Vliv napájení na sluchátkový řetězec

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod introvert 9. 7. 2024 13:55

Rins píše:pavel1756: dříve jsem používal Hugo2/GO a PC.

Totéž jsem měl já. Hugo2/2go jsem přes switch připojil ethernetovým kabelem k notebooku s Windows, na notebooku běžel Roon server. Třetí ethernetový kabel, který vedl do switche, byl od internetového routeru/wifi hotspotu. Jó, to byly časy ! ;-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 18. 7. 2024 22:21

lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 18. 7. 2024 22:43

Jó, ty síťový kabely 230 V, to je prostě snake oil .. :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 19. 7. 2024 06:35

Pánové, napájecí kabel není poslední meta. Ještě pořád na vás čekají stříbrný pojistky a pro opravdové fajnšmekry tato bižuterie:
https://www.tubex-store.cz/vortex/
Kdo z vás by nechtěl mít demagnetizer Iraser 4 Sigma? Kdo zvedne hozenou rukavici? lado, Pavle, co takhle oscilační kartu OA3?
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 19. 7. 2024 07:18

Pche, tyhle hračky jsou jen amatérskej entry level, to teprv 60kg hifi štěrku v bedně za půl mega je ten skutečnej hájend pro fajnšmekry 8-):
https://www.futureshop.co.uk/entreq-oly ... ground-box
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 19. 7. 2024 07:44

martas38: VLASTNOSTI KARTY VORTEX HIFI OSCILLATION ALIGNMENT CARD1 (OACARD1): Na kartě jsou informační hologramy Oscillation Alignment 1, které jsou nesmírně důležité pro optimalizaci buněčné komunikace v našem těle.

Wow ! :tleskani Předpokládám: že by to mohlo pomoct i s nespavostí, eventuelně zácpou ? :D :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 19. 7. 2024 07:56

Bezesporu ano. Bohužel mám zkušenost, že jsem z tohoto obchodu jednou kupoval elektronky do zesilovače a pan majitel je opravdu podivný "ezoterik" a byl docela kumšt se vyhýbat jeho telefonům. Poměrně dost mě zaujala jeho rozprava, jak zvuku napomůže výměna kabelu od wifi routeru. Zde by měli někteří zvedači rukavic opět zbystřit. Pro nezvedače, ve finále je opravdu lepší a levnější nakupovat lampy třeba u německého Tube Amp Doctor. Ty tři ojra navíc za ten klid opravdu stojí :D
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 19. 7. 2024 08:05

Kamasu: To mi vnuklo skvělý nápad - většinu hifi sestavy zakopat metr do země, s tím, že z půdy by vedly pouze kabely ke sluchátkám ! O blahodárném vlivu na reprodukci nepochybuji. :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 19. 7. 2024 08:28

To je nápad, to si nech patentovat. Zavřít celou aparaturu do bedny a tu celou zakopat to by teprv byl ten pravej ground box. 8-D
Naposledy upravil Kamasu dne 19. 7. 2024 09:05, celkově upraveno 1
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 19. 7. 2024 08:29

Pánové, tohle je už i na mě příliš vysoká liga. :D

Opět mi to připomnělo chvíli, kdy jsem prodával kabel Meze Silver Plated PCUHD (už jsem to v minulosti zmiňoval). V té době mě kontaktoval zájemce, který mi snad hodinu vykládal, jak je důležité pořídit mramorové desky pod všechny hi-fi komponenty, dále stříbrné jističe, switch a nevím, co ještě. A jak to všechno má zásadní vliv na kvalitu zvuku. No a když jsem se ho zeptal, zda preferuje Meze Empyrean s koženými náušníky či s alcantarovými, odpověděl, že mezi nimi neslyší rozdíl...
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Rins 19. 7. 2024 10:42

Kartu Vortex jsem měl od dotyčného pána půjčenou i vč.filtru Vortex za dalších cca 10 táců.
Původně jsem mu volal s dotazem ohledně nákupu starších elektronek, které měl tehdy na skladě, ale začal mě přesvědčovat, že to nemá cenu, ale, že má pro mne řešení jak zlepšit kvalitu zvuku v podobě síťového filtru a zázračné karty.
Odpověděl jsem mu, že vlastním nap.filtr Niagara 1200, tu mi pohanil a doporučil jeho síťový filtr Vortex. Nabídnul mi možnost zápůjčky, na kterou jsem mu kývnul. Díky tomu, že pán bydlí a má hifi studio v okrajové části Brna, tak jsem si pro tyto zázraky jakožto brňák přijel .
Doma jsem tyto zázračné produkty s nedůvěrou vybalil a světe div se, co se nestalo.
Nejdříve šel na paškál síťový filtr Vortex. Přepojením zesilovače z Niagáry do Vortexu došlo k celkovému zhoršení zvuku, bylo to horší než ze samotné stěnové zásuvky.
Po této zkušenosti jsem ostatní komponenty přepojovat ani nezkoušel.
Na řadu tedy přišla karta Vortex (nejdražší model). Bylo mi doporučeno jí umístit na router, což jsem tedy udělal. Také mi bylo doporučeno nechat kartu na routeru nejmíň 10 minut zahřát, aby byl účinek karty slyšitelný. Nebudu to prodlužovat, poslouchal jsem několik hodin a neslyšel jsem žádný rozdíl s kartou či bez. Pozval jsem tedy zkušeného hifistu na poslech, zda uslyší nějaký rozdíl. Neslyšel stejně jako já nic.
Věci jsem zabalil o odvezl prodejci zpět.
Od počátku jsem si od toho nesliboval nic, ale vzhledem tomu, že mě to stálo jen chvilku času a pár kapek benzínu, tak jsem za tento experiment rád, ale pokud bych měl 2x platit dopravné, tak bych byl n.....ý.
Chord Hugo TT2/MScaler, Wave Storm Reference, Feliks Euforia AE, Roon, Innuos Zen MK3, Innuos Phoenix USB, Niagara 1200, Focal Utopia-Nordost Heimdall 2, Meze Empyrean-Forza Hybrid HPC, Erzetich Charybdis,
Shanling M6 ultra,Campfire Solaris SE
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 19. 7. 2024 10:58

I tak si myslím, že zakopání sestavy metr pod zem by přínos mít mohlo. Ale je to “trochu nepraktické” ..
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 19. 7. 2024 11:06

Rins píše:Na řadu tedy přišla karta Vortex (nejdražší model). Bylo mi doporučeno jí umístit na router, což jsem tedy udělal. Také mi bylo doporučeno nechat kartu na routeru nejmíň 10 minut zahřát, aby byl účinek karty slyšitelný. Nebudu to prodlužovat, poslouchal jsem několik hodin a neslyšel jsem žádný rozdíl s kartou či bez.

8-D Tenhle "zázrak" jsi teda opravdu zkoušet nemusel. Z "technickýho" hlediska je to naprostá hovadina a z těch popisů na jeho webu je okamžitě jasný o co jde - ukázkovej snake oil pro hifišamany. To je tak do očí bijící blbost až to není hezký.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 19. 7. 2024 11:10

Rins: Obávám se, že jsi test vlivu karty ukončil předčasně. Ještě bych počkal, zda by Ti nemohla pomoct s eventuelními zdravotními problémy, když už “na kartě jsou informační hologramy Oscillation Alignment 1, které jsou nesmírně důležité pro optimalizaci buněčné komunikace v našem těle”. To by mohlo pomoct Tvé rodině, a možná i širokému příbuzenstvu, a také Tvým známým. :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Rins 19. 7. 2024 12:31

Kamasu :Vůbec jsem nevěděl o co jde, popis jsem si přečetl až jsem měl ten zázrak půjčený, ale popsal si to přesně.

Introvert: I ta chvilka stačila, abych se cítil nějak zdravěji.

-- 19. 7. 2024 13:41 --

Pánové, zkoušel někdo jiný napájecí zdroj např. Ifi iPower Elite, Sboster, Farad ,Sean Jacobs atd. na MScaleru .
Rob před tím varuje a nemusí být uznána záruka, ale přesto.

-- 19. 7. 2024 13:42 --

Chord Hugo TT2/MScaler, Wave Storm Reference, Feliks Euforia AE, Roon, Innuos Zen MK3, Innuos Phoenix USB, Niagara 1200, Focal Utopia-Nordost Heimdall 2, Meze Empyrean-Forza Hybrid HPC, Erzetich Charybdis,
Shanling M6 ultra,Campfire Solaris SE
Rins
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka