in-ear sluchlátka do 7k

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Youzza 14. 12. 2021 23:49

Pokud bys byl někde v okolí Ostravy, můžu ti poskytnout poslech Fiio FH7, FH5 I FH5s a to jak napojení drát do DAP (iBasso DX 160) nebo z telefonu přes Lotoo Paw S1) nebo bezdratu Fiio Btr3 a Fiio UTWS3. Telefon iPhone11.
Youzza
Junior

Odeslat příspěvekod hanysek3099 15. 12. 2021 06:28

Právě proto bych na sport volil levnější TWS - klidně lepší kousek a bazar a pro klidnější poslech doma/práci apod. FH7 a k nim DAC (pro začátek klidně levnější). Z hlediska sluchátek budeš mít dlouhodobě vystaráno a DAC, případně DAP k FH7 můžeš časem koupit lepší, zde je vývoj velmi rychlý a každou chvíli se objeví zajímavý kousek cena/výkon, který se zvukově blíží dražším modelům. Na sport používám jen pro podkreslení Aftershocks Trekz Air, ale to není o kvalitě, jen pro podkres (turistická koloběžka) a potřebuji slyšet okolí. Případně jako alternativu občas vezmu Samsung Buds live, jakožto skoropecky jde okolí také velmi slušně vnímat ...
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod yamamoto 16. 12. 2021 13:12

tak jsem si objednal ty buds PRO, tak dám vědět, jak dojdou. díky LOPO_X za vyzkoušení :) tím, že to bylo bez EQ, tak to byl úplně jiný zvuk, než jsem zvyklý. ale nemám obavy, že si pohorším.

měl jsem v uchu ty Fearless S8f, na ***** jsem si z toho teda nesedl. přišlo mi to stejná kvalita, jako můj klipsch. Po chvíli poslouchání (pár minut), jsem už teda trochu rozdíl slyšel, ale nic, co by mi teda ukázalo úplně nový svět hudby :P
EQ byl flat, žádný přidaný bass atd.
Potom jsem ale zarazil zase do zásuvky ty klipsch a najednou jsem ten rozdíl slyšel... protože jsem tam měl na svém přehrávači taky pro test purpose vypnutý EQ apod. vychytávky, tak ty klipsch hráli strašně. když jsem si tam dal extra basy a výšky + eq (basy a výšky), tak to konečně šlo poslouchat, ale už chápu, co někdo myslí tím "muddy" sound. Vesměs v klipsch slyším BASS a voice, ale ani jedno není tak čisté, jako S8f bez EQ.

a hlavně, kdybych to měl 2 dny, dal si správné nadstavce, vyladil si zvuk podle sebe přes EQ a případně si k tomu dal DAC, tak si myslím, že po 2 dnech by klipsch letěli do koše.
Člověk si k tomu musí sednout a vklidu poslouchat nějakou dobu, aby vůbec zjistil, co v té hudbě hledá na těch lepších sluchadlech a jak to najde, tak už to slyší a nechce nic jiného :) asi jako některé písničky, kdy zpěvákovi nerozumím vůbec nic, ale jak si přečtu lyrics, tak najednou to tam slyším a nechápu, že jsem to neslyšel předtím :D

takže zatím díky za informace a návrhy, co koupit. Popravdě teď uvažuju, že bych chtěl sehnat něco levnějšího na začátek, tak uvažuji nad těmi FiiO FH5, ale asi tomu dám chvíli čas, co vymyslí příští rok a koupim si nějaký nový model v podobné cenovce a třeba vymyslí něco, co má i to IPX a nebudu se bát to vzít ven do deště :P
yamamoto
Junior

Odeslat příspěvekod _daRK 16. 12. 2021 13:32

Ak si dlhodobo zvyknuty na vyraznejsie Vcko v EQ, je jasne, ze si presvedceny, ze to takto ma zniet. Roky som tak tiez fungoval, ale az s lepsimi sluchatkami som prisiel na caro stredoveho pasma a je urcite lepsie najst sluchatka, ktore bez EQ hraju co najblizsie k idealu. EQ by malo sluzit skor len na vyladenie drobnej "chyby" na malej casti frekvencneho pasma, prip. vyrovnanie sluchovej vady. EQ nesluzi na uplnu zmenu zvukoveho podania, tak ako to bohuzial neznali casto robia (v mojom okoli snad kazdy). Ale nech si kazdy teda robi, co chce... nakoniec nie je vsetko len o frekvenciach.
Na tie FH5 radsej kasli, fakt nestoja za to v dnesnej dobe. Dokonca si myslim, ze tie tvoje PROcka nebudu hrat horsie ako FH5.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 16. 12. 2021 13:43

yamamoto: taky jsem chvilku slyšel SF8 a taky jsem si z nich nesedl, naopak se mi nelíbilo jejich ladění a ostrost. Ale na to člověk potřebuje klid, čas, hudbu co zná. Mně to trvá i dva týdny, než se mi zvuk začne líbit. Ono se od určité cenové hladiny už moc nesedá. Spíš si člověk sedne když narazí v cenové hladině 5000Kč na nějaký no-name kousek, co hraje třeba jak konkurence za trojnásobek. Občas se to podaří, ale buď to má spoustu jiných kompromisů, nebo je ta cena jen velmi dočasná.
FH5 jsou dobrý sluchátka, nějaký čas jsem je měl. Ale už je to takový nešťastný. Platíš za značku, nejsou nejlevnější a současně nehrají až tak dobře. Něco mi vadilo na výškách, prostě to necinkalo. Pravda neslyšel jsem tu poslední revizi. Pokud se nebráníš nákupu venku, podíval bych se na Moondrop Blessing 2.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 16. 12. 2021 13:57

_daRK píše:Je urcite lepsie najst sluchatka, ktore bez EQ hraju co najblizsie k idealu. EQ by malo sluzit skor len na vyladenie drobnej "chyby" na malej casti frekvencneho pasma, prip. vyrovnanie sluchovej vady. EQ nesluzi na uplnu zmenu zvukoveho podania, tak ako to bohuzial neznali casto robia (v mojom okoli snad kazdy). Ale nech si kazdy teda robi, co chce... nakoniec nie je vsetko len o frekvenciach.

Naprostý souhlas. Nemám nic proti drobným korekcím pomocí EQ, ale předělat třeba polovinu frekvenční charakteristiky mi přijde jako absolutní nesmysl. Pokud má někdo potřebu provádět tak velké zásahy, zcela zjevně se spletl ve výběru sluchátek.
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 16. 12. 2021 14:08

Stejně to tím EQ úplně předělat nejde. Jinak zmiňované FH5 za mě měly míň výšek a víc subbasu, alespoň na můj současný vkus, ale celkově mě tonalita přišla dobrá. Vlastně to byly moje první sluchátka, která nejsou do V.
Ovšem to, že by Buds Pro hrály srovnatelně s FH5 považuju za víc než odvážné tvrzení. Jeden dynamický měnič, poloviční cena proti FiiO a současně TWS vs čtyřměničová hybridní konstrukce u FH5...
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 16. 12. 2021 14:36

pavel1756 píše:Naprostý souhlas. Nemám nic proti drobným korekcím pomocí EQ, ale předělat třeba polovinu frekvenční charakteristiky mi přijde jako absolutní nesmysl. Pokud má někdo potřebu provádět tak velké zásahy, zcela zjevně se spletl ve výběru sluchátek.

Co to je, předělat polovinu frekvenční charakteristiky ? :-) Obávám se, že než si nasadíš na hlavu právě objednaný přírůstek, delší dobu bys neměl poslouchat Elite, a možná si před tím ještě třeba dát panáka vizoura :D Letmé srovnání jejich frekvenčních charakteristik, a názory, které jsi prezentoval v minulosti, naznačují, že toho možná bude zapotřebí :mrgreen:
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod yamamoto 16. 12. 2021 15:28

Já mám zase pocit, že u sluchátek v low-end segmentu (cca do 1500 kč?) to snad bez EQ ani nejde. Možná to je dneska jinde, ale co jsem zkusil jakékoliv sluchátka od kolegů kolem 800-1500, tak bez EQ to byla hrůza a chápu, že to tak všichni okolo dělají. pár kolegům jsem nechal pustit jejich hudbu u mě přes appku s EQ a v ten den kupovali taky.
Bez EQ to je pro mě strašně plochý zvuk, kde není vůbec "život", basy zní jak plechovky...

Uvidím, jak na tom jsou ty Buds PRO, jsem na to zvědavý. určo tam použiju EQ :)
Dark, myslis, ze FH5 nejsou tak dobre? cekal bych právě opak, že budou minimálně o třídu výše, že jsem to nechtěl ani srovnávat.

Ale jak říkám, myslím, že 2 dny poslechu a už bych nešel o moc kvalitou níže, jenže žádné nejsou outdoor a uvidíme, jestli vůbec někdy budou, přeci jen konstrukce je úplně jiná, než ostatní

no nic budu vyčkávat a sledovat novinky :P jestli budou nějaká nová, vododolná a kvalitní, kupuju :)

jinak mě trošku zarazilo, že hodně značek, které jsou podle všeho lepší, v CZ člověk nesežene, jen ze zahraničí. Ale zase audio trh není u nás asi tak velký, aby se jim vyplatila distribuce, i když pár set kousků mohli poslat i na CZ eshopy

oh rychlý EDIT, jak dlouho tak trvá, než se "rozehrají" sluchátka? nezkoumal jsem to, proč to vůbec takto funguje, vím, že se o tom hodně píše a lidi to nechávají třeba hrát přes noc. je to asi individuální, ale spíš tak pro zajímavost
yamamoto
Junior

Odeslat příspěvekod _daRK 16. 12. 2021 15:41

Čo som chcel povedať je fakt, že kupovať si na doma FH5, ak už máš BudsPro stále so sebou, je podľa mňa zbytočné. Jasné, martas má pravdu, technicky sú na tom FH5 určite lepšie, ale bežný poslucháč ten rozdiel nebude asi počuť,resp. ho neocení natoľko, aby to takto kombinoval. Oveľa väčší zmysel má na cesty nechať tie BudsPro a na doma už o poznanie niečo lepšie (ako Buds aj ako FH5).
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 16. 12. 2021 15:44

Rozehrátí trvá tak 30 hodin. Řekněme 50 maximálně.
Proč zde není spousta značek IEM? Protože je české eshopy nechtějí prodávat.
FH5 jsou dobrá sluchátka a plochou nudu u nich určitě nečekej.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hanysek3099 16. 12. 2021 17:37

Jak se obvykle s _daRKem v názorech shoduji, tak v hodnocení FH5 je to podle mé zkušenosti těžce mimo. Buds Pro jsou na svou cenu velmi dobré TWS, poměrem cena/výkon jednoznačně patří ke špičce své kategorie, ale zvukově jsou FH5 úplně někde jinde.
Když jsem přecházel z FH5 na FH7 tak první 2-3 dny jsem si nebyl úplně jistý, jestli výměna stála za to. Až postupem času vnímám poměrně velký rozdíl ve schopnostech sluchátek zahrát detaily a hlavně výrazně lepší podání prostoru a výšek, tam jsou FH5 jednoznačně proti FH7 slabší - to je ale logicky dáno také rozdílem v ceně sluchátek.
Každopádně i FH5 se slušným zdrojem budou rozhodně zvukově výrazně nad kterýmkoli modelem TWS sluchátka (kromě XM4 od Sony jsem měl možnost vyzkoušet zřejmě všechny u nás najčastěji prodávané modely).
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 16. 12. 2021 17:42

flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 16. 12. 2021 18:35

Podle měničů i značky rozhodně ano.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 16. 12. 2021 18:52

Okej, hanysek... beriem na vedomie, nemal som moznost priameho porovnania. Tie PROcka som mal doma na menej ako 2 hodiny od znameho. Zvuk bol fajn, ale kvoli (ne)pohodliu oproti Buds+ som do nich nesiel. Stale si vsak myslim, ze FH5 uz su starsi model, ktory sa v konkurencii vo svojej cenovej hladine strati. A ked uz, tak lepsie odozvy som cital na FH5s.

Tie Noble vyzeraju zaujimavo. Az na tu krabicku, nie je zrovna vhodna do rifli. Som zvedavy na recenzie.

_daRK
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka