Sluchátka do 5000 poslech Punk/Rock

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod JanF3 25. 3. 2021 23:23

Luckyghost píše:Jak prakticky zní v sluchátkách o kterých se bavíme mp3 o toku 128 kbps? Zní to stejně jako nějaké pecky za litr, nebo kvalitní sluchátka posunou kvalitu poslechu i u takto slabých nahrávek.

Ta skladba zní špatně jak na horších, tak na lepších sluchátkách, s tím rozdílem, že ty lepší sluchátka dají více vyniknout chybám dané nahrávky. Určitě nedoporučuji nic analytického nebo světlejšího s výraznými výškami (např. AKG K701, Beyerdynamic DT 1990 Pro). Na těchto sluchátkách je to už pro moje uši bolestivé. S SR80e to zní špatně, ale netahá to tolik za uši. Za sebe mohu říct, že budu raději poslouchat zkreslené, ořezané basy a středy než ostré a jedovaté výšky. :-!
Stolní:
PC|Pro-Ject DS2 (CDT, DAC, Head-Pre-Mono Amp, Power Box Amp-Sources)|Viablue
Přenosná:
Cowon PD|X7|iPhone 12
Repro:
Speaker Box 15 DS2
Sluchátka:
K701|ATH-AD1000|ATH-E40|DT 1990 PRO|RS2e|SR80e|SR125e|HD 25|HD 239|HD 600|MOMENTUM 3 W.|PX 95|UM3XRC
JanF3
Junior

Odeslat příspěvekod Colnago 26. 3. 2021 06:31

" Ono totiž 20 - 30 let staré CZ nahrávky seženu jen takto bídnou kvalitu. "

Na mp3 rovno zabudni.
Aj zle nahraté Flac-y alebo CD budú znieť na kvalitnej aparatúre hrozne! A čím lepšia aparatúra, tým náročnejšia na kvalitu nahrávky. Túto hifistickú "mudrosť" vieš ešte cez repráky ako tak tolerovať, ale sluchátka ťa vrátia na zem.

Život je príliš krátky na to, aby si počúval nekvalitnú muziku!
Colnago
Junior

Odeslat příspěvekod hmpf 26. 3. 2021 13:54

Tohle nevyřešíš dobrý špatný nahrávky budou vždycky právě proto by sis měl koupit sluchátka v téhle kategoriie aby tě netrápilo kolik stály.

Já bych to neřešil, často poslouchám na spotify a nemam s tim žádnej problém naopak, kvalita nahrávek se přeceňuje důležité je jak je nahraná skladba.
A samozřejmě to co si zmínil, že posloucháš nebude nikdy ideální, ale když vybereš sluchátka co se ti zvukově buodu líbit tak myslim, že to půjde. Časem si třeba pak budeš podle toho vybírat lépe hudbu získáš lepší vkus, to se mi líbí dneska poslouchám něco jiného než před lety.

Jak jsem psal minule třeba tohle v tom nejvyšim refrému uječený (kombinace jejího hlasu a nahrávky):
4 blonde - whats up
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod iceman27 26. 3. 2021 15:38

Kup si Meze 99 Neo. Trochu víc basu ale jinak solidní sluchátka co utáhne i mobil.
iceman27
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod brodus 26. 3. 2021 16:21

Pod ty se podepíšu;-)..sice je používám s m5s,ale i se Samsungem rock i metal na pohodu.
brodus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Luckyghost 28. 3. 2021 09:06

Nakonec si asi počkám až otevřou obchody a zajedu se podívat do nějakého Muzikeru a něco si poslechnu. Možná snížím cenu aby to bylo snesitelnější na poslech. HiFi sluchátka tedy nebude cesta pro mne. Nehodlám a nebudu měnit kvůli sluchákám hudbu co poslouchám skoro 30 let. Stejně tak si raději poslechnu starou mp3 kapely kterou mám rád, než poslouchat dokonalé nahrávky něčeho, co mne nezajímá.

A nemohu souhlasit s tím co psal výše Colnago - Život je príliš krátky na to, aby si počúval nekvalitnú muziku! Protože pro sebe poslouchám tu nejkvalitnější muziku, jen stvořenou třeba i v amatérských podmínkách někde v garáži. Pro mne v tomto případě vítězí obsah nad formou. Samozřejmě posunem v čase rostla kvalita nahrávek i u těcjh kapel vzešlých z garáží.
Luckyghost
Junior

Odeslat příspěvekod Abre 28. 3. 2021 09:59

Tvoje volba, ale treba jedna z mala punkovych kapel co umela i hrat; The Clash, nahrali dost i ve slusny kvalite.
Takze jejich CD a kompilace co vychazely v 80tych letech, maji hudebni i zvukovou kvalitu.
To same Ramones.
Ty kapely totiz nahravaly v dobe, kdy mely produkce jeste prachy.
Spravedlnost pro pecha!
Abre
Junior

Odeslat příspěvekod Luckyghost 28. 3. 2021 12:47

Jasný, ale třeba takový Sex Pistols to už je horší. Ale dobře, ten syrový zvuk k tomu tak nějak patří. Na druhou stranu já stejně poslouchám v 95% českou scénu. SPS, Plexis Znouzectnost, Totální nasazení a mnoho jiných i rockových kapel. A třeba songy Hrdinů nové fronty nikdy ve špičkové kvalitě neuslyším.

Prostě asi je nesmysl že člověk, který si chce pustit Sex Pistols a nebo kapely které nahrávaly na páskový magnetofon někde ve sklepě či v garáži hledá HiFi sluchátka. Ale tu aktuálnější dekádu už mám tak nějak podchycenou na CD či LP.
Luckyghost
Junior

Odeslat příspěvekod Abre 28. 3. 2021 13:06

Zas si nemaluj, ze s rozpoctem 5t sluchatka +5t DAC a zesilovac, koupis nejaky High Fidelity.
Je to ale uz kategorie, kde poznas rozdil mezi CD a 256kbps mp3.
Zrovna i boy band jako Pistole, jsou prepsany z pasek, a na HD Tracks maji standartni CD kvalitu.
To se na zadny magic ve sklepe fakt nenahravalo.
Spravedlnost pro pecha!
Abre
Junior

Odeslat příspěvekod JanF3 28. 3. 2021 13:48

Luckyghost: Hlavně se nenech od toho nějak odradit nebo se obávat toho, že to najednou nebude poslouchatelné. Ano, lepší sluchátka výrazněji škálují, ale můžeš s nimi jenom získat. Jak sám píšeš máš hudbu v různé kvalitě a ta lepší bude znít dobře a tu horší - té to také pomůže + to zvýrazní i její nedostatky. Co tak píšeš, máš to jako koníček, takže poslouchat, užívat a radovat se a ne se tím nějak výrazně trápit. Za 5000 Kč už jsou dobrá sluchátka. Sám jsem v hi-fi začínal na Senn PMX 60 (moje první "hi-fi" sluchátka) a mp3 320 vs 256 kbps už bylo poznat, ale nebylo to tak hrozné, aby mě to odradilo od poslechu.
Stolní:
PC|Pro-Ject DS2 (CDT, DAC, Head-Pre-Mono Amp, Power Box Amp-Sources)|Viablue
Přenosná:
Cowon PD|X7|iPhone 12
Repro:
Speaker Box 15 DS2
Sluchátka:
K701|ATH-AD1000|ATH-E40|DT 1990 PRO|RS2e|SR80e|SR125e|HD 25|HD 239|HD 600|MOMENTUM 3 W.|PX 95|UM3XRC
JanF3
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 28. 3. 2021 15:48

Vůbec se neboj toho, že by ti lepší sluchátka nějak znechutily poslech. Podle mě zrovna ty Meze k tvým stylům skvělá volba.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Abre 29. 3. 2021 06:35

Doporucuju vybrat nejdriv DAC + zesilovac a pak s tim zajit treba do Audiga, kde maji dostatek modelu k vyzkouseni.
Spravedlnost pro pecha!
Abre
Junior

Odeslat příspěvekod viking81 29. 3. 2021 06:56

Len tak pre info, Audigo predajne v Prahe a Brne definitivne ukoncili prevadzku. Uz nebude moznost si to tam ist vyskusat...
Stereo: Wharfedale Diamond 11.4/Yamaha A-S701/Yamaha CD-S700
Headphones/Amp/DAC: Sennheiser HD650/Schiit Vali 2/Cambridge Audio DacMagic Plus
DAP/Headphones: Shanling M2X/iBasso IT01s
TV/BD: Samsung UE55KU6472/Xbox One X
viking81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kalimero73 1. 4. 2021 15:56

HiFi: Monitor Audio Silver RX6 + CA CXA60 + CA Azur 640T DAB + CA Azur 640C + Technics RS-BX646 <> Home Cinema: Panasonic OLED TX-65FZ800E + Panasonic DP-UB824 + Denon AVR-3808 + 5.0 Canton Ergo 1002 DC, Ergo CM 52, Ergo 32 DC
kalimero73
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tajnik 2. 4. 2021 12:52

Luckyghost píše:Jasný, ale třeba takový Sex Pistols to už je horší. Ale dobře, ten syrový zvuk k tomu tak nějak patří. Na druhou stranu já stejně poslouchám v 95% českou scénu. SPS, Plexis Znouzectnost, Totální nasazení a mnoho jiných i rockových kapel. A třeba songy Hrdinů nové fronty nikdy ve špičkové kvalitě neuslyším.

Prostě asi je nesmysl že člověk, který si chce pustit Sex Pistols a nebo kapely které nahrávaly na páskový magnetofon někde ve sklepě či v garáži hledá HiFi sluchátka. Ale tu aktuálnější dekádu už mám tak nějak podchycenou na CD či LP.

Ani tohle není kvalitní? https://www.supraphonline.cz/umelec/448947-hrdinove-nove-fronty
Jsou tam např. i flacy Sex Pistols, Plexis...
tajnik
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka