od martas38 8. 5. 2021 01:54
Nemám nic proti mp3, mám celkem dost hudby v tomto formátu, protože to prostě jinak není, nejde sehnat a venku to absolutně nevadí. Taky občas lovím detaily, ale ono je kolikrát mnohem lepší poslouchat hudbu, než to jak to cinká, jak je to vrstvený, jakou má bas texturu. Pak nevadí ani ta empétroska. Nemám nic proti Spotify, používal jsem, ale přestal jsem. Tidal beru jako svůj hlavní zdroj hudby. Ještě mám teda Qobuz, ono se to vzájemně celkem dobře doplňuje. Ale na formátu MQA mě štve ta vylhaná kampaň, blbý kecy o studiové kvalitě a to, že z formátu vyvinutého pro šetření dat ve streamu se stal formát na vydělávání těžkých prachů a nic jiného. Nepřijde mě, že by byla kvalita MQA výrazně lepší či horší, jak třeba 24/96 streamy (ba ani jako 16/44,1 streamy ve flacu), jak píšeš, jednou mě sedne to, podruhé ono, přijde mě že moderní věci v tomto formátu super, starší bída, ale na vině obvykle není formát, ale vlastní obsah, resp. současné remastery. Ale prostě se z toho teď udělala těžká free-cool-in věc, kdo to nemá, nebo nepodporuje jako by nebyl a přitom jde právě jen a pouze o prachy pro Meridian a zpřízněné firmy. Aneb jak ze svobodného kodeku flac vymlátit nějaké prachy navíc. A popravdě začínají mě být stále víc sympatické firmy, co to ignorují, jako např. Chord, RME, Yamaha a podobně, takže žádný nevýznamný béčka. To že je lepší dobrý DAC bez podpory MQA, jak horší s podporou už stejně spousta z nás zjistila.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12