Bezdratova In-Ear sluchatka do 10 000

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod skybus 9. 3. 2021 17:59

Ahoj,
je tu nekdo, kdo mel moznost porovnat tyto sluchatka:

Bang & Olufsen BeoPlay E8 3rd Gen
Bose QuietComfort Earbuds
Sennheiser Momentum True Wireless 2

Popr. jaka bezdratova sluchatka do 10000 byste doporucili, chtel bych hlavne kvalitni hudbu a aby dobre drzely pri behani (na hovory sluchatka pouzivat nebudu, nebo jen minimalne) diky moc.
skybus
Junior

Odeslat příspěvekod Trifidek 9. 3. 2021 21:24

❚❚►⏹ Astell&Kern A&ultima SP3000 ♫ Astell&Kern Novus ❚❚►⏹
Trifidek
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 9. 3. 2021 21:34

Vybírej hlavně podle toho, jaké to umí kodeky. Aby zařízení ze kterého budeš posílat zvuk do sluchátek podporovalo stejný kodek jak sluchátka. Tedy aby to stálo za to, tak buď aptX HD a nebo ještě lépe LDAC. Pokud nebudou obě zařízení podporovat stejný kodek, pojede to přes ten základní SBC, což je zvuková katastrofa. Hlavně tady u těch TWS ze kterých vybíráš nepočítej s žádným špičkovým zvukem. Tak daleko BT technologie zdaleka není a ostatně i výrobci se předhánějí spíš v ptákovinách typu ANC a ne v kvalitě zvuku.
Pokud máš náhodou iPhone, tak běž do Airpods Pro. Zas až tak zle nehrají, i když taky žádná hitparáda a ve všem ostatním to bude bezproblémové.
A nezapomeň na jednu věc. V 99% těchto zařízení nejde měnit baterka. Takže koupíš TWS za pět šest tisíc a podle četnosti používání je možná i dřív než za tři roky vyhodíš, protože baterka bude mrtvá.
A ještě jednu věc bych zohlednil k tomu běhání. Pot je sakra agresivní věc, která spolehlivě brzy zabije sluchátka, co na to nejsou stavěná. Takže vybírej i v tomto ohledu.
Konkrétní model ti těžko poradím, protože zastávám názor, že drát je drát, ale to z čeho vybíráš není špatné a u Senn bude nejmenší příplatek za značku, řekl bych, takže tam bude dost možná nejkvalitnější zvuk. Ale otázka je, jaký zvuk se bude líbit tobě.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod skybus 10. 3. 2021 00:27

Ohledne te baterie a zivotnosti sluchatek to je opravdu k zamysleni. Kdybych nakonec na sport vybral nejaka levnejsi bezdratova, jaka sluchatka byste doporucili ciste na poslech. Mely by byt do usi a drat by nevadil, jen aby byly kompaktni...tedy hratelne bez zesilovace a skutecne jen do usi. Je mi neprijemne na ulici chodit s velkymi.
skybus
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 10. 3. 2021 00:45

Napiš co posloucháš a jaký zvuk se ti líbí. Basový zábavný, výškový podrobný atd. Napiš třeba nějaká sluchátka, co se ti líbí. Z mobilu hraje většina špuntů dobře, některé výborně, taky napiš z jakého mobilu.
Zatím je tvoje zadání ve stylu sháním auto co dobře jezdí, ale nepíšeš, jestli se s ním budeš prohánět po dálnicích 200km rychlostí, jezdit s ním terénem po poli, nebo v něm budeš chtít vozit dva metráky materiálu denně....
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod skybus 10. 3. 2021 09:04

Posloucham klasiku, elektro, rock. Doma mam Senny, ale asi by mi nevadily trochu neutralnejsi sluchatka.
Musim rict, ze uplne nejradsi bych si zase koupil nahlavni sluchatka. Ted budu mit trochu zvlastni dotaz :). Vadi mi mit po delsi dobe na hlave tu spojovaci cast sluchatek. Delaji se nektera dostatecne velka, aby je bylo mozne posunou a nahlavni cast mit na krku? A aby to trochu drzelo (ne nutne na behani :) ) a aby byl stejny zvukovy projev?
Podle mobilu bych se nechtel uplne rozhodovat, kazdopadne jestli to hraje s nejakym lepe, tak bych treba vybral mobil podle sluchatek, urcite bych ale radsi investoval vic do sluchatek nez do mobilu. LDAC zvladaji asi stejne jen sluchatka od Sony, nebo jeste nejaka? Tady bych zase uz ale do diskuse nechtel uplne michat vyber drat / bezdrat. Momentalne bych bezdratove vybral bud ty Senny (i kdyz prave kvuli zivotnosti spis asi ne) nebo nejaka levnejsi, ale to uz bych se pak spis rozhodoval podle vahy a jak sedi v uchu nez podle kvality hudby (ciste na sport). Takze ted uz bych chtel pozadat o radu pouze s vyberem dratovych.
Kdyby to byly dratove spunty, tak by byly primarne k mobilu, takze tam by melo smysl se bavit i o nem, jestli by byly nejake vhodne i vetsi nahlavni, tak ty bych mel vetsinu casu zase spis doma, ale bylo by dobre, kdyby mohly hrat i bez zesilovace z mobilu (zase asi ne nutnost).
skybus
Junior

Odeslat příspěvekod Tapir1 10. 3. 2021 10:39

Sice jsi aktuálně změnil své zadání, nicméně dovolím si reagovat ještě na prvotní požadavek. Pokud ti vyhovují Sennheiser, tak aktuálně je za velmi dobrý peníz TWS model CX400 BT mající aptX. V této ceně asi nic zvukově kvalitnějšího aktuálně nepořídíš (tedy mimo bazar). Jedinou chybou je, že nemají žádné IP krytí, ale vzhledem k jejich poměru cena/výkon bych to až tak neřešil. 8-)
Audio - CA AZUR 851A, Pioneer N-50AE Casea Upgrade, Denon DVD 3910, Quadral Signum 90; Portable - Shanling M1, Beyerdynamic DTX 100 & Byron, Sony WH-1000XM2, Xiaomi Mi9 + Hiby FC3 MQA, Blon-BL03, TWS - Panasonic RZ-S500W, TV - Philips 65OLED 873
Tapir1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Doktor Trychtýř 10. 3. 2021 11:40

Pro běh se mi in-ear sluchátka moc neosvědčila a nakonec nejvíc poslouchám drátěné otevřené on-ear Koss KPH30i, klipy KS75 a někdy EUR20 in-ear TWS z Lidlu. Samozřejmě, kvalita zvuku odpovídá těm investovaným penězům. Důvodů proto mám povícero. I když mi za normálních okolností IEM sedí jako přibité, při běhu i ty nejkomfortnější a nejlépe padnoucí kousky mají tendenci postupem času vypadávat z ucha a člověk je musí upravovat. To je i případ laciných lidlovských TWS se silikonovými háky pro lepší stabilitu v uchu, které používám když je to venku na čepici. Dobře těsnící špunty nejsou ideální z hlediska bezpečnosti. I když běhám většinou v parku, nějak se tam musím přes frekventovaná místa dostat. I v parku je dobré mít trochu přehled (pes, cyklista, koloběžkář, zdivočelé děcko a podobné náhodné jevy). Pak určitá míra propouštění okolních zvuků a přiměřená hlasitost je na místě. Co je pro mne nejdůležitější - pokud mám s IEM utěsněné ucho, s každým došlápnutím uslyším zadunění. U otevřených on-ear to je asi nejméně markantní. U TWS IEMs hrozí vypadnutí z ucha a ztráta/poškození (zkušenost kolegy). Podařilo se mi srazit si z hlavy i on-eary a následně jsem je málem rozšlápl. S investicí do tisícovky to člověk rozdýchá snáz. Proto zvukové kvality dávám až někam na třetí místo priorit. V praxi i když bezdrátový poslech je komfortnější, zjistil jsem, že ten drát mi až tak nevadí. Pravda, teď je problém, že telefon jako zdroj hudby jack spíš nemá než má, ale pro tento specifický účel lightning/usb-c adaptér stačí a člověk nemusí vláčet další přístroj.
Doktor Trychtýř
Junior

Odeslat příspěvekod skybus 10. 3. 2021 15:05

Videl jsem dobre recenze na Galaxy Buds Plus. Mate zkusenosti jak drzi v usich pri cviceni v porovnani se Sony WF-SP800?
skybus
Junior

Odeslat příspěvekod _daRK 10. 3. 2021 16:23

Galaxy Buds+ sedia v usiach ako pribite. Skusil som niekolko TWS a bud to na nic hralo (napr. Jabra 75t) alebo hralo skvele, no priserna ergonomia (Sony WH-1000XM3). Tie Sony WF-SP800 vyzeraju podobne ako XM3, za mna teda urcite ani nahodou neodporucam. Buds+ aj napriek tomu, ze ich na 99% pouzivam na podcasty, hraju velmi slusne ked uz pustim hudbu. Ale hlavne mi vyhovuju po stranke komfortu - sedi pevne a nic netlaci. Dokupoval osm k nim nadstavce od Spinfitu.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod skybus 10. 3. 2021 17:06

Velikost tech nastavcu odpovida originalnich nastavcum ke sluchatkam, nebo podle ceho trefit velikost?
skybus
Junior

Odeslat příspěvekod flatliners 10. 3. 2021 18:02

Buds+ nehrajou marne, schazej detaily a nastroje se slejvaj, ale na ven na beh zvukove dle me staci. Sedi skvele a ani se nehnou, myslim ze sou ergonomicky delany pro 99% usi.
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LOPO_X 10. 3. 2021 19:07

Buds + jsem teď prodal a můžu potvrdit že sedí výborně. Mam teď Pročka a ty sedí taky obstojně.
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wings123 10. 3. 2021 22:32

flatliners píše:Buds+ nehrajou marne, schazej detaily a nastroje se slejvaj, ale na ven na beh zvukove dle me staci. Sedi skvele a ani se nehnou, myslim ze sou ergonomicky delany pro 99% usi.

Za 160€ to neznie zrovna povzbudivo 8-S To uz kdejaka Cina z Ciny okolo 50€ hra podla recenzii lepsie...
wings123
Junior

Odeslat příspěvekod hanni 11. 3. 2021 14:47

Ja som počul iba Buds Live, ale ak sú Buds + alebo Buds Pro zvukovo na tom podobne, tak je to čistá tragédia, Haylou GT 1 Plus alebo Pro za dvacku sú zvukovo niekde úplne inde.
hanni
Mírně pokročilý

Další stránka