Vliv napájení na sluchátkový řetězec

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod svlastik 18. 11. 2024 07:22

Navíc zastávám názor, že pokud chce člověk jít pod 0,04% THD tak se bez stříbra už tady vůbec neobejde, velký Jack taky vůbec nestačí... Musí mít dva kable zvlášť a které netuším, protože tohle už fakt neznám...

-- 18. 11. 2024 07:31 --

Bron B píše:Ved mne sa tam detaily nestratili, len je to vdaka tej cinskej lampe hutnejsie...) Normalne pocujem tam normalnu hudbu)

To vám věřím, u této cenové relaci jste se sluchátkama mezi 0,2 - 0,5% THD a to zvládne v klidu i levný elektronkový zesilovač nebo hybrid. Hlavně, že jste spokojený, každý to tak nějak máme. Zkuste si ale někdy dražší sluchátka, já si čichnul a pořídil si Focal Clear pořizovačka dneska je 30tisíc. Detailnost je slabá, tedy 0,2% THD. Výhoda, můžu si v klidu pouštět music premium youtubko 256kbs, můžu si v klidu pouštět rádio 160kbps a neřeším hezky se mi to poslouchá. U čistších pod 0,1% THD to už vám youtubko poslech vůbec žádnou radost neudělá, zjistíte, že jste na zdroji, který je prostě fakt špatný. A to samé vám udělá i poslech online rádio v česku, ano zahraničí má už přes 20let normálních 320kbps online přenos, ale tady se jede 160kbps plus mínus. To je prostě nevýhoda detailnějších sluchátek...
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Bron B 18. 11. 2024 07:55

svlastik píše:Navíc zastávám názor, že pokud chce člověk jít pod 0,04% THD tak se bez stříbra už tady vůbec neobejde, velký Jack taky vůbec nestačí... Musí mít dva kable zvlášť a které netuším, protože tohle už fakt neznám...

-- 18. 11. 2024 07:31 --

Bron B píše:Ved mne sa tam detaily nestratili, len je to vdaka tej cinskej lampe hutnejsie...) Normalne pocujem tam normalnu hudbu)

To vám věřím, u této cenové relaci jste se sluchátkama mezi 0,2 - 0,5% THD a to zvládne v klidu i levný elektronkový zesilovač nebo hybrid. Hlavně, že jste spokojený, každý to tak nějak máme. Zkuste si ale někdy dražší sluchátka, já si čichnul a pořídil si Focal Clear pořizovačka dneska je 30tisíc. Detailnost je slabá, tedy 0,2% THD. Výhoda, můžu si v klidu pouštět music premium youtubko 256kbs, můžu si v klidu pouštět rádio 160kbps a neřeším hezky se mi to poslouchá. U čistších pod 0,1% THD to už vám youtubko poslech vůbec žádnou radost neudělá, zjistíte, že jste na zdroji, který je prostě fakt špatný. A to samé vám udělá i poslech online rádio v česku, ano zahraničí má už přes 20let normálních 320kbps online přenos, ale tady se jede 160kbps plus mínus. To je prostě nevýhoda detailnějších sluchátek...

Neviem ci to pomoze ale kvalitu prehravania mam na urovni 24bit/96000hz a pocuvam hudbu aj na youtube napr. ) Ked som to dal vyssie, tak to znelo tak divne, umelo.
Bron B
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kamasu 18. 11. 2024 11:09

probohaživýho svlastiku tohle už je fakt alarmující. Další várka příspěvků a není v nich snad ani jediná věta co by nebyla naprostej blábol nebo nesmysl (a tím nemyslím to, že píšeš zmatečně, roztěkaně a skáčeš z myšlenky na myšlenku rychlejc než je vůbec dokážeš domyslet, natožpak dopsat). Tím šermováním s THD, i tím jak jsi k tomu ještě teď přidal ten bitrate, tomu už vážně nasazuješ korunu. Ty nemáš sebemenší tušení o čem se to tu pokoušíš plácat, ale přesto to hrneš ve velkým.
Naposledy upravil Kamasu dne 18. 11. 2024 12:41, celkově upraveno 1
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 18. 11. 2024 11:20

:D :D :D

-- 18. 11. 2024 11:23 --

Bron B To čo máš nastavené wo win na 24/96 tú hudbu z youtubu a ten mizerný bitrate nezlepší- Skús si niečo stiahnuť, flac a daj si to cez foobar, kde treba nastaviť exkluzívny prístup k dacu. Až potom Ti to bude hrať jakž takž ako najlepšie pc vie.
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bron B 18. 11. 2024 12:18

tibormi píše::D :D :D

-- 18. 11. 2024 11:23 --

Bron B To čo máš nastavené wo win na 24/96 tú hudbu z youtubu a ten mizerný bitrate nezlepší- Skús si niečo stiahnuť, flac a daj si to cez foobar, kde treba nastaviť exkluzívny prístup k dacu. Až potom Ti to bude hrať jakž takž ako najlepšie pc vie.

Uz som skusal aj foobar a flac, ale nehralo to nejak moc dobre, teraz som to nainstaloval este raz. Vo win som vypol "give exclusive mode applications priority" a hraje to dobre, o dost energickejsie ako z youtube, jasne. Takze tam bol mozno problem.

Teraz tie sluchadla zneju ako za 20000) Este kvalitnu repro audio zostavu s cd prehravacom)
Bron B
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kamasu 18. 11. 2024 12:40

Takže z youtube ti to hraje líp než FLAC z foobaru, jo? Aha. To reálně snad ani není možný, to bys musel dělat něco hodně špatně.

A volbu "give exclusive mode applications priority" můžeš zapínat a vypínat jak chceš, to nemá na zvuk vliv. A rozhodně ho to nezlepší když to vypneš. Když už by snad, tak leda ve chvíli kdy bys to zapnul. Ale jak říkám, na kvalitu zvuku tohle nemá vliv.

A tím, že ve win nastavíš 24/96, zvuk nijak nevylepšíš.
Naposledy upravil Kamasu dne 18. 11. 2024 12:45, celkově upraveno 1
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod svlastik 18. 11. 2024 12:44

Kamasu píše:probohaživýho svlastiku tohle už je fakt alarmující. Další várka příspěvků a není v nich snad ani jediná věta co by nebyla naprostej blábol nebo nesmysl (a tím nemyslím to, že píšešý zmatečně, roztěkaně a skáčeš z myšlenky na myšlenku rychlejc než je vůbec dokážeš domyslet, natožpak dopsat). Tím šermováním s THD, i tím jak jsi k tomu ještě teď přidal ten bitrate, tomu už vážně nasazuješ korunu. Ty nemáš sebemenší tušení o čem se to tu pokoušíš plácat, ale přesto to hrneš ve velkým.

Ty to neumíš už vůbec vysvětlit už vůbec jen kritizuješ na víc se nezmůžeš... Já jsem jasně deklaroval, že THD mi pomáhá v určení detailnosti jak jsem popisoval jinde a bitrate mi ukazuje kvalitu zdroje od MP3 přes CD po Flac 24 bit a může být i vyšší. Úplně stejně jak obraz. 640x480, HD, FulHD, 4K, 8K Je to tak jednoduché jako facka, ale ty to stejně nechápeš... Už jsem psal, že THD přirovnávám jako v obraze k pixelům. Tobě ale zjistit nejdetailnější sluchátka na trhu nepomůže, mě ano, stačí se kouknout, které mají menší než 0,03%THD a mám tedy vím, které jsou ty nejdetailnější sluchátka na trhu!
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Bron B 18. 11. 2024 12:45

Kamasu píše:Takže z youtube ti to hraje líp než z FLAC z foobaru, jo? Aha. To reálně snad ani není možný, to bys musel dělat něco hodně špatně.

A volbu "give exclusive mode applications priority" můžeš zapínat a vypínat jak chceš, to nemá na zvuk vliv. A rozhodně ho to nezlepší když to vypneš.

Nie nie, pisem ze som to nainstaloval este raz a spustil flac...

Ked to vypnem tu funkciu, tak to naozaj hraje lepsie. Ked zapnem, je ten zvuk splosteny. Mozno nejaka aplikacia mimo foobar to ovplyvnuje.
Bron B
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kamasu 18. 11. 2024 13:04

svlastik píše:Ty to neumíš už vůbec vysvětlit už vůbec jen kritizuješ na víc se nezmůžeš... Já jsem jasně deklaroval, že THD mi pomáhá v určení detailnosti jak jsem popisoval jinde a bitrate mi ukazuje kvalitu zdroje od MP3 přes CD po Flac 24 bit a může být i vyšší. Úplně stejně jak obraz. 640x480, HD, FulHD, 4K, 8K Je to tak jednoduché jako facka, ale ty to stejně nechápeš... Už jsem psal, že THD přirovnávám jako v obraze k pixelům. Tobě ale zjistit nejdetailnější sluchátka na trhu nepomůže, mě ano, stačí se kouknout, které mají menší než 0,03%THD a mám tedy vím, které jsou ty nejdetailnější sluchátka na trhu!

To máš pravdu, ty tvoje bláboly a nesmysly vysvětlit nedokážu, to nedokáže nikdo (proto se o to ani nepokouším) a to právě proto, že ty tvý "deklarace" nejsou nic jinýho než právě jen nesmysly, bláboly a hovadiny. THD nemá s určením detailnosti sluchátek společnýho zhola nic a myslet si, že THD dokážeš posuzovat sluchem, je čirý šílenství. Bitrate ti kvalitu zdroje neukáže, to spolu nijak nesouvisí. A srovnávat to s rozlišením obrazu to je už je doslova na metál. Naprosto mimo mísu.
Bron B píše:
Kamasu píše:Takže z youtube ti to hraje líp než z FLAC z foobaru, jo? Aha. To reálně snad ani není možný, to bys musel dělat něco hodně špatně.

Napsal jsi:
Bron B píše:Uz som skusal aj foobar a flac, ale nehralo to nejak moc dobre

Na to jsem reagoval.
Bron B píše:Ked to vypnem tu funkciu, tak to naozaj hraje lepsie. Ked zapnem, je ten zvuk splosteny. Mozno nejaka aplikacia mimo foobar to ovplyvnuje.

Když tuhle funkci zapneš, tak to právě odstaví všechno ostatní a přijme to signál jen od vybranýho programu. Takže když už, tak by to mohlo něco ovlivnit jen ve chvíli, kdy je to zapnutý, ne když je to vypnutý. Navíc ale to dělá jen to, že to zapne příjem signálu jen od toho jednoho jedinýho vybranýho programu a ostatní to odstaví, se zvukem to nic nedělá.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bron B 18. 11. 2024 13:12

Kamasu píše:
svlastik píše:Ty to neumíš už vůbec vysvětlit už vůbec jen kritizuješ na víc se nezmůžeš... Já jsem jasně deklaroval, že THD mi pomáhá v určení detailnosti jak jsem popisoval jinde a bitrate mi ukazuje kvalitu zdroje od MP3 přes CD po Flac 24 bit a může být i vyšší. Úplně stejně jak obraz. 640x480, HD, FulHD, 4K, 8K Je to tak jednoduché jako facka, ale ty to stejně nechápeš... Už jsem psal, že THD přirovnávám jako v obraze k pixelům. Tobě ale zjistit nejdetailnější sluchátka na trhu nepomůže, mě ano, stačí se kouknout, které mají menší než 0,03%THD a mám tedy vím, které jsou ty nejdetailnější sluchátka na trhu!

To máš pravdu, ty tvoje bláboly a nesmysly vysvětlit nedokážu, to nedokáže nikdo (proto se o to ani nepokouším) a to právě proto, že ty tvý "deklarace" nejsou nic jinýho než právě jen nesmysly, bláboly a hovadiny. THD nemá s určením detailnosti sluchátek společnýho zhola nic a myslet si, že THD dokážeš posuzovat sluchem, je čirý šílenství. Bitrate ti kvalitu zdroje neukáže, to spolu nijak nesouvisí. A srovnávat to s rozlišením obrazu to je už je doslova na metál. Naprosto mimo mísu.
Bron B píše:

Napsal jsi:
Bron B píše:Uz som skusal aj foobar a flac, ale nehralo to nejak moc dobre

Na to jsem reagoval.
Bron B píše:Ked to vypnem tu funkciu, tak to naozaj hraje lepsie. Ked zapnem, je ten zvuk splosteny. Mozno nejaka aplikacia mimo foobar to ovplyvnuje.

Když tuhle funkci zapneš, tak to právě odstaví všechno ostatní a přijme to signál jen od vybranýho programu. Takže když už, tak by to mohlo něco ovlivnit jen ve chvíli, kdy je to zapnutý, ne když je to vypnutý. Navíc ale to dělá jen to, že to zapne příjem signálu jen od toho jednoho jedinýho vybranýho programu a ostatní to odstaví, se zvukem to nic nedělá.

Neviem ci si pri pc, ale je tam este funkcia "Allow applications to take exclusive control of this device" a to mam zapnute. To je asi to, ze to umozni foobaru prehravat z dacu v plnej kvalite.
Bron B
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod svlastik 18. 11. 2024 13:34

[quote="Kamasu"]

Naprosto mimo mísu jsi tu ale jen TY!!! Nezpochybňuj mi nic, když na to Ty nemáš absolutně vůbec žádnou pomůcku, jsi jen ubohý hádal. Ty prostě tu detailnost nerozeznáš, máš prostě smůlu. Mě to stačí už z papíru poznat s čím mám tu čest. A já jsem tu přesně psal rozdělování detailnosti dle THD a jestli jsi nedával pozor, tak si to zpětně najdi! A rozdělit sluchátka dle detailnosti je pro mne úplně snadné, a úplně stejné jako obraz. Je rozdělen do 5 základních typů jako obraz, PAL,HD,Full HD, 4K, 8K. Umíš to rozdělit a přiřadit sluchátka do 5 skupin dle detailů? Já zcela naprosto přesně ano, přesně podle čísla THD, co je detailnější a co je méně detailní. TY to dokážeš? Co? Máš na to? NE! Nemáš na to!!! V obraze je to snadné, každý chce tu nejvyšší detailnost, tak stejně jsou na tom i sluchátka, ale ty nemáš pomůcku vůbec žádnou, protože já vím, že THD je tomu úplně nejblíže, ona totiž na zvuk žádná veličina na detailnost neexistuje. To THD je ale perfektní pomůcka a jediná možná! Jestli ty to nedokážeš rozeznat, tak se uč...
Bitrate Ti kvalitu zdroje ukáže úplně na pohodu. Jsou to data, je to úplně jako nahrávka ve 4K obrazu, taky může být zmrvená, převedená třeba z telefonu, ale je to 4K chápeš to nebo ne? Když máš ale sluchátka s THD tak, že to je tak na PAL systém, tak je přes to úplně zbytečné pouštět vyšší kvalitu až ve 4K, stejně uslyšíš maximálně PAL systém a že tam asi něco je. Chápeš? Nechápeš? Tvoje smůla...
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod pavel1756 18. 11. 2024 13:37

Naprostý souhlas s @Kamasu. To, co tu od začátku svého působení @svlastik předvádí, je skandální. Absolutní bláboly, které očividně nemají žádné dno, soudě podle jeho posledních příspěvků, jež bych neváhal označit za totální bejkárnu. Popravdě nechápu, jak je vůbec možné, že ho tu vedení fóra nadále nechá plácat ty neuvěřitelné nesmysly.
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bessinka 18. 11. 2024 13:42

A takové to bývalo pěkné fórum.
bessinka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 18. 11. 2024 13:44

svlastik .... verim, že sa tu pár inteligentných ľudí nájde, ale nehnevaj sa, tomu čo píšeš rozumieš len ty sám.
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod svlastik 18. 11. 2024 13:44

Další co neví, že takový Sennheiser řada orpheus má THD 0,01% jsou to nejlepší sluchátka na světě, nic lepšího prostě neexistuje... Vy jste prostě mimo!!!
svlastik
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka