Vliv napájení na sluchátkový řetězec

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tibormi 18. 11. 2024 13:46

Keby mali THC 0.01 tak sú naprd, že? xD
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod svlastik 18. 11. 2024 13:48

Všichni co se přidávají ke Kamasu jsou prostě ..... jen tak dál ....
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod bessinka 18. 11. 2024 14:25

svlastik píše:Další co neví, že takový Sennheiser řada orpheus má THD 0,01% jsou to nejlepší sluchátka na světě, nic lepšího prostě neexistuje... Vy jste prostě mimo!!!

Člen pětikoalice.
bessinka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rins 18. 11. 2024 14:27

Vznikají zde dva tábory, svlastik a všichni ostatní.
Chord Hugo TT2/MScaler, Wave Storm Reference, Feliks Euforia AE, Roon, Innuos Zen MK3, Innuos Phoenix USB, Niagara 1200, Focal Utopia-Nordost Heimdall 2, Meze Empyrean-Forza Hybrid HPC, Erzetich Charybdis,
Shanling M6 ultra,Campfire Solaris SE
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod svlastik 18. 11. 2024 14:35

pavel1756 píše:Naprostý souhlas s @Kamasu. To, co tu od začátku svého působení @svlastik předvádí, je skandální. Absolutní bláboly, které očividně nemají žádné dno, soudě podle jeho posledních příspěvků, jež bych neváhal označit za totální bejkárnu. Popravdě nechápu, jak je vůbec možné, že ho tu vedení fóra nadále nechá plácat ty neuvěřitelné nesmysly.

Ty neuvěřitelný nesmysly a bláboly, co byly na smazání, tak byly především s HD800. Aha ano budu si pamatovat, jsi to TY! Srovnávat Focal Utopie a detailnost 0,2 %THD to nepoznáš? Hmm, asi ne..., já vím k čemu jsou a proč je chci, protože můžu s nimi poslouchat klidně i youtubko a na detaily to prostě není. Ale u Tebe horko těžko co, ty to nepoznáš, že tam toho chybí úplně mraky detailů. 0,01%THD mají třeba i klasiky elektrostaty, u mě se blbě poslouchají, ale mají je. Jsou totiž hodně detailní, vždycky byly. Hifiman si tu cenu prostě nikdy neobhájí. Ale vysmívat se etalonu, který má aspoň stabilní číslo v THD. Já si vás hezky budu pamatovat. Teď jste pro mě za týpky co nerozeznají detailnost. Mohli jste být aspoň zticha a řešit si napájecí řetěžec, ale takhle se přidat ke Kamasu aspoň vím co jste zač. Ubozí, hnusní útočníci na jednoho jako hyeny. Hnusní lidi, já jsem hlavně protiútočil. jen se hezky držte za ručičky a vytvářejte si podmínky na napájecí řetezec na sluchátka, které mají trapné THD a na mě nadávat jak na blábolistu. Existuje jen jediná víra ta vaše co...jen vy musíte mít pravdu, běžte a vemte se s Kamasu Hujerem hezky za ručičku, ještě chybí učitel admin... Hujere, už jsi ho upozornil, se divím, že už mě zase neupozorňuje nebo rovnou neblokne? :twisted:
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod introvert 18. 11. 2024 14:37

svlastik píše:Další co neví, že takový Sennheiser řada orpheus má THD 0,01% jsou to nejlepší sluchátka na světě, nic lepšího prostě neexistuje... Vy jste prostě mimo!!!

Zde se musím svlastika trochu zastat. Nejlepší sluchátka, jaká jsem zatím slyšel, byla Sennheiser HE-1 (jde o nástupce modelu Orpheus). Jsou všeobecně oceňována díky velmi přirozenému zvuku. Měření těchto sluchátek přitom ukazuje, že mají extrémně nízké harmonické zkreslení. Jsem přesvědčen, že i to se podílí na onom vysoce kvalitním zvukovém projevu HE-1.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Rins 18. 11. 2024 15:16

svlastik: Tvá reakce je jako když malému dítěti seberou hračku.
Chord Hugo TT2/MScaler, Wave Storm Reference, Feliks Euforia AE, Roon, Innuos Zen MK3, Innuos Phoenix USB, Niagara 1200, Focal Utopia-Nordost Heimdall 2, Meze Empyrean-Forza Hybrid HPC, Erzetich Charybdis,
Shanling M6 ultra,Campfire Solaris SE
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 18. 11. 2024 15:18

svlastik píše:
pavel1756 píše:Naprostý souhlas s @Kamasu. To, co tu od začátku svého působení @svlastik předvádí, je skandální. Absolutní bláboly, které očividně nemají žádné dno, soudě podle jeho posledních příspěvků, jež bych neváhal označit za totální bejkárnu. Popravdě nechápu, jak je vůbec možné, že ho tu vedení fóra nadále nechá plácat ty neuvěřitelné nesmysly.

Ty neuvěřitelný nesmysly a bláboly, co byly na smazání, tak byly především s HD800. Aha ano budu si pamatovat, jsi to TY! Srovnávat Focal Utopie a detailnost 0,2 %THD to nepoznáš? Hmm, asi ne..., já vím k čemu jsou a proč je chci, protože můžu s nimi poslouchat klidně i youtubko a na detaily to prostě není. Ale u Tebe horko těžko co, ty to nepoznáš, že tam toho chybí úplně mraky detailů. 0,01%THD mají třeba i klasiky elektrostaty, u mě se blbě poslouchají, ale mají je. Jsou totiž hodně detailní, vždycky byly. Hifiman si tu cenu prostě nikdy neobhájí. Ale vysmívat se etalonu, který má aspoň stabilní číslo v THD. Já si vás hezky budu pamatovat. Teď jste pro mě za týpky co nerozeznají detailnost. Mohli jste být aspoň zticha a řešit si napájecí řetěžec, ale takhle se přidat ke Kamasu aspoň vím co jste zač. Ubozí, hnusní útočníci na jednoho jako hyeny. Hnusní lidi, já jsem hlavně protiútočil. jen se hezky držte za ručičky a vytvářejte si podmínky na napájecí řetezec na sluchátka, které mají trapné THD a na mě nadávat jak na blábolistu. Existuje jen jediná víra ta vaše co...jen vy musíte mít pravdu, běžte a vemte se s Kamasu Hujerem hezky za ručičku, ještě chybí učitel admin... Hujere, už jsi ho upozornil, se divím, že už mě zase neupozorňuje nebo rovnou neblokne? :twisted:

A krasojízda vesele dál pokračuje. :lol: :lol: Jo, klidně si nás pamatuj, my na tebe taky, bohužel, asi jen tak nezapomeneme, neboť to, co tu předvádíš, to snad nemá obdoby. :roll:
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod svlastik 18. 11. 2024 15:35

A krasojízda vesele dál pokračuje. :lol: :lol: Jo, klidně si nás pamatuj, my na tebe taky, bohužel, asi jen tak nezapomeneme, neboť to, co tu předvádíš, to snad nemá obdoby. :roll:[/quote]

Nápodobně, já tě aspoň za Tvé bláboly nenapadal, dokud jsi mi nedal důvod. Urážet se nenechám!

-- 18. 11. 2024 15:37 --

Rins píše:svlastik: Tvá reakce je jako když malému dítěti seberou hračku.

Tvá reakce je - hyena co přišla hodovat!? Pokračujte přidávejte se, jste jen hyeny. Kteří mluví o blábolech a nikdo není schopen adekvátně reagovat nad věcnou diskuzí. Ubožáci!
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod tibormi 18. 11. 2024 16:04

LOL
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PetrJč 18. 11. 2024 17:21

svlastik píše:...není schopen adekvátně reagovat nad věcnou diskuzí...

svlastik píše:...3 zdířk do PEN... Lepší je toroidní trafo... ale furt to tam je, to rušení. Je to prostě třída ochrany jedna. Já mám radši třídu 2. Dvojitá izolace jen plus a mínus a žádná kostra. To je úplně top z mínuska se udělá kostra... top je baterka plus a mínus... napájení USB a žádná data. Tak tohle se mi pánové líbí zatím asi nejvíc... Atd.

Ok :-) Jen ve zkratce:
Je třeba odlišovat dvě věci. Za A. konstrukci přístroje ohledně bezpečnostní třídy, tj. zmiňovaná třída I a třída II. (Přičemž bezpečnostní třídu II. z hlediska symbolu dvojité izolace nesplňuje minimálně 99% výrobků uváděných na trh.) Za B. konstrukci přístroje ohledně napájení a optimálního (minimálního) odstupu od brumu a šumu, zkrátka od odstupu všech (!) rušivých napětí od signálu. A to jsou naprosto odlišné a na sobě zcela nezávislé disciplíny.
Dobře provedená třída I. nemusí být horší než blbě udělaná II, nedostatečně stočené toroidní trafo bývá horší než dobře udělané EI trafo, 3 zdířky automaticky neznamená, že je přístroj v I. bezpečnostní třídě. USB nabíječky jsou kvůli své velikosti na minimum ořezané spínací zdroje se všemi neduhy, které spínací zdroj a jeho miniaturizace přináší. Přičemž ve specifikaci USB Power Delivery probíhá mezi nabíječkou a napájeným zařízením datový přenos. Dobře navržený a dostatečně dimenzovaný napájecí zdroj naslepo od baterky nepoznáš. Tvá rada, že se má připojit mínus na kostru je u konstrukcí se symetrickým napájením (v současnosti tak 99% všech konstrukcí) je pro dané zařízení destruktivní :-))
Atd...
PetrJč
Junior

Odeslat příspěvekod cb490763 18. 11. 2024 17:46

V práci jsme meli jednoho člověka. 8 z 10 lidí mu říkalo, že je magor a on to stejně nechtěl akceptovat. Kdyby to byl 1-2 tak dobrý, ale tohle už by asi chtělo se nad sebou zamyslet.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod svlastik 18. 11. 2024 18:18

Těch 99% já nevím. Já se VŽDY vyhnul zařízení se třemi zdířkami, já to prostě NEKUPUJI a pro mne to zařízení v Audio NEEXISTUJE! Až teď, aktivní repro. Ano tři zdírky nejsou vždy ochrana 1, pokud má tedy zařízrní extérní zdroj, to se mi právě líbí, hezky venku. Já jsem párkrát otevřel ty krabice se třemi zdířkami a mě prostě jeblo, ten PE zelenožlutý vodič napojen na konstrukci, na krabici na ten plech, já se nevyznám ve slaboproudu, ale vím co je v PE, oni si slaboproudaři myslí, že ten PE, zelenožlutý je posvátný. Ne není je na 230V plní 230V a uvnitř bedny už přece běží menší napětí, tedy za trafem. Ale co mě vadí, že ten PE 230V je kostře vodivě spojen třeba s kovovou koncovkou datového USB. O analogu to už se vůbec nemusím bavit... ano distribuce může přivést jiná rušení, ale toto je takový jeden z momentů co mne odrazuje. PE vodič má obrovský vliv na okolí, barák, dneska starší 50let, okopaný rekonstruovaný, takže lze spoléhat jen na distribuční zemnění, co nám říkají normy o uzemnění je jedna věc, ale chce to revizi ať se přesvědčíte a ten odpor tam je. To má vliv na napájení vůbec jako první. Co se týká vnitřního schématu, tak to jde. Taková Yamaha umí fungovat jen na přivedený plus a mínus, nevím co to je třeba FELV, SELV, v autě na mínus je připojena taky kostra a destrukce se nekoná. Samozřejmě v autě je motor, takže rušení kapitola sama o sobě.

-- 18. 11. 2024 19:02 --

Třeba například mám RME, to má 9V 9W, čili 1A. Ultraploché bez hloubky, ale to jsem poznal az po poslechu. Trafíčko dvě zdířky nebo vidlice jak chcete. Burson opět trafíčko dvě zdířky. Těch sluchátkových se najde poskrovnu? Trafíčka a jestli to má 3A 19V, tak chvála bohu, ale už stojí. A nejsou to takové USB mobil. Jsou větší, normálně zástrčka, drát a krabice jako má notebook. Jo a když si člověk připlatí, tak ta krabice hliník nádhera a vypadá jak sám sluchátkáč postavený vedle. To se mi líbí. Takže jsem tady držel zobák, dokud jste neřešili streamer... ten totiž bývá takhle blbě navržen. Tři zdířky krabice kovová a uvnitř pe na šroubek a kostra kovová...
svlastik
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Filip4 18. 11. 2024 19:35

Tohle je solidní diagnóza, koukám že se svlastik přesunul z FB skupiny sem. Tohle už začíná být i nebezpečné, proboha, PE není nějaký náboženský výmysl, je to od toho aby tě to nezabilo když se stane porucha. Evidentně tomu vůbec nerozumíš, nechápeš rozdíl mezi stejnosměrným a střídavým napětím a oddělení od sítě transformátorem.
Domácí magnetoplanární sluchátka:
https://forum.avmania.zive.cz/viewtopic.php?f=1712&t=1328551
Filipovy DIY dynamická sluchátka:
https://forum.avmania.zive.cz/viewtopic.php?f=1712&t=1329987
Filip4
Junior

Odeslat příspěvekod svlastik 18. 11. 2024 20:04

Už tu dlouho nebudu, s takovým přístupem se na vás víte co, poslouchejte si ty streamery. Váš boj, přesvědčovat mě o 99% strojích, že jsou na trhu taky váš boj. Já si vždycky to svoje najdu...odešel jsem z facebooku odejdu i zde, stejně ty rady od vás nezískám. Víc jsem vám toho dal a vy si toho nevážíte a ještě zesměšňujete, budete to THD zatraceně potřebovat, než nějakého ichtila napadne vymyslet jednotku pro detailnost ve zvuku!!!
A pochopit, že PE je dost velký zdroj rušení to vám ještě holt potrvá. Pak se divit jéé odkud se tam asi to rušení v USB datech bere z počítače...
Já už vás nepotřebuji znát mě to tady stačilo!
svlastik
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka