in-ear sluchlátka do 7k

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Michall35 13. 12. 2021 15:18

Samozřejmě, to že drát je drát se nehádám, doma na soustředěný poslech, bych si tws nevzal, ale na ven, kde je ruch od aut a hudba je spíše jenom jako kulisa je to, možná, věc na zamyšlení. Hlavně pro tvůrce tohoto vlákna, kde sám píše, že má všechno jen v MP3, žádný Flac.
Michall35
Junior

Odeslat příspěvekod hanysek3099 13. 12. 2021 17:12

Fiio FH7 používám jako hlavní in-ear sluchátka vedle velkých Audioquest Nightowl. Používám je podle nálady v kombinaci se stolním DAC (iFi ZEN DAC), iBasso DC02 v kombinaci se Samsung S20 nebo Fiio UTWS3, pokud chci bezdrátové řešení. Nejlépe samozřejmě hrají se stolním DAC, nicméně mezi iBasso DC02 a Fiio UTWS3 nevnímám žádný markantní rozdíl a rozhodně sluchátka nejsou nijak degradována. Pokud bych to zkusil hodnotit procentuálně a dal iFi ZEN DAC 100% tak Fiio UTWS3 bych dal 85%. Osobně považuji FH7 ze skvělý model nejen kvůli zvukové kvalitě a komfortu, ale také kvůli relativní nenáročnosti na zdroj zvuku.
Vlastnil jsem i FH5 a v poměru ceny a výkonu byl současný model FH5s mohl být zajímavý kompromis, nicméně pokud máš k dispozici dostatek financí, vzal bych FH7 s tím, že dál už se možná ani nebudeš mít důvod posouvat. Občas se dají koupit pár týdnů stará jako vrácený, nebo použitý kus a ušetřit tak dost peněz, je to otázka osobních preferencí ...
Snad to takto pomůže, osobně jsem s nimi naprosto spokojený :-)

-- 13. 12. 2021 17:16 --

Ještě malý tip, na bazaru je nyní na prodej malý DAC E1DA 9038D. Zvukově je minimálně o třídu nad iBasso DC, takže by to mohla být zajímavá volba.
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 13. 12. 2021 17:37

Pokial je tvoj setup posluchu prevazne vonku alebo v praci pri PC (kde sa clovek tiez nesustredi na kazdy detail v skladbach) a nie seriozny posluch doma, nevidim dovod otravovat sa kablom. FH7 su super, ale tvojom pripade ich tazko ocenis na ucel, ktory pozadujes. Siel by som do TWS, alebo do tych rieseni "na polceste" k bezdratu - ako su BTR5. Ak ti sadnu tie Sony WF-1000XM4, urcite by som im dal sancu. Na vyber je vsak na trhu viac TWS sluchatiek, ktore ti mozu vyhovovat - napr. Samsung Galaxy Buds Pro (najma ak mas Galaxy tel), Sennheiser Momentum True Wireless 2 a pod.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod yamamoto 13. 12. 2021 19:58

pánové, díky za nápady :D sice jste mi ještě více pomátli hlavu, co vlastně chci, nebo spíše, co bych vůbec využil. finančně jsem se chtěl dostat do 7k, ale klidně dám víc, jestli to stojí za to. osobně si neumím vůbec představit, jaký tam je posun zvuku, nikdy jsem to nikde neslyšel. takže sorry, že mi to trochu trvá si vybrat (nejsou to úplně malé prachy).
Druhá věc je, že jak o tom více čtu, více jsem z toho blbý, ale zase mě to i zajímá, takže jsem rád za postřehy. díky za to.

Když jdu třeba ven, tak se soustředím hodně na hudbu (vesměs je mimo hlavní cesty a rušné ulice, spíše kolem města nebo vesnice). Nevím tedy, kde se řadí ty moje Klipsch, ale dokud jsem nepotratil velké špunty, tak to tlumilo fakt dobře (hlavně, když byly dobře nasazené v uchu) a v obchodu jsem vesměs nic neslyšel. Po 2 procházkách se sluchátky k telefonu jsem osadil klipsch malým a středním špuntem (...), protože i tak mají stále mnohem lepší zvuk a i přes ty kombinované, pokud se mi zrovna nesnaží vypadnout, když se ohnu pro rohlík, tak i toto tlumí dost dobře na to, abych se nezbláznil z obchodního hluku.
Nicméně izolace záleží hodně na špuntech a asi samotném uchu. Sluchátka mají určitě taky význam, ale ty FH7 se podle recenzí řadí mezi lepší v této kategorii.
Bohužel nejsem ten typ, co si sedne na sedačku, napojí sluchátka a poslouchá. Když sedím na sedačce, čtu si knížku. Když na židli, držím v ruce kytaru. A u PC max. na pozadí si pustím na yt nějaký power metal compilation a u toho něco dělám. A bohužel i ty mé "herní" sluchadla k PC "plug and play" mají lepší zvuk, než ty klipsch (což je možné tím, že mají už trošku dojebany kabel). ALE třeba v tom něco najdu a venku si třeba v klidu sednu a budu poslouchat. Kdybych hrál něco na starém PC s 25 fps na medium a 24 TN monitoru, tak přechod na 144 hz, max grafika a 27 IPS monitor by byl třeba to samé, co přechod na FH7 u sluchátek. (možná to je ten slavný FOMO).
na druhou stranu, Klipsch Image S4i, podle reviews z r. 2009, tak měli docela dost dobré hodnocení zvuku, ale nevím, jak moc se to postunulo dopředu za ty roky. škoda, že to nejde někde poslechnout, kdyby byl někdo z Orlové, dejte vědět :D

Kablík mi asi tak moc nevadí, jsem zvyklý to tahat. co by mi vadilo, tak je hluk kablíku ve sluchadlech, ale ten FH7 prý nemá špatný. nebo spise, nenasel jsem nikde zmínku o tom, že by s tím byl problém, např. u nižší řady psali už nižší odhlučnění a cable-noise. Jinak bych si vzal tu 5kovou řadu za polovinu ceny.
Bud s tim nechodi nikdo ven a nebo je tam dobrej kabel (nevím, jestli za to může kabel, sluchátka nebo mix)
Hanysku, _darku, muzete potvrdit nebo vyvrátit? a ještě bych poprosil, jak to je s tím deštěm a případně, jestli když fouká vítr, tak to profukuje (ty klipsch to mají docela nepříjemné, hlavně na kolo).

Umíte někdo porovnat zvuk TWI (třeba ty sony) s Fx7/Fx5?
Třeba ty TWI od sony, recenze mají dobré, že TOP, lidi si ze zvuku sedli na *****... ale to jsou většinou recenzenti, kteří jedou jen v TWI, takže pro ně to byl asi opravdu zvukový pokrok.

celkově mi z toho jde hlava kolem, 100 zkušenosti, 100 rozdílů. recenze kladné, ale i dost záporů, ale perfektní sluchátka asi neexistují (natož v teto cenovce). někdo of FH7 říká, že mají docela silnější středy a ne úplně zábavný zvuk, další říká úplně opak. Asi záleží hodně i o tom, z čeho přecházejí, počítám, že tj jako se vším, že mozek si zvykne na něco, i kdyby horšího, a cokoliv jiné je "špatné".

myslel jsem si, že výběr bude mnohem snažší. zatím stále vedou ty FH7, ale nevím, jestli pro mé využití je to nejlepší volba, i když zkusit ten zvuk mě láká :)
yamamoto
Junior

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 13. 12. 2021 20:49

Jsem z toho na rozpacích. Co tedy sháníš ? Kabelová sluchátka, nebo TWS ? FH7 co vím TWS nejsou, vezmi v potaz, že hi-end telefony typu vrcholný samsung/všechny iphony (a podle toho co sem četl) tak napřesrok i střední třída už kabelový jack mít nebude, či ho nemá již teď. Kabelová sluchátka tedy budou mít smysl jen u dedikovaných přehrávačů, což je další škatulka do kapsy… ale v segmentu normální elektroniky pro nenadšence do Hi-Fi je to mrtvola. Provoz skrz modulový BT kablík funguje, otázka je jaký to má smysl…protože odpadá instantní dobíjení. Kdysi sem měl s tímhle modulem KZ5.

Za mě - coby obyčejného uživatele, bych ti doporučil zkusit ty Sony a nebudou li ti vyhovovat, klidně zkus to s kabeláky/BT modulem, ale je to takové vachrlaté řešení. V podstatě to je o tom, jak moc jsi Pure Audiofil. V tom případě to chce ale dedikovaný přehrávač, protože v telefonech prostě “chcípl jack”, což jsou další €.
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 13. 12. 2021 21:43

To dúfam nemyslíš úplne vážne... veď stačí dokúpiť obyčajný usb-c adaptér na 3,5mm alebo ešte lepšie nejaký vreckový DAC/Amp typu iBasso DC0x a problém neexistujúceho jacku vyriešený. Ale tak či tak, otravovať sa mimo domu s vyše metrovým káblom v dnešnej dobe je old-school a otravné. Ešte chápem cestovateľov, ktorý strávia hodinu v buse/vlaku, ale inak...
Tiež mám pocit, že tazateľ vlastne nevie, čo chce. Ale najlepšie sú vlastné skúsenosti, v dnešnej dobe, keď sa dá tovar vyskúšať, nevidím dôvod rovno niečo neobjednať.
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod yamamoto 13. 12. 2021 22:46

no to je to, co já nevím. protože jsem nikdy neslyšel FH7 (well, nikdy jsem neslyšel nic nad rámec hranice 1500 kč), nevím, jestli to chci nebo to nechci :)

řekl bych, že i vím, co chci, ale nevím, jsetli to existuje :) chtěl bych něco jako FH7 (klidně i jiné, pokud máte zkušenost, že metal na tom zní lépe), ale s IPX vyšším standardem, ať se nemusím bát vody a v klidu si můžu v dešti na procházku. Ideálně minimální cable-noise.
víte o nečem?

Jack naštěstí na M51 ještě je, pokud to není nějaká velká krabička, tak to není takový problém na chůzi atd., na sport už je to trošku problém, ale dá se to upravit a vyřešit. A myslím, že ty "audiofilní" sluchadla nejsou úplně na sport i když bych si teda velice rád užil dobrý zvuk na kole nebo na delší procházce, protože o tom to pro mě hodně je, že si jdu odpočinout s hudbou a po pár hodinách venku mít trochu vyčištěnou hlavu. proto mi není na škodu dát do toho více dolaru, protože jsem v pohybu zaměřený hlavně na hudbu a abych nikoho netrefil.

ale třeba mi řeknete, že je to dobré i na sport a že když s tím nepojedu v dešti, tak v klidu. ty moje klipsch taky určo nemají žáden IPX standard a přežili se mnou hodně silné deště. ale nemají otevřenou konstrukci, takže se tam voda vesměs nedostane, i když prší.

Nicméně jeden tady "Fóran" mi už napsal, že je taky z okolí a má něco podoného doma, jako FH7, takže teoreticky, pokud to vyjde, tak bych mohl mít možnost si vyzkoušet alespoň S8f a usoudit, jestli vůbec poznám rozdíl. A případně pak ty Sony a nebo Galaxy Buds, i když bych raději kablíkové, co mi vydrží dalších 10 let a nedostat se do toho "consumer loop", kdy díky degradaci materiálů nebo baterie je třeba kupovat co 2-3 roky nové.

No zkusím poslechnout, co to udělá a pak kouknu, co bude nejlepší z toho TWIčka no. Jestli ty Sony nebo Galaxy Buds. Sony jsem si četl a pár věcí mě odradilo (hodně lidí si stěžovali, že když fouká, tak to je slyšet atd., což na kole nebo při běhu foukám já i vzduch.

Jako je to těžké :D
yamamoto
Junior

Odeslat příspěvekod Michall35 14. 12. 2021 09:03

S tím foukáním u Sony to je, podle mého blbost, v aplikaci je možnost, pomocí ANC, zvuk větru odfiltrovat a funguje to poměrně dobře. Pokud si pohraješ s ekvalizérem, tak basují jak o život a metal má s nimi koule. :-) Ale na sport úplně nevím, mají trošku atypický tvar a u běhu bych se možná bál, že vypadnou. Naštěstí, jako správný gentleman, neběhám... :-)
XDuoo TA-30 > Audeze LCD 2 Closed Back, HiFiMAN HE 400i V2020, ATH M50x
IBasso DX 160
Ikko OH10, IBasso IT00, IBasso IT01, Sennheiser Momentum TWS 3
Michall35
Junior

Odeslat příspěvekod Noldo 14. 12. 2021 14:38

Mám nové Samsung Buds2, moje prvé true wireless. Používam ich iba na von, ich tvar a to, že sú maličké je podľa mňa super. Nebál by som sa s nimi behať ani cvičiť. Používam s Xiaomi telefónom, ANC vypnuté - tomu som neprišiel na chuť. Používam ich každý deň pri chodení do práce(20 min) a potom idú do krabičky, ten user experience je vynikajúci. Mne nesadli priložené špunty a ešte som neskúšal iné, takže neviem úplne povedať ako hrajú.
Noldo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _daRK 14. 12. 2021 14:48

Noldo: skus SpinFit CP360 a o sluchatkach v usiach ani nebudes vediet. Mam ich na SG Buds+. Originaly su fakt malo pouzitelne.

_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hanysek3099 14. 12. 2021 19:08

Tak zkusím ještě trochu zamotat hlavu. Dnes mi dorazily zánovní Samsung Galaxy Buds pro za 1500 Kč, v podstatě nepoužívaný kus, který původní majitel dostal jako dárek k novému telefonu a neměl pro ně využití. Za tuto cenu (na internetu je inzerátů v podobné cenové realaci do 2k spousta) jsou za mě absolutně super. V uších sedí dobře - obecně jsou vhodnější spíš pro širší zvukovody, komfort skvělý a hlavně zvukově pro mě obrovské překvapení. Mám možnost srovnání se Sony WF-1000xm3 a Buds pro je podle mého názoru přehrávají v podstatě ve všem směrech. Poměrně vyrovnaný zvukový projev, na TWS skvělé podání prostoru a slušné oddělení jednotlivých zvukových pásem. Takže pokud se uvažuje primárně o TWS, či obecně bluetooth in-ear sluchátkách, toto je za uvedenou cenu skvělá volba a ušetřilo by to spoustu peněz. Případně je vzít jako doplněk k FH7 pro mobilní poslech a FH7 se slušným DAC nechat pro klidný poslech doma nebo v kanceláři :-)
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 14. 12. 2021 21:41

hanysek3099: souhlasím s poslední větou.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod yamamoto 14. 12. 2021 22:28

yup, právě jsem na to dneska koukal, že si je objednám :) ty PROčka.

Trochu mám obavy z toho, že při pohybu moc prej nedrží v uchu :( což pro mě (horské kolo a běh) nemusí být ideál. Kdyby k tomu dali třeba kablík, co se dá připevnit, že i kdyby vypadlo sluchátko, tak ho to zachytí, tak by to bylo super.
Byl bych mega nervozní a nešťastný, kdybych co 50 metrů musel upravovat sluchátko (natož na těch PRO, kde to prý moc dobře nejde bez zmáčknutí touchpadu).
Možná to vyřeší třeba ty CP360 SPINFITy, že to bude lépe držet.

podle všeho to nehraje špatně, pokud se mi poštěstí a tady kolega mě nechá poslechnout ty "lepsi" drátovky, tak uvidím, zda si koupím i něco lepšího. Ale to už bych si koupil asi rovnou něco k PC místo těch AlphaX, protože tam přeci jen poslouchám hudbu více, i když tj Youtube kvalita (ale třeba bych si koupil předplatné pro něco lepšího). Kdo ví, třeba tomu taky propadnu :P

btw ty Equalizery v Appce pro ty BTčka, má to význam, když máte EQ v Appce? já jsem Samsung přehrávač nezapnul už nějaký ten rok (PowerAMP mi to řeší, nevím, jestli je nej, ale neměl jsem potřebu hledat jiný přehrávač). Podle mě je to zbytečnost, ale třeba mě překvapíte :P
yamamoto
Junior

Odeslat příspěvekod flatliners 14. 12. 2021 22:44

Buds jsou za me teda zvukove dost slabý. Ja treba nemuzu poslouchat horsi sluchatka nez IT07, jelikoz mi proste vadi, kdyz vim jak to muze znit. Takze bez nich ven nevylezu. S FiiO btr3k pres BT z Galaxy S21Ultra maximalni spokojenost. Ale ja sem jeden z tech ktery neslysej rozdil mezi DAP/DAC a BT:D Kazdopadne FiiO fh7 jsou dobra volba a urcite bych si za ne priplatil! Co nejvic narvat do sluchatek, aby si clovek rek, ze tohlo je super a konecna. A nepremejslel o tom ze by menil. Nebo aspon ne delsi dobu:D Ja takhle menil asi petkrat, nez sem byl spokojenej. Stoji to pak dost penez, kupovat, prodavat levnejs, nekdy o hodne.. lepsi koupit rovnou lepsi:)
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod yamamoto 14. 12. 2021 22:59

Flatliners, souhlasím s tebou, to byl taky můj cíl, koupit FH7, třeba ten DAC a pokud by byl zvuk takovéj, že se mi líbí, tak být hotový a koupit nové jen, až se pokazí, snad za 5-10 let :)
Jenže... FH7 nemají vůbec IPX, takže nevím, co tomu udělá pot při běhání nebo na kole (hlavně teda v létě), nebo když bude mrholit nebo trochu pršet. Na kole jezdím v terénu, tak je tam trošku i prašnost a nechtěl bych se zase omezovat v tom, kam chodím, abych si nepokazil sluchátka. v zimě zase sněží, což mi nevadí, ale jestli to vadí FH7čkám, tak mám zase smůlu.
Dej tomu aspon IPX2 a koupil bych si je + BT přípojku, která mimochodem IPX má, ale jeslti je nemají sluchátka, tak v tomto případě to je asi k prdu. takže klidně bych dal za celej set i těch 15 000 kč, ale... nerad bych tady za půl roku brečel, že sháním něco nového, protože jsem je položil na vlhký stůl venku.
yamamoto
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka