Bezdrátové špunty čistý zvuk

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Olsztyn 6. 6. 2021 21:02

Ahoj prosím jestli mě někdo nenavede:
Už jsem myslel že se mi nějak pokazily uši, protože za poslední cca 4 roky se mi nelíbil žádný zvuk sluchátek (ostré, ukřičené) od doby co mi odešly nejaká akgéčka. Ženě jsem teď koupil nejaká wireless buds jbl cca za 1800 no nic moc. A pak jsem si vzpomněl že mám in-eary na zpěv Shure se215 ale nikdy jsem na nich neposlouchal reprodukovanou hudbu. Tak jsem to zkusil-pecka! To je ten zvuk co hledám: nenasilný, konkrétní, příjemný, detailní. Tak hledám takový zvuk, ale wireless. Shure dělá verzi že se k těmto sluchatkům připojí takové oblouky za uši ale já nosím brejle, to bude opich. Někde je zvukově srovnávali se sennheiser momentum 2, ale nevím a jsou moc drahé 6000 za to nedám. Taky jsem našel sennheiser cx400bt tak to je asi favorit, ale zase jsem četl srovnání a galaxy buds+ ty jsou prý zvukově lepší.. a těm moc nevěřím (drátové akg u mého telefonu samsung byl naprostý *****)
Poradíte někdo tip? Díky moc
Olsztyn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Leops 7. 6. 2021 10:29

Taky vybírám podobná sluchátka. Zvukový rozdíl mezi Sennheiser momentum 2 a CX 400BT by měl být mimální, protože rozdíl by měl být jenom v ANC, Transparent Hearing, certifikaci IPX4 a kapacitě baterie.
Leops
Junior

Odeslat příspěvekod Tapir1 7. 6. 2021 10:44

Z osobní zkušenosti mohu konstatovat, že rozdíl mezi oběma sluchátky je obrovský (alespoň tak jsem to slyšel já). Senny CX 400BT jsem po pár testech ihned vrátil, bohužel. Zatím jsem tedy TWS neakceptoval a zůstávám u "mušlí", neboť investovat do Momentum 2 se mi nechtělo. 8-)
Audio - CA AZUR 851A, Pioneer N-50AE Casea Upgrade, Denon DVD 3910, Quadral Signum 90; Portable - Shanling M1, Beyerdynamic DTX 100 & Byron, Sony WH-1000XM2, Xiaomi Mi9 + Hiby FC3 MQA, Blon-BL03, TWS - Panasonic RZ-S500W, TV - Philips 65OLED 873
Tapir1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Olsztyn 7. 6. 2021 11:52

Takže zas vím prd:)
Olsztyn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tapir1 7. 6. 2021 12:34

Ono doporučovat někomu konkrétní TWS je celkem ošidné. Když pominu, že každý máme jiné zvukové preference, hraje také roli spoustu dalších okolností - stav sluchu každého z nás, BT kodek, kvalita nahrávky, pohodlnost sluchátek v uších..atd. Spíše projdi fórum, přečti recenze a prostě zkoušej. Hledat kvalitní TWS špunty za láci, je jako "hledat jehlu v kupce sena." Mohu napsat několik dalších tipů, ale jestli budou vyhovovat zrovna tobě, to fakt netuším - Sony WF-1000XM3, Panasonic RZ-S500W, Cambridge Audio Melomania, Earfun Air Pro, Jabra Elite 75t, Klipsch T5 II nebo Anker SoundCore Liberty Air 2. 8-)
Audio - CA AZUR 851A, Pioneer N-50AE Casea Upgrade, Denon DVD 3910, Quadral Signum 90; Portable - Shanling M1, Beyerdynamic DTX 100 & Byron, Sony WH-1000XM2, Xiaomi Mi9 + Hiby FC3 MQA, Blon-BL03, TWS - Panasonic RZ-S500W, TV - Philips 65OLED 873
Tapir1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 7. 6. 2021 12:48

Tato tema sa tu toci dokola, skus pozriet ostatne vlakna, bolo tam dost tipov.
Ak chces cisty zvuk, z Tapirovho zoznamu by som vyhodil Jabra a na CA Melomania tiez neboli zvacsa kladne ohlasy. Sony su zvukovo porovnatelne s Sennheiser, ale ja som ich nedokazal zniest v usiach po par minutach. Podla mna s Galaxy Buds+ alebo AKG N400 nic nepokazis. Z tych lacnejsich Lypertek Tevi. Aktualne asi nie su sluchatka, ktore by boli cenovo dostpne pre kazdeho, mali vyborny komfort a hlavne hrali nadpriemerne. Vzdy jedna z tychto oblasti pokulhava.
Ja som velmi spokojny s Buds+, ale dnes by som asi uz kupoval novsie Buds Pro. Pouzivam TWS vsak na 95% kvoli podcastom, na hudbu by som urcite kupil tie Senny alebo pockal na Sony XM4.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Olsztyn 7. 6. 2021 13:56

Super dík já vim no myslel jsem jestli někdo nezná treba ty shury že by věděl co myslim. Napsáno je toho hodně taky už jsem nad tím nejaky čas stravil. Bohužel inEary jsou taková věc na vyzkoušení blbá...
Olsztyn
Kolemjdoucí