Ahoj,
OMÁČKA:
přesně 14.12.2012 jsem si za rovných 1 490,- koupil Klipsch Image s4a, v té době pro mě velká investice a zároveň strašně velký zvukový skok oproti standardu z mobilu za 30kč včetně přepravy.
Zvukově to není úplná pecka, ale sloužily dobře.
Bohužel kablík už začíná blbnost (tlačítka už se sama mačkají), vypadává zvuk (špatný kontakt) atd. a teď se mi povedlo ještě ztratit oba silikony, které se mnou tuto cestu taky vydržely v dobrém stavu).
Posloucham převážně Rock, Metal (začal jsem hrát na ele. kytaru, takže trochu už i blues)... vesměs když tam dáte nějaké pěkné kytarové solo, tak si to rád poslechnu. Instrumentální apod. taky super.
Klipsch byly docela basové (s čímž nemám nejmenší problém), jako přehrávač používám powerAmp s EQ presetem Bass and Treble, Basy navýšené asi ještě o 25%, výšky o 45%.
Poslouchám 100% přes Samsung M51 -> sluchadla, převážně když jdu do obchodu, ven/běhat nebo v práci u PéCé. Doma vesměs poslouchám na repro nebo u PC přes klasické sluchadla. MHD apod. nejezdím,
vše 320 kvalita, FLAC nemám, neřeším.
Mám android tel., takže připlácet za apple produkty nechci.
Používal jsem největší silikony, co u sluchátek byly, takže asi nemám úplně malé uši.
Co tedy požaduji:
- basovější zvuk (pokud jde nastavit s EQ, není problém, ale mám rád v ušich trošku ty bubny a ne ploché bouchání do stolu
- pohodlí (případně bych koupil nějaké jiné silikony lepší značky)
- aby to drželo v uchu a mám rád, když neslyším okolí (sluchátka mám z 90% když jsem někde v pohybu)
- může nebo nemusí být TWI (pokud ale kablík, tak bych chtěl co nejmenší cable-noise)
- občas z toho i telefonuji, ale nic extra, ale chci se domluvit
Děkuji za jakýkoliv nápad a zkušenosti (samozřejmě online recenze jsem si pročetl a samozřejmě z toho vím prd... z minulosti jsem se už ponaučil (např. sluchátka k pc co jsem kupoval), tak se podívat i na reddit, forum atd. na uživatelské problémy a to, co mě strašně štve, tak to štve i ostatní. nicméně recenzenti samá chvála).
Myslel jsem si, že koupím Sony WF-1000XM4, ale někdo píše, že nic moc, někdo vychvaluje do nebes... nevím, jestli bych vůbec poznal rozdíl oproti např. špuntům za 3k. Jestli to vydrží o 30 min méně baterie mi je jedno, poslouchám max. 2 hodiny.
děkuji