Nová open back sluchátka pro domácí poslech

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Delgar 9. 3. 2021 22:43

Ahoj,

vybírám nová sluchátka pro domácí poslech. Aktuálně mám následující setup:

Zdroj: Samsung Galaxy S20 + Spotify
DAC/AMP: Xduoo Link 2
Sluchátka: AKG 550

Nejdřív jsem měl vybráno Hifiman Sundara, ale poté jsem našel AKG 712 Pro, které jsou skoro o 4000 levnější a co čtu tak mají bassovější podkres, ale nejsou zase o tolik horší než zmíněné Sundary, nicméně jsem cenou skoro na půlce.
O co mám ale trochu strach je, aby je Xduoo Link 2 utáhnul. Co si o tom myslíte?
Doporučuili by jste mi případně něco jiného?

PS: Chápu že Spotify, není nejkvalitnější zdroj hudby, ale zkoušel jsem dnes několikrát Tidal v Master quality vs. Spotify v very high, a ten rozdíl bohužel neslyším.
Delgar
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 9. 3. 2021 22:54

Absolutně nepočítej s tím, že ty sluchátka o kterých uvažuješ by to xDuoo uspokojivě utáhlo. Měl jsem K701, impedance a citlivost je shodná s K712 a ač to papírově nevypadá jsou totálně nenažraná, zesilovač za pětinásobek ceny s nimi hrál řekněme dobře, nikoliv výborně.
Ani jedny z těch dvou sluchátek rozhodně nejsou žádná basová monstra, spíš naopak. Dobrý prostor, velice analytická světlejší podání, pro mě nic moc zábavy. Pravda K712 mají mít o kousek víc basů než K701, ale jak jsem psal, čekej spíš světlý detailní zvuk.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Delgar 9. 3. 2021 22:58

Díky za info, toho jsem se trochu obával.

Popradě aktuálně nemám v plánu ještě kupovat dražší zesilovač či DAC. Existuje tedy nějaká vhodná investice do sluchátek u kterých si zančně polepším od AKG 550, ale zároveň je utáhne Xduoo Link 2?
Delgar
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 9. 3. 2021 23:29

Netuším jaký preferuješ zvuk. Ale řekněme ve stylu zvuku těch dvou by mohly být Beyerdynamic DT880 (celkem rovný zvuk) a nebo DT990 (zvýrazněné basy a výšky) ve verzi 32 či 16Ω. Verzi 250 či 600Ω rozhodně nebrat, to by tvůj zesilovač patrně neutáhl. Ale ani to nejsou vyloženě basová monstra. Ovšem mají obrovskou devizu - pohodlí, po hodinách poslechu nevíš, že je máš na hlavě, to nebývá moc často, provedení velice kvalitní.
Drobná nevýhoda - Beyer zvuk, peak na cca 7kHz, který způsobuje jejich charakteristický ostřejší zvuk zejména u vokálů není pro každého. Někdo to miluje, někdo nesnáší, to je na vkusu toho kterého soudruha. Ale obecně jsou to poměrně dost kvalitní sluchátka, dnes za bezkonkurenční cenu.
Zkus se trochu rozepsat, jaký zvuk se ti líbí.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 10. 3. 2021 11:15

Nedávno jsem z druhé ruky pořídil DT990 a překvapila mne jejich nepohodlnost. Pamatoval jsem si je měkčí. Samozřejmě mám nové náušníky. Zvukově jsou spíše průměr, ale s ohledem na cenu (nová kolem 3300 Kč) poskytují opravdu vyrovnaný zvuk.
U PC mám ještě i Superlux HD681 EVO (cca 900 Kč), které jsou lehčí, pohodlné a hrají podobně. Jen ta výrobní kvalita... Už jsem je počtvrté opravoval.
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Delgar 10. 3. 2021 13:26

Ahoj díky za info,

a polepším si oproti aktuálním AKG K550, které jsem před cca 6 lety kupoval za nějakých 5500kč? Přijde mi tedy trochu nelogické kupovat levnější sluchátka než mám nyní.
Delgar
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 10. 3. 2021 13:34

Nad tím vůbec nepolemizuj, polepšíš si, už jen díky otevřené konstrukci.
Já před pár roky kupoval Beyer DT880 za nějakých 8,5 tisíce, dnes stojí 4...
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dazo 13. 3. 2021 19:20

Akg som mal a aj beyerydt880.... Akg za tie prachy nic moc, beyery pre mna iny svet, z laskou na ne spominam ��
dazo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Delgar 17. 3. 2021 16:16

Díky všem za reakce, nakonec vybráno Verum 1
Delgar
Junior