tak jsem si objednal ty buds PRO, tak dám vědět, jak dojdou. díky LOPO_X za vyzkoušení

tím, že to bylo bez EQ, tak to byl úplně jiný zvuk, než jsem zvyklý. ale nemám obavy, že si pohorším.
měl jsem v uchu ty Fearless S8f, na ***** jsem si z toho teda nesedl. přišlo mi to stejná kvalita, jako můj klipsch. Po chvíli poslouchání (pár minut), jsem už teda trochu rozdíl slyšel, ale nic, co by mi teda ukázalo úplně nový svět hudby

EQ byl flat, žádný přidaný bass atd.
Potom jsem ale zarazil zase do zásuvky ty klipsch a najednou jsem ten rozdíl slyšel... protože jsem tam měl na svém přehrávači taky pro test purpose vypnutý EQ apod. vychytávky, tak ty klipsch hráli strašně. když jsem si tam dal extra basy a výšky + eq (basy a výšky), tak to konečně šlo poslouchat, ale už chápu, co někdo myslí tím "muddy" sound. Vesměs v klipsch slyším BASS a voice, ale ani jedno není tak čisté, jako S8f bez EQ.
a hlavně, kdybych to měl 2 dny, dal si správné nadstavce, vyladil si zvuk podle sebe přes EQ a případně si k tomu dal DAC, tak si myslím, že po 2 dnech by klipsch letěli do koše.
Člověk si k tomu musí sednout a vklidu poslouchat nějakou dobu, aby vůbec zjistil, co v té hudbě hledá na těch lepších sluchadlech a jak to najde, tak už to slyší a nechce nic jiného

asi jako některé písničky, kdy zpěvákovi nerozumím vůbec nic, ale jak si přečtu lyrics, tak najednou to tam slyším a nechápu, že jsem to neslyšel předtím

takže zatím díky za informace a návrhy, co koupit. Popravdě teď uvažuju, že bych chtěl sehnat něco levnějšího na začátek, tak uvažuji nad těmi FiiO FH5, ale asi tomu dám chvíli čas, co vymyslí příští rok a koupim si nějaký nový model v podobné cenovce a třeba vymyslí něco, co má i to IPX a nebudu se bát to vzít ven do deště