kontrola sestavy sluchátek a Dac převodníku

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Pepe4646 18. 11. 2021 19:59

Dobrý den, jsem zde nový a tak bych si rád nechal poradit od odborníku k výběru sluchátek a Dac převodníku.

Mám vybrány tyto sluchátka

Sony Hi-Res MDR-1AM2 a k tomu bych si chtěl koupit převodník Audioquest DragonFly Black. Sluchátka budou u PC využívána z 90 procent na hry a z 10 procent na hudbu. Momentálně vlastním sluchátka AKG YBT50 a zvukovou kartu Creative Sound Blaster Z. Myslíte si že si výsledným výběrem polepším? Nedávno jsem si prvně objednal sluchátka Beyerdynamic DT 770 PRO pro 80 Ohm a zvukově mě o něco přišli lepší než AKG, ale ne o tolik abych znovu dal 4000kč za sluchátka a tak bych nyní chtěl zkusit tyto Sony které zde uvádím.

Děkuji všem za radu
Pepe4646
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod introvert 18. 11. 2021 21:17

Tvůj požadavek je obtížně pochopitelný. Píšeš, že Ti sluchátka přišla lepší, ale ne o tolik, abys dal znovu za sluchátka 4.000,- Kč, a zároveň sis vybral model Sony, který stojí pět tisíc ?

Když jsem četl na Alza.cz popis těch sluchátek, nevěřil jsem vlastním očím, co marketing Sony dokáže vymyslet za nesmysly. Takže ta sluchátka nejsou po zvukové stránce žádný zázrak (čímž nechci říct, že Tobě nebudou vyhovovat), mají hodně osolené basy (víc, než DT 770), a na frekvenci 8 kHz mají špičku +9 dB, z čehož plyne, že možná budeš konfrontován s nepříjemnými pocity z jejich poslechu (příliš ostré, přepálené výšky, možné problémy se sykavkami). Frekvenční charakteristika těchto sluchátek je zde https://crinacle.com/graphs/headphones/sony-mdr-1am2/ . Jinak, sluchátka, která vlastníš, se jmenují AKG Y50BT.

Musím přiznat, že v požadavcích na herní sluchátka se vůbec nevyznám, můj popis se týkal poslechu hudby.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pepe4646 18. 11. 2021 21:30

No bylo to myšleno tak, že pokud nové sluchátka budou lepší tak jsem ochotný dát klidně i těch 5000-6000 Kč znovu, ale u těch prvních nebyl ten rozdíl tak markantní.
Pepe4646
Kolemjdoucí