pbl1978 píše:A mají Soniony, které by měly podávat basy lépe.
Takže máme v ranku SA6 + Monarchy, které jsou o něco dražší. ThieAudio ještě představilo dva nové modely v ceně 530$, ale z prvních recenzi jsem navnimal, ze SA6 by měly být lepsi, resp ze je u nich celkem rozdíl oproti modelům Monarch a Clairvoyance
Jak je to prosím s novými daněmi z Činy? Musím se asi rozhoupat.
Koupil jsem Oracle a ve srovnání s kvalitníma 6xKnowles sluchátkama jsou o hodně dál. Přímé srovnání s SA6 nemám, ale Oracle budou mít určitě lepší basy (bas je neskutečný, místy tak fyzický, že máš pocit, jak ti v hlavě poskakuje míček...kvalitní dynamický měnič nenahradíš) a pravděpodobně i výraznější a kvalitnější výšky díky EST měniči. Středy a vokály mě naopak úplně nenadchly, sice jsou hodně vepředu, což je fajn, ale mají mírně metalický nádech, zvlášť ženské vokály jsou občas dost ostré. Můžou za to i základní špunty (Spinfit CP100) - věřím, že pro Číňany je to dokonalý zvuk, na evropské uši moc agresivní. S Comply je ale zvuk nádherný, teď mám na cestě pár silikonových, které by ho taky měly ve srovnání se Spinfity zjemnit. Pro mě nejmíň na dva roky konečná stanice. �
Ad daně s Číny - co jsem pochopil, tak od 1.7. zadrží každý balík z Číny bez ohledu na udanou hodnotu. Aliexpress to zatím přeposílal přes NL bez cla (v ČR doručila pošta). Linsoul, kde jsem kupoval Oracly, má dva typy dopravy. Rychlý DHL (za 3 dny z Číny v Praze), kde je zdanění jistota a ještě si berou 665 Kč za vyřízení. Ale prodejce umí vystavit fakturu pro celní řízení s nižší hodnotou. Pak má Linsoul standard shipping zdarma, kterej už má daň a clo v ceně. Podle recenzí je ale dost nespolehlivej a při ztrátě ti vrátí jen polovinu ceny. Nicméně mi přes tohohle dopravce doposílali kabel (dostal jsem k Oraclům původně 3.5 mm místo objednaného 2.5mm) a přišel bez problému za týden, v ČR doručeno PPLkou. Ale malé nákupy ze zahraničí pravděpodobně končí, protože nikdy nevíš, kdy se balík dostane do spárů DHL...