IEM v ceně 500-800$

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pbl1978 2. 6. 2021 08:08

A mají Soniony, které by měly podávat basy lépe.

Takže máme v ranku SA6 + Monarchy, které jsou o něco dražší. ThieAudio ještě představilo dva nové modely v ceně 530$, ale z prvních recenzi jsem navnimal, ze SA6 by měly být lepsi, resp ze je u nich celkem rozdíl oproti modelům Monarch a Clairvoyance
Jak je to prosím s novými daněmi z Činy? Musím se asi rozhoupat.

amarok píše:Právě jsem si na Linsoulu objednal Kiwi Ears Orchestra - $499. Trochu narychlo, protože dojdou a přichází daň. Budou nejspíš patřit do ranku sluchátek s hyperrealistickým zvukem, ale mohly by to dělat dobře. Crinův graf: https://crinacle.com/graphs/iems/kiwi-ears-orchestra/
Hi:31736*2; Mid: Customised BA* 4 Low: 3800*2
pbl1978
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 2. 6. 2021 08:30

To už jsou pánové takové akademické debaty Sonion na bas lepší než Knowles a podobně. Ono bude daleko víc záležet na tvarech zvukovodů, akustických komor, na dumperech, výhybkách, tedy ladění a dost možná i na nástavcích, než na vlastní značce měničů si myslím. Ale třeba se pletu...
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod amarok 2. 6. 2021 10:32

pbl1978 píše:Jak je to prosím s novými daněmi z Činy? Musím se asi rozhoupat.

Až od července 2021 (posun o půl roku od původního termínu 1. ledna)
amarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MynnyD 7. 6. 2021 19:45

pbl1978 píše:A mají Soniony, které by měly podávat basy lépe.

Takže máme v ranku SA6 + Monarchy, které jsou o něco dražší. ThieAudio ještě představilo dva nové modely v ceně 530$, ale z prvních recenzi jsem navnimal, ze SA6 by měly být lepsi, resp ze je u nich celkem rozdíl oproti modelům Monarch a Clairvoyance
Jak je to prosím s novými daněmi z Činy? Musím se asi rozhoupat.

Koupil jsem Oracle a ve srovnání s kvalitníma 6xKnowles sluchátkama jsou o hodně dál. Přímé srovnání s SA6 nemám, ale Oracle budou mít určitě lepší basy (bas je neskutečný, místy tak fyzický, že máš pocit, jak ti v hlavě poskakuje míček...kvalitní dynamický měnič nenahradíš) a pravděpodobně i výraznější a kvalitnější výšky díky EST měniči. Středy a vokály mě naopak úplně nenadchly, sice jsou hodně vepředu, což je fajn, ale mají mírně metalický nádech, zvlášť ženské vokály jsou občas dost ostré. Můžou za to i základní špunty (Spinfit CP100) - věřím, že pro Číňany je to dokonalý zvuk, na evropské uši moc agresivní. S Comply je ale zvuk nádherný, teď mám na cestě pár silikonových, které by ho taky měly ve srovnání se Spinfity zjemnit. Pro mě nejmíň na dva roky konečná stanice. �

Ad daně s Číny - co jsem pochopil, tak od 1.7. zadrží každý balík z Číny bez ohledu na udanou hodnotu. Aliexpress to zatím přeposílal přes NL bez cla (v ČR doručila pošta). Linsoul, kde jsem kupoval Oracly, má dva typy dopravy. Rychlý DHL (za 3 dny z Číny v Praze), kde je zdanění jistota a ještě si berou 665 Kč za vyřízení. Ale prodejce umí vystavit fakturu pro celní řízení s nižší hodnotou. Pak má Linsoul standard shipping zdarma, kterej už má daň a clo v ceně. Podle recenzí je ale dost nespolehlivej a při ztrátě ti vrátí jen polovinu ceny. Nicméně mi přes tohohle dopravce doposílali kabel (dostal jsem k Oraclům původně 3.5 mm místo objednaného 2.5mm) a přišel bez problému za týden, v ČR doručeno PPLkou. Ale malé nákupy ze zahraničí pravděpodobně končí, protože nikdy nevíš, kdy se balík dostane do spárů DHL...
MynnyD
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 7. 6. 2021 20:13

Ten kovový nádech bych přičítal buď nerozehrání a nebo právě piezo měničům. Pokud je to dáno konstrukcí, je to hodně špatně.
Pěna žere výšky, to je pro mě špatné řešení.
Sám považuju SpinFit vč základních CP100 za jedny z nejlepších nástavců vůbec. K Solaris jsem vystřídal kde co a nakonec jsem se vrátil k osvědčeným SpinFit CP145, které jsou super jak dopady na zvuk, tak těsněním a pohodlím.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MynnyD 7. 6. 2021 21:00

Zatím mají odehráno tak 50 hodin, třeba se ještě "uklidní". Vím, že pěny nejsou dobré pro výšky, ale pro poslech k práci, který nesmí unavovat, jsou zatím nejvhodnější. Ale i s nimi mi často příjemně přejede mráz po zádech v nějaké zvlášť povedené pasáži písně, co jsem předtím už na jiných sluchátkách slyšel stokrát. Na soustředěnější poslech musím vybrat nějaké vhodné silikony, objednal jsem různé s údajně dobrým poměrem ceny a výkonu (BGVP, ePro Horn, Spinfit CP145 L, protože M sice těsní, ale cpu je dost hluboko), věřím, že najdu nějaké, co mi sednou. O Spinfit CP100 jsem četl, že můžou vyšší středy přehnat, zkoušel jsem je i s KBear Believe, kde jsou vyšší středy nejlepší část zvuku, a taky mi přišlo, že je zostřily příliš.
MynnyD
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 7. 6. 2021 21:22

Po padesáti hodinách už je ber jako zahořené.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MynnyD 8. 6. 2021 10:18

Našel jsem staré špunty z Nuforce NE800 a jsou ideální, středy konečně sedí. Navíc mají dvě varianty - s úzkým a širším otvorem, logicky se liší množstvím basu. Takže konečně můžu prohlásit, že jsem s Thieaudio Oracle naprosto spokojený a další špunty budou spíš na experimentování.
MynnyD
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 8. 6. 2021 10:36

Taky mě párkrát zachránily špunty ze starých sluchátek, nebo no name z Ali.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 8. 6. 2021 12:40

Tak konecne sem SA6 zapojil do E1DA a sem velmi mile prekvapen. Zvuk se jeste projasnil a zvysila se cistota detailu.

Jinak Oracle vypada taky dobre:)
Přílohy
IMG_20210608_122713_309.jpg
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod amarok 9. 6. 2021 08:59

MynnyD píše:Ad daně s Číny - co jsem pochopil, tak od 1.7. zadrží každý balík z Číny bez ohledu na udanou hodnotu. ...

V tuhle chvíli mě zajímá, jestli zadrží i zboží, které bude odeslané ještě v červnu, ale přijde na celní/daňové až v červenci.... ?
Na cestě mám ty Orchestry, ToneKing TO200, ISN Audio GD4 (golden plated kabel pro Moondrop S8), jack propoj mezi DAP a AMP ze single crystal mědi, 6-core OFC pink kabel. Prostě objednávám co jsem dřív prokrastinoval :-)
amarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MynnyD 9. 6. 2021 09:11

Obávám se, že to neprojde, v lednu jsme takhle vraceli Marks&Spenceru nějaké věci z celnice, objednané v prosinci a zadržené kvůli Brexitu.
MynnyD
Junior

Odeslat příspěvekod pbl1978 9. 6. 2021 20:15

A víte jak to bude u zásilek, které Čína pošle třeba do Belgie a pak to jde v rámci EU standardně do Cech?
Číňani často nabízí službu Pre-paid.
Díky.
pbl1978
Junior

Odeslat příspěvekod sabin 9. 6. 2021 21:25

Ukáže praxe, ovšem hlavní myšlenka je zdanit veškeré zboží původem ze států mimo EÚ, které jsou zaslány do EÚ. Ani teď zdaleka nemáte jistotu, že zboží přes Belgii nebo Nizozemsko projde bez celního řízení. Jistota by mohla být ze skladů v EU. Jsou i Polsku, Česku, Francii atd., zatím poskrovnu. Další smysl opatření EU by mělo být dotlačit čínské prodejce k většímu otevírání skladů v EU a zřejmě zdaňovat prodejce tam.
Jinak malé zásilky si hlídat a proclít sám přes Datovou schránku, bankovní identitu nebo OP s čipem, doplatit DPH a je to. Myslím, že v reálu to nějak půjde, zvykneme si.
sabin
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka