in-ear sluchlátka do 7k

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod _daRK 19. 12. 2021 12:27

Mám doma slušnú zbierku nadstavcov a na PRO mi sadli jedine tie CP360 (a ešte jedny noname čínske krátke). Viem, že aj Comply robí nadstavce pre tieto sluchátka, no ale penové osobne neodporúčam.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lacikamo 23. 12. 2021 22:09

Ahoj, friends - prečítal som si všetkých 6 strán v tejto téme a jedna značka tu vôbec nebola spomenutá - KZ.
Poznáte niekto čínske hybridné IEM od Knowledge Zenith? Mám AZ 5, AZS, ZSN Pro a jak prevedením, tak zvukom je neuveriteľné, čo dokážu číňanci vyrobiť a predať v Europe za cca 25Euro.
lacikamo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 23. 12. 2021 22:49

To bude možná tím, že tady je řeč o poměrně solidních IEM za sedmičku. KZ je totální low-end se všemi nešvary tohoto segmentu.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lacikamo 23. 12. 2021 23:55

-cenovkou iste low end. Ale tie nešvary mi možete vymenovať.. Začnem ja : zatiaľ, čo u AZ5 tie 4 meniče nepouť, sú veľké, hranaté, usadiť v uchu ich je problém, hrajú zvláštne - iste pozostatok zo začiatkov KZ, keď sa nadbytok basov považoval za základ a aby to nebolo okaté - mnohí recenzenti píšu o " zábavnom zvuku." ZSA už je iná káva - najmenšie hybridy z modelov od KZ, celokovové s dvoma meničmi. Basov stále veľa, ubrať však nie je problém - zbytok frekvencií bez výhrad, s prihliadnutím k faktu, že IE sluchatka budu mať z princípu basov dosť a že charakteristika prvých a až donedávna modelov KZ má zvýšené okraje frekvenčného rozsahu - teda stredne frekvencie treba mierne ekvalizovať. po tejto úprave to je naozaj poměrně solidní zvuk. Až počnúc ZSN cez ZSN Pro a končiac ZSN Pro X je snaha vyrovnávať frekvenčné pásmo do podania "monitor" a u 3tej generácie ZSN (označenej Pro X) je to vyrovnané, až mierne prechýlené k stredovýškam. Dnes som počúval po dlhšej pauze ZSA síce iba cez mobil, takže cez EQ presety, ale musel som nastaviť " potlačiť basy" (iPhone). Skutočným kráľom z posledných modelov KZ je ZS10 Pro za 50E, teda za dvojku.
Totální lowend je podľa mňa Sennheiser CX300 alebo Bayerdynamic Byron (taky za dvojku).
Ale je to len moj názor - tak mi napíšte o tých nešvaroch, aby som vedel na čo sa upriamiť..vďaka.
Tiež je pravda, že na KZ som prešiel potom, čo som o nich zmienku našiel tu (forum) a že sluchátka za sedmičku najskor nikdy počuť nebudem :-)
lacikamo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 24. 12. 2021 00:30

CX300 byly moje první "lepší IEM". Svět je dnes ovšem tisíce kilometrů někde jinde.
Takže za mě nešvary KZ (už opravdu nevím, jaký to byl model, není to moje cílovka, v chi-fi jsem se pohyboval mezi těmi lepšími značkami): kovové řezavé výšky, které u činelů spíš šišlaly, než cinkaly. Díra mezi dynamickým basovým měničem a zbytkem tlakových měničů. Prostě si ten bas žil vlastním životem odděleně od zbytku zvuku, jako by tam nepatřil a navíc nepříjemně lezl do středů, které přeřvával, ale ono tam stejně středů moc nebylo, protože to bylo brutální véčko. Tvar připomínající produkci Campfire Audio např. Andromeda nebyl rozhodně tak pohodlný jako ty Andromedy. Asi tolik mně utkvělo v paměti.
Pro začátečníka ve vodách IEM řekněme ok. Především cenou. Ale to je tak všechno. Samozřejmě je to pochopitelné, za pár babek nemůžeš čekat excelentní kvalitu, takže je tam hromada kompromisů.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 24. 12. 2021 08:36

Technicky vzato všechna IEM sluchátka s cenou nižší než 7.000,- Kč jsou “do 7k” :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 24. 12. 2021 10:15

lacikamo píše:Ahoj, friends - prečítal som si všetkých 6 strán v tejto téme a jedna značka tu vôbec nebola spomenutá - KZ.
Poznáte niekto čínske hybridné IEM od Knowledge Zenith?

Ono to má svoj logicky dôvod. Ak niekto zháňa IEM cca okolo 7t., asi má aspoň niečo prečítané a nechce žiaden čínsky low-end za desatinu (a menej) svojho rozpočtu. Až v tejto cenovej kategórii (plus/mínus) to totiž začína byť zaujímavé.
KZ sluchátka (čuduj sa alebo nie, poznáme tú značku) sú na začiatky vhodné, mal som ich možno 6-7 (dokonca sa mi ešte určite nejaké valaju v sufliku), ale raz vyskúšaš hrať niečo lepšie a doporučovat ich nikomu s rozpočtom 7k proste nebudeš.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 24. 12. 2021 10:29

Mně ze zvuku KZ doslova brní zuby. On je to takový ostrý kovový sound, ale jsou to KZ6 takže ranný model. Včera jsem je zkusil na tom toppingu a to nechceš…
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 24. 12. 2021 12:37

Z toho modelu, co ladil Crinacle, Tě zuby brnět nebudou. Možná na tom nejsou až tak dobře po technické stránce, možná provedením, nebo třeba kulhá výstupní kontrola. Ale tonalitou jsou na tom dost dobře.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod yamamoto 9. 1. 2022 21:19

Tak ještě update, objednal jsem si CP360 M/XL velikost, snad budou sedět. ty co jsou v balení mi moc nesedí, často trochu vylezou a mám pocit, že vypadnou :) tak snad tyto budou sedět dobře, kolega si je taky koupil a má stejný problém. Snad to utěsní lépe i vítr

ale je fajn že je můžu vzít do sprchy :P

navíc si stejně ještě nejspíše koupím nějaké kablíkové sluchátka na kolo, na celodenní výlety baterie nevydrží.
yamamoto
Junior

Odeslat příspěvekod LOPO_X 9. 1. 2022 21:28

TWS ve sprše? Wtf
Fiio btr5 + Fearless s8f
Samsung galaxy buds pro
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanysek3099 9. 1. 2022 21:32

Na kolo, tedy v mém případě kolobku, jedině bones sluchátka jako aftershocks apod. Cokoli jiného je hazard s životem (svým i svého okolí ...)
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod yamamoto 9. 1. 2022 22:07

tak buds pro by měly mít dobrou vodotěstnost na to, aby sprchu přežila, takže si zacvičím a hned s tím jdu do sprchy. šampon na to nepužívám, ale vodu to zvládá, když to můžu dát pod tekoucí vodu, tak sprcha je v klidu. samozřejmě je pak musím nechat chvíli bokem, ať se vysuší, než to strčím na nabíječku.
jinak jsou slušné, nemůžu si stěžovat, až tedy na tu ergonomii a že kdykoliv si chci upravit sluchátko v uchu, tak buď mi to dá pauzu a nebo zapne okolní zvuk. Trošku pain, co snad vyřeší ty CP360, snad jsem trefil velikost.

ty aftershocks se podivam, ale tím, že jezdím po stezkách, kde není ani moc lidí a už vůbec ne auta, tak to raději klasická in-ear, co dobře budou těsnit práve hluk kola (horské) a proudění vzduchu. bezdrátové být právě nemusí, na kole mi kablík nevadí vůbec.
A když už jedu po cestě, raději si jedno sluchátko vytáhnu na chvíli z ucha a u tws člověk řeší, kam to sluchátko strčí, pokud nemá dobře udělané kapsy nebo něco podobného.
yamamoto
Junior

Odeslat příspěvekod yamamoto 10. 5. 2022 18:14

pánové, trochu to teď oživím. přišlel mi konečně balík, asi teda po 5ti měsících po objednání ... se SPIN-FIT nadstavci.
nicméně s nimi nejsem vůbec spokojený. velmi špatně se tedy nasouvají na sluchátka, ale s tím se dá počítat. Ale co je problém, je když je strčím do ucha, tak se jako by přilepí k tomu sluchátku a vůbec se nerozevřou v uchu, což počítám, že by měly.
Máte s tím někdo zkušenost, co dělám špatně? zkusil jsem točit, nasadit pomalu, rychle, pod úhlem atd., koupil jsem přesně SpinFit CP360-L/M Silicone Eartips.
takže zatím jsem nasadil původní a na kole je tam strašně slyšet vítr. Na obchod atd. je to super, doufám, že ty spon fit vyřeším, ale máte nějaký tip na druhé, sportovní sluchátka? může být s kablíkem, nemusí to být bezdrát. Vyloženě na kolo mimo silnice, pokud to bude mít nějakou alespoň základní ochranu na prach a zvuk alespoň stejný, jako ty Buds... budu spoko.
edit: pokud budete doporučovat, poprosil bych i s nějakým ovládáním na kablíku a případně, na co sednou ty spin-fity, at to využiju :) rád bych si třeba totiž přepnul písničku bez toho abych vyndával telefon
yamamoto
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka