jankanovotna píše:Zdravím,
jaká byste prosím doporučili sluchátka ke službě Tidal Hifi? Aktuálně rozmýšlím nad Audio-Technica ATH-M40x a Sony Hi-Res WH-1000XM3. Sony mají lepší specifikaci, to je mi jasné, ale myslíte, že abych vytěžila z Tidalu maximum, budou stačit i ty Audio-Techniky? Případně jaká byste doporučili? Díky moc

Já bych asi nejdřív zvážil, co od toho čekám. Sluchátek sou tisíce v rozmezí 100,- až prakticky nekonečno

a samozřejmě neplatí, že cena = kvalita zvuku. Neplatí ani značka = kvalita zvuku. A abych ti ještě zamotal hlavu, tak všechno se podřizuje osobní představě jak má dobrej zvuk vlastně znít. Jako BASShead ti asi nepochválím analytycký světlý zvuk velkých otevřených sluchátek za 60k. Zatímco příznivce světlýho zvuku mi nepochválí Superluxy HD681 za osm stovek. Může se klidně stát, že pokud to myslíš s poslechem vážně, budeš léta tápat, střídat sluchátka různých konstrukcí a značek, abys nakonec zjistila, že nikdo ten tvůj vzuk prostě nevystihnul tak jak si představuješ. Ale to už sem úplně odbočil mimo téma a neměl bych tě strašit.
Zrovna Audio-Technica ATH-M40x a Sony WH-1000XM3 je asi jako volit mezi lodí a letadlem. Obě jsou natolik odlišný, že ti asi nezbude, než koupit oboje a po pár měsících zjistíš, co ti víc vyhovuje.
Pokud honíš Tidála na mobilu v hlučným prostředí vlaků, busů atd. , tak bych šel spíš do Sony, ale rovnou aktuální WH-1000XM4. Samozřejmě v případě, že použiješ nejlepší možný modrozubí kodek (LDAC? zkušenější mě určitě opraví), jinak je investice do Tidal Hifi a sluchátek vpodstatě úplně zbytečná.
Možná by bylo asi dobrý nám sem napsat na jakou hudbu to má bejt, z čeho to bude hrát a pokud by to šlo, tak jakej projev by byl fajn. Podle těch Soňáků je max cena kolem 7000,- ?
A co třeba místo velkých sluchátek špunty (in eary)?
Jsem BASShead a zvuk prasím ekvalizérem

Venku: Cowon Plenue D + Sennheiser IE80, FatFreq Maestro Mini
Doma: Sony Walkman ZX300 + Audiosense T800
PC -> FiiO E10 + Beyerdynamic DT 990 Pro, Sennheiser HD 598, Superlux HD681 EVO, Fostex TH-X00