od Rins 19. 7. 2024 10:42
Kartu Vortex jsem měl od dotyčného pána půjčenou i vč.filtru Vortex za dalších cca 10 táců.
Původně jsem mu volal s dotazem ohledně nákupu starších elektronek, které měl tehdy na skladě, ale začal mě přesvědčovat, že to nemá cenu, ale, že má pro mne řešení jak zlepšit kvalitu zvuku v podobě síťového filtru a zázračné karty.
Odpověděl jsem mu, že vlastním nap.filtr Niagara 1200, tu mi pohanil a doporučil jeho síťový filtr Vortex. Nabídnul mi možnost zápůjčky, na kterou jsem mu kývnul. Díky tomu, že pán bydlí a má hifi studio v okrajové části Brna, tak jsem si pro tyto zázraky jakožto brňák přijel .
Doma jsem tyto zázračné produkty s nedůvěrou vybalil a světe div se, co se nestalo.
Nejdříve šel na paškál síťový filtr Vortex. Přepojením zesilovače z Niagáry do Vortexu došlo k celkovému zhoršení zvuku, bylo to horší než ze samotné stěnové zásuvky.
Po této zkušenosti jsem ostatní komponenty přepojovat ani nezkoušel.
Na řadu tedy přišla karta Vortex (nejdražší model). Bylo mi doporučeno jí umístit na router, což jsem tedy udělal. Také mi bylo doporučeno nechat kartu na routeru nejmíň 10 minut zahřát, aby byl účinek karty slyšitelný. Nebudu to prodlužovat, poslouchal jsem několik hodin a neslyšel jsem žádný rozdíl s kartou či bez. Pozval jsem tedy zkušeného hifistu na poslech, zda uslyší nějaký rozdíl. Neslyšel stejně jako já nic.
Věci jsem zabalil o odvezl prodejci zpět.
Od počátku jsem si od toho nesliboval nic, ale vzhledem tomu, že mě to stálo jen chvilku času a pár kapek benzínu, tak jsem za tento experiment rád, ale pokud bych měl 2x platit dopravné, tak bych byl n.....ý.
Chord Hugo TT2/MScaler, Wave Storm Reference, Feliks Euforia AE, Roon, Innuos Zen MK3, Innuos Phoenix USB, Niagara 1200, Focal Utopia-Nordost Heimdall 2, Meze Empyrean-Forza Hybrid HPC, Erzetich Charybdis,
Shanling M6 ultra,Campfire Solaris SE