Bezdrátová náhrada za AKG K550 možná Sony WH-1000XM4?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Delgar 5. 3. 2021 11:02

Ahoj,

již několik let vlastním sluchátka AKG K550, na kterých už je trochu znát zub času a zároveň mě lákají moderní technologie, tak bych jim rád vybral nástupce.
Stávající AKG K550 používám s PC bez speciální zvukové karty. Zvukový výstup je tedy pouze přes 3,5mm jack ze základní desky a jako přehrávač většinou používám přímo Spotify nebo Youtube.
Nejsem žádný znalec hudby či sluchátek, ale co se mi na AKG K550 velmi líbí je prostor jaký nabízí a krásná možnost určení nástrojů na scéně. O tuto vlastnost bych nerad přišel.

No a co se snažím vybrat? Nějaká bezdrátová sluchátka ideálně s ANC a podobně nebo lepším přednesem prostoru hudby. Do oka mi padly Sony WH-1000XM4, ale co čtu tak recenze jsou na ně rozporuplné především co se týče kvality hudebního přednesu.

Nová sluchátka mám v plánu opět používat s PC a s telefonem (Samsung Galaxy S20). Takže opět zdroj nikterak extrémě kvalitní.

Máte s podobným výběrem někdo zkušenost? Myslíte že mi zmíněné Sony sluchátka dokážou zprostředkovat alespoň podobnou prostorovost scény? Co se zmíněnými Sony sluchátky získám/ztratím co se týče kvality hudebního přednesu?

Předem díky!
Delgar
Junior

Odeslat příspěvekod _daRK 5. 3. 2021 11:20

To sa divim, ze niekto tolko vyzdvihuje priestor prave na uzatvorenych sluchatkach. V tejto oblasti su uzatvorene sluchatka s velkym priestorom skor vzacnost, predovsetkym v cenovej kategorii AKG 550. Tie Sony budu skoro isto ine, aj ked nehraju zle (z ANC sluchatiek mozno patria do TOP5), prioritou nebol zvuk, ale skor tie veci okolo ANC a bezdrotovosti. Je to vsak velmi navykove a ked clovek objavi prinos ANC a bezdrotoveho prenosu, casto je ochotny zlavit z narokov na zvuk. Vela inych porovnatelne dobrych ANC sluchatiek nie je, a asi ziadne nebudu hrat o poznanie lepsie ako tie Sony. Idealne vyskusat.
Pouzivat Sony XM4 s S20 by som sa vobec nebal, je tam technologia LDAC, takze nejaka poznatelna strata na bluetooth nebude.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Delgar 5. 3. 2021 11:26

Díky za příspěvek. Ono na druhou stranu ten prostor možná zmiňuji proto, že jediné s čím to mohu porovnat jsou Creative Outlier AIR SE Sport, které používám na sport případně jiné "špunty". Takže mezi těmito konkurenty AKG K550 v téhle disciplíně velmi vynikají :)
Delgar
Junior

Odeslat příspěvekod tibormi 11. 3. 2021 18:04

Dali io 6
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rk747 15. 2. 2022 13:21

Řešil jsem něco podobného při přechodu z Note9 na Note20 Ultra, drátová MDR7506 (studiová) jsem nahrazoval 1000 XM4,myslím,že je to dobrá kombinace,MDR 7506 na notebook Asus se zvukem od Harman Kardon, Note20 Ultra s Hi Res výstupem + LDAC + 1000XM4 bezdrátově
rk747
Kolemjdoucí