže má to své ale, jsou nepoužitelné na referenci srovnávání a mástering kvůli magnetoplanáru, který v Hifimanu hodně uhlazuje. Víc než je zdrávo. Na mastering na porovnávání potřebuji alespoň já facky, výrazné extrémní rozdíly ve zvuku, třeba střílení sykavek. HD800S už to přehání, ten už má takový ještě více elektrizující podpis ve výškách a středovýškách, tohle mi udělal jeden Topping ale v teplém prostředí, od ty doby nemůžu většinu výrobku z Toppingu ani vystát. HD800S mi střelil elektrizující výšku po cca minutě z mužské temné sykavky a okamžitě šly z hlavy. HD820 jsou stále ty staré HD800 na pomezí hranice. Ano pro některé je ta cenovka stále moc, a taky ty meze náročnosti poslechu jsou už překročené. Taky protože jsme si všichni zvykli na starou cenovku HD800. Ale jestli mám srovnat HD800, tak v detailnosti se jim žádné Hifimany prostě nevyrovnají, tedy alespoň ve spojení s tím co jsem si poslechl s daným přístrojem, ano mohlo to být přístrojem. Kdybych šel po detailnosti volím si DC Stealth, protože hraje velice příjemně a je více vyrovnaný, má i spodek, má i středy nepotřebují ekvalizovat, ale kdybych neměl neomezené peníze jdu po sennech, osmistovky, šestistovky, pětistovky, na detailnost mají pěkně seřazený rozdíly a lepší z 500 udělat vyšší řadu prostě nejde. U hifimanu může člověk koupit stejně detailní sluchátka za 25tisíc a za 45tisíc a za 100tisíc jen jinak zabarvené bez toho zvuku drahých sluchátek a on ty hifimany lehce naekvalizuje a udělá z nich sluchátka dražší, to je aspoň můj názor...V případě, že se k nim najde fakt vhodný přístroj, který to vyvrátí tak proč né, klidně změním názor, ale s chordem těěěžce pochybuji, ten je šíleně nevýrazný...
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Bron B 18. 11. 2024 07:17

Ved mne sa tam detaily nestratili, len je to vdaka tej cinskej lampe hutnejsie...) Normalne pocujem tam normalnu hudbu)
Bron B
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka