beyerdynamic DT-770 Pro 32 Ohm vs Audio-Technica ATH-M50 X

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Petr67 26. 7. 2021 19:17

https://www.thomann.de/cz/beyerdynamic_ ... 32_ohm.htm

https://www.thomann.de/cz/audio_technica_ath_m50_x.htm

Dobrý den, sháním slušná sluchátka pro převážně mobilní poslech (nemyslím poslech na ulici, na to už jsem trochu starý), jedná se o to, že chci něco na poslech např. v nemocnici z mobilu a tabletu, ale i občas doma, když nechci nasazovat trochu kravské Hifimany �. Takže by to neměl být příliš sešup v kvalitě, žádné monitory ale spíš zábavný, nepřebasovaný a pohodlný poslech. (nehledám tak trochu perpetuum mobile?).

Ale vážně. Beyery jsem už několikrát měl, (většinou 250 Ohm),vždy jsem je však prodal pro docela nesnesitelné výšky. Měl jsem prakticky celou řadu, kromě těch nejdražších.
Vždy jsem se k nim vracel pro bezkonkurenční pohodlí a zpracování. Tak jsem si říkal, že zkusím uzavřené (podmínka!) dt 770 32 ohm. Jenže zrovna tyhle nemají ty fantastické velurové náušníky, ale obyčejnou koženku. Škoda. V úvahu připadají ještě ve verzi 80 ohm, ale tam se bojím, že je mobil či tablet nevybudí. Další domácí sluchátka nechci, na to mám Hifimany HE 400i {docela sešup v ceně, kupoval jsem je za 10000 a to ještě v akci}, takže jsou dnes prakticky neprodejné. Ale k těm beyerům. Nemáte je někdo? Zajímají mně ty nízkoimpedanční.

Teď k druhým sluchátkům. Tady nevím, co můžu čekat z hlediska reprodukce, pohodlné nejsou zdaleka jako beyery, mají malé náušníky (zkoušeno jen letmo) konstrukce vrzala, mají však 38 ohm a citlivost 99 db, to by mohlo být nadějné.. Víc nevím, co od nich čekat.

Řešení by bylo koupit DT-770 80 ohm a případně vrátit, ale tuto praktiku nemám rád, jak k tomu přijdou prodejci, kdyby to udělal každý �.
Omlouvám se za delší příspěvek, ale docela to spěchá, čeká mne několika měsíční pobyt v nemocnici �.
Petr67
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 26. 7. 2021 19:29

iPad Pro 2018 vybudí DT 770 80 Ohm levou zadní. Sám tohle často používám, když si vybírám skladby z nabídky Spotify, které dám do playlistu. Ovšem vzhledem k okolnostem bys možná měl zvážit, zda by nebyly lepší nějaké IEM.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 26. 7. 2021 22:02

Pokud jde jen o náušníky, tak ty za pár kaček beru na ali. Nejsou sice tak odolné a pevné, jako originální, ale naprosto dostatečné a cenově vyhovující.
Emil Pastelka
Expert

Odeslat příspěvekod Petr67 26. 7. 2021 23:57

Díky oběma za reakce, ale jsou pro mne nepoužitelné iPod nemám, inEar nechci a prznit si nová sluchátka asijskými šmejdy fakt nebudu. Neberte to ve zlém.
Zatím je stav mezi oběma kandidáty zhruba 50:50, snad jen to, že beyery uvažuji už jen ve verzi 32 ohm a na AT jsem četl na Audigu recenzi, která mi přijde docela dost přibarvená :(.
Nechápu, proč dt 770 32 mají znehodnocený komfort, když cena je stejná (náušníky).
Beyerdynamic DT-1990 PRO 250 Ohm Tesla
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 27. 7. 2021 02:23

Pokud se ti nelíbí peak na cca 7kHz (tedy charakteristický Beyer zvuk, kterému říkáš nesnesitelné výšky), tak se doporučuji Beyerům vyhnout (jakýmkoliv z řady DTXX0).
Každopádně málo která slušnější náhlavní sluchátka vybudí uspokojivě mobil, tablet atd. Měl jsem DT880 250Ohm a s Chord Mojo (což je "trošku" výkonnější zesilovač, než ten v tabletu) to hrálo nevalně, byť nahlas.
Z vracení bych mindráky neměl. Buď se to naučí prodejci půjčovat a nebo se to prostě bude vracet, obzvláště v současné době covidové. Spousta lidí po rozbaleném kusu lačně sáhne. A kupovat sluchátka na dálku dle recenzí, to je jako poslat slepce do galerie vybírat obraz.
Asijské "šmejdy" komentovat nebudu, ale jako vlastník asijských Hifiman jistě víš proč. Sám používám spousty asijských šmejdů, jako jsou nástavce a kabely k docela drahým IEM a jsem s tím spokojený, často je to lepší, než značkové (například americké) výrobky.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 27. 7. 2021 06:52

iPad Pro není iPod, jde o tablet. Jak jsem zjistil, nemám verzi 2018, ale 2017. A jak už jsem uvedl, je jeho výkon pro DT770 80 Ohm plně dostačující. Bohužel, konkrétní výstupní výkon tabletu se mi zjistit nepodařilo. Ale do nemocnice si asi žádné monstrum s výkonem několik W a cenou desítek tisíc stejně brát nebudeš.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr67 27. 7. 2021 13:10

Díky za reakce. Pokusím se některé věci osvětlit. Povahově jsem člověk, který miluje fungl nové věci bez ohledu na vyšší ceny. Včetně auta před rokem. Tady jsem se vydal ze všech peněz a teď narychlo hledám slušná sluchátka do té nemocnice. Hifimany si určitě brát nebudu :). Ne, že se by hrály špatně, ale jsou prostě obrovské a těžké.
Beyery : o tom peaku na výškách vím, ale právě DT-770 hrají slušně, nejlépe z řady levnějších modelů značky. Nejhorší jsou DT880, ty v podstatě nešlo poslouchat. Chystám se na konverzaci s podporou Thomannu, zdali by nebyly použitelné DT-770 v 80 ohm verzi. Výsledek sem napíšu.
Mám ale dotaz k Vám. Kdybych koupil 32 ohm verzi, byly by zcela kompatibilní s domácí aparaturu? Nebyla by reprodukce třeba zkreslená?
Stav mezi b770 32 vs AT m50 je nyní 65:35 ve prospěch beyerdynamic :)
Nebo jít do rizika s 80 ohm verzí a případně vrátit. Jinak to nepůjde, sluchátka nemám kde vyzkoušet, zvlášť v dnešní době.
Krátce k AT m50: V podstatě nouzovka, nelíbí se mi plastová konstrukce, pohodlí, pouťové barvy (já vím, jsou i v černé :)). Měl jsem delší dobu MSR70 (viz podpis) a nijak mně nenadchly. Zvukově snad, ale pohodlí a preciznost konstrukce špatné. Nakonec mi je ohlodal papoušek a šly pryč :).
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 27. 7. 2021 13:44

Petr67 píše:Beyery : o tom peaku na výškách vím, ale právě DT-770 hrají slušně, nejlépe z řady levnějších modelů značky. Nejhorší jsou DT880, ty v podstatě nešlo poslouchat. Chystám se na konverzaci s podporou Thomannu, zdali by nebyly použitelné DT-770 v 80 ohm verzi. Výsledek sem napíšu.

Málokdy se v tomto fóru setkám s případem, že by někdo měl na dvoje sluchátka přesně stejný názor, jako já :-) . Ale: DT880 se dají bez problémů použít pro instrumentální hudbu. Jinak mi není jasné, co by Ti Thomann mohl říct tak objevného .. ? Ještě jsi ani neuvedl, k jakému konkrétnímu přístroji by měla být sluchátka připojena. Zde se pak těžko radí.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 27. 7. 2021 15:21

Pokud jde o model DT770 Pro, podle zde naměřených údajů (https://reference-audio-analyzer.pro/en ... #gsc.tab=0 a https://reference-audio-analyzer.pro/en ... #gsc.tab=0) nejsou rozdíly v citlivosti, z hlediska výkonu zesilovače, při srovnání 80ohmové a 32ohmové verze nijak velké, 80ohmová verze je dokonce v tomto ohledu o kapku citlivější (96.28 dB/mW SPL vs 95.67 dB/mW SPL). Pochopitelně platí, že 80ohmová verze bude vyžadovat o něco vyšší napětí pro dosažení stejné úrovně hlasitosti, jinými slovy, při připojení 80ohmové verze k zesilovači se jeden dodaný volt projeví nižší úrovní hlasitosti oproti 32ohmové variantě (106.58 dB/V SPL vs 110.41 dB/V SPL). 32ohmová verze zase bude při dané úrovni napětí vyžadovat větší odběr proudu, resp. vyšší výkon.

Kdybych si měl vybrat nová uzavřená sluchátka do 5 000 Kč, uvažoval bych také o AKG K371 (vyladěné na "Harman Target", nikoliv na difúzní pole) nebo o Shure SRH940, jakkoliv jsou oba tyto modely spojovány s určitými problémy v oblasti kvality zpracování.
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 27. 7. 2021 16:07

TigiGold píše:Kdybych si měl vybrat nová uzavřená sluchátka do 5 000 Kč, uvažoval bych také o AKG K371 (vyladěné na "Harman Target", nikoliv na difúzní pole)

No já nevím, osobně dávám DT770 přednost před K371 (mám oboje). DT770 mají více dominantní basy, což je u určitého druhu hudby docela fajn. Basová extenze je u obou dobrá, u K371 je ale lepší (dají bez problémů 10 Hz). To difúzní ladění vyvolává pocit, že “na výšky se nezapomnělo” - když si po Beyerdynamic sluchátkách jeden nasadí nějaká laděná dle Harman Targetu, tak první reakce je “kam se poděly výšky ?” :-) Je to spíše o preferencích, než že by bylo něco “správné, protože tak pravil Harman, či recenzent”. Problémy jsou jinde - třeba kabely u K371 jsou hodně tuhé, po hodině poslechu K371 (v létě možná po půl hodině) mám uši spocené jako v sauně, kruhové náušníky Beyerdynamic nejsou schopny správně dosednout na normální uši (které jsou eliptické), když se do Beyerdynamic měniče dostane vlas, tak to rachotí ..
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 27. 7. 2021 16:34

Introvert: Napsal jsem, že bych na jeho místě o AKG nebo Shure uvažoval, nikoliv že jsou lepší než DT770. "Harman Target" je určitý průměr preference posluchačů podložený výzkumem, ale z podstaty věci taková frekvenční charakteristika nevyhovuje každému. Za největší nedostatek K371 považuju nedostatečně přiléhající náušníky v případě některých tvarů hlavy a uší, což může způsobovat variabilní míru basu. Naštěstí se tento problém při častém používání sluchátek a změkčení/přizpůsobení materiálu náušníků minimalizuje.
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 970ka 27. 7. 2021 16:55

Já mám DT 770 32 ohm hrajou skvěle a nedávno jsem si kupoval nové náušníky velurové ,jinak tyto sluchátka koupíš u nás s velurem ještě levněji,než u Thomanna.
Carrera S, Tesla 3 Performance, Audi Q3 Tsi, MB SL320, Honda Monkey
970ka
Junior

Odeslat příspěvekod Petr67 27. 7. 2021 23:20

introvert píše:
Petr67 píše:Beyery : o tom peaku na výškách vím, ale právě DT-770 hrají slušně, nejlépe z řady levnějších modelů značky. Nejhorší jsou DT880, ty v podstatě nešlo poslouchat. Chystám se na konverzaci s podporou Thomannu, zdali by nebyly použitelné DT-770 v 80 ohm verzi. Výsledek sem napíšu.

Málokdy se v tomto fóru setkám s případem, že by někdo měl na dvoje sluchátka přesně stejný názor, jako já :-) . Ale: DT880 se dají bez problémů použít pro instrumentální hudbu. Jinak mi není jasné, co by Ti Thomann mohl říct tak objevného .. ? Ještě jsi ani neuvedl, k jakému konkrétnímu přístroji by měla být sluchátka připojena. Zde se pak těžko radí.

Aktualizoval jsem profil, jsou tam oba Androidy které mám.
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr67 28. 7. 2021 05:03

Nakonec vyhrály Beyery 32 ohm. O dojmy se určitě s vámi podělím :).
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr67 28. 7. 2021 07:50

Dobré ráno, tak sluchátka jsou objednaná (Thomann), ale už ve mně hlodá červík pochybnosti. A sice to, že mně vůbec nenapadla varianta koupit 250 ohm a k tomu přenosný DAC se zesilovačem, konkrétně mám na mysli Chord Mojo. Měl bych vlastně plnohodnotná sluchátka na ven i na doma. Uvažuji správně, nebo 32 ohm sluchátka rozhýbe dostatečně cokoliv? Protože této problematice příliš nerozumím.
Základní věc, potřebuji DAC a sluch. zesilovač k těmto sluchátkám, když bych je mohl připojit k nějaké lepší dedikované zvukovce v PC? Vyšlo by to několika násobně levnější, než samostatný USB DAC + zesák. Teď mluvím o poslechu doma z PC. Hrály by DT-770 32 ohm poznatelně lépe?
Situaci ale komplikují moje HifiMany. Sice nemají moc velkou impedanci, ale použití se zvukovkou v PC by byl asi hřích. Takže se bez sluchátkáče asi stejně neobejdu
Jelikož se jedná o mírný off topic, prosím alespoň nějaké základní rady nebo zkušenosti okolo toho. Také bych byl vděčný za jakákoliv doporučujení Dobré ráno, tak sluchátka jsou objednaná (Thomann), ale už ve mně hlodá červík pochybnosti. A sice to, že mně vůbec nenapadla varianta koupit 250 ohm a k tomu přenosný DAC se zesilovačem, konkrétně mám na mysli Chord Mojo. Měl bych vlastně plnohodnotná sluchátka na ven i na doma. Uvažuji správně, nebo 32 ohm sluchátka rozhýbe dostatečně cokoliv? Protože této problematice příliš nerozumím.
Základní věc, potřebuji DAC a sluch. zesilovač k těmto sluchátkám, když bych je mohl připojit k nějaké lepší dedikované zvukovce v PC? Vyšlo by to několika násobně levnější, než samostatný USB DAC + zesák. Teď mluvím o poslechu doma z PC. Hrály by DT-770 32 ohm poznatelně lépe?
Situaci ale komplikují moje HifiMany. Sice nemají moc velkou impedanci, ale použití se zvukovkou v PC by byl asi hřích. Takže se bez sluchátkáče asi stejně neobejdu.
Jelikož se jedná o mírný off topic, prosím alespoň nějaké základní rady nebo zkušenosti okolo toho. Také bych byl vděčný za jakákoliv doporučujení vhodného comba (DAC + zesil.) pro moje potřeby. (Díky, poslouchat už budu sám :). Hodně by mi to pomohlo, chtěl bych se vyvarovat zbytečných chyb.
Pak můžeme pokračovat v oddělení zesilovačů.
Petr :).
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Mírně pokročilý

Další stránka