Zdravím,
pro nedoslýchavou seniorku v rodině jsem se rozhodl pořídit k televizi bezdrátová RF sluchátka (Meliconi HP EASY).
Drátová sluchátka pro ni nechci - hrozí, že po připoutání se kabelem k televizi vstane a něco strhne.
Bohužel, moc to nevyšlo.
Sluchátka jí zlepšila poslech, sama o sobě nehrají špatně. Bohužel, velmi často nefungují v mezích použitelnosti. V bytech okolo zřejmě řada dalších lidí užívá něco podobného. Na jednom kanálu hrají docela hezky, ale přednostně se párují na zdroj signálu z jiné domácnosti (fakt vtipné - čekat, až soused vypne TV), druhý a poslední kanál je silně zarušený (různé prskance, lupance, šumy, brumy, skokové změny hlasitosti - v podstatě neposlouchatelné).
Máte někdo zkušenost s řešením odolným proti rušení? Napadá mne nějaký Bluetooth adaptér do sluchátkového výstupu TV a k tomu běžná BT sluchátka, ale nikde jsem nic podobného neviděl. Nebo jsou nějaké modely RF sluchátek, které si s rušením poradí lépe? Co jsem sledoval diskuse, rušení je u této technologie asi nevyhnutelné (takže RF sluchátka jedině na samotě u lesa). Ale třeba se pletu a existují výrobky fungující lépe.
Poradíte?