pánové, díky za nápady

sice jste mi ještě více pomátli hlavu, co vlastně chci, nebo spíše, co bych vůbec využil. finančně jsem se chtěl dostat do 7k, ale klidně dám víc, jestli to stojí za to. osobně si neumím vůbec představit, jaký tam je posun zvuku, nikdy jsem to nikde neslyšel. takže sorry, že mi to trochu trvá si vybrat (nejsou to úplně malé prachy).
Druhá věc je, že jak o tom více čtu, více jsem z toho blbý, ale zase mě to i zajímá, takže jsem rád za postřehy. díky za to.
Když jdu třeba ven, tak se soustředím hodně na hudbu (vesměs je mimo hlavní cesty a rušné ulice, spíše kolem města nebo vesnice). Nevím tedy, kde se řadí ty moje Klipsch, ale dokud jsem nepotratil velké špunty, tak to tlumilo fakt dobře (hlavně, když byly dobře nasazené v uchu) a v obchodu jsem vesměs nic neslyšel. Po 2 procházkách se sluchátky k telefonu jsem osadil klipsch malým a středním špuntem (...), protože i tak mají stále mnohem lepší zvuk a i přes ty kombinované, pokud se mi zrovna nesnaží vypadnout, když se ohnu pro rohlík, tak i toto tlumí dost dobře na to, abych se nezbláznil z obchodního hluku.
Nicméně izolace záleží hodně na špuntech a asi samotném uchu. Sluchátka mají určitě taky význam, ale ty FH7 se podle recenzí řadí mezi lepší v této kategorii.
Bohužel nejsem ten typ, co si sedne na sedačku, napojí sluchátka a poslouchá. Když sedím na sedačce, čtu si knížku. Když na židli, držím v ruce kytaru. A u PC max. na pozadí si pustím na yt nějaký power metal compilation a u toho něco dělám. A bohužel i ty mé "herní" sluchadla k PC "plug and play" mají lepší zvuk, než ty klipsch (což je možné tím, že mají už trošku dojebany kabel). ALE třeba v tom něco najdu a venku si třeba v klidu sednu a budu poslouchat. Kdybych hrál něco na starém PC s 25 fps na medium a 24 TN monitoru, tak přechod na 144 hz, max grafika a 27 IPS monitor by byl třeba to samé, co přechod na FH7 u sluchátek. (možná to je ten slavný FOMO).
na druhou stranu, Klipsch Image S4i, podle reviews z r. 2009, tak měli docela dost dobré hodnocení zvuku, ale nevím, jak moc se to postunulo dopředu za ty roky. škoda, že to nejde někde poslechnout, kdyby byl někdo z Orlové, dejte vědět

Kablík mi asi tak moc nevadí, jsem zvyklý to tahat. co by mi vadilo, tak je hluk kablíku ve sluchadlech, ale ten FH7 prý nemá špatný. nebo spise, nenasel jsem nikde zmínku o tom, že by s tím byl problém, např. u nižší řady psali už nižší odhlučnění a cable-noise. Jinak bych si vzal tu 5kovou řadu za polovinu ceny.
Bud s tim nechodi nikdo ven a nebo je tam dobrej kabel (nevím, jestli za to může kabel, sluchátka nebo mix)
Hanysku, _darku, muzete potvrdit nebo vyvrátit? a ještě bych poprosil, jak to je s tím deštěm a případně, jestli když fouká vítr, tak to profukuje (ty klipsch to mají docela nepříjemné, hlavně na kolo).
Umíte někdo porovnat zvuk TWI (třeba ty sony) s Fx7/Fx5?
Třeba ty TWI od sony, recenze mají dobré, že TOP, lidi si ze zvuku sedli na *****... ale to jsou většinou recenzenti, kteří jedou jen v TWI, takže pro ně to byl asi opravdu zvukový pokrok.
celkově mi z toho jde hlava kolem, 100 zkušenosti, 100 rozdílů. recenze kladné, ale i dost záporů, ale perfektní sluchátka asi neexistují (natož v teto cenovce). někdo of FH7 říká, že mají docela silnější středy a ne úplně zábavný zvuk, další říká úplně opak. Asi záleží hodně i o tom, z čeho přecházejí, počítám, že tj jako se vším, že mozek si zvykne na něco, i kdyby horšího, a cokoliv jiné je "špatné".
myslel jsem si, že výběr bude mnohem snažší. zatím stále vedou ty FH7, ale nevím, jestli pro mé využití je to nejlepší volba, i když zkusit ten zvuk mě láká