Reshell na customy

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Hynex 12. 12. 2021 14:01

Zdravím, kdysi tady podobná témata byla, ale potřeboval bych aktuální informace, kde by mi z K10u udělali kvalitní customy. Ideálně někdo s vlastní zkušeností.
Děkuji.
Hynex
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 12. 12. 2021 14:31

Že by Noble Audio? Custom Art by ti udělali custom nástavce, ale že by někdo použil tvoje měniče a udělal z nich CIEM, to pochybuju. Nehledě na to, že věda nejsou ani tak ty měniče, jako tvar akustických komor, zvukovodů, damperů v nich atd. Takže by to s největší pravděpodobností hrálo dost jinak.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hynex 12. 12. 2021 15:35

Díky. A náhodou s těma nástavcema od Custom Art nemáš zkušenosti?
Jinak ano Noble. Posílat do USA se mi moc nechce.
Hynex
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 12. 12. 2021 15:42

To nemám, ale údajně jsou velice vstřícní a je s nimi dobrá domluva, tak jim zkus napsat. Třeba bys domluvil i ten reshell.
https://thecustomart.com/shop/silicone- ... rrency=EUR
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod haweckO 12. 12. 2021 16:43

ja mám nadstavce od ADV a som s nimi úplne spokojný, tu na SVK mi jeden známy spravil 3D scan odliatkov od ušnej doktorky a následne som len mailom zaslal .stl súbory/scany do ADV...akurát že na budúce by som ich nekupoval v Clear verzii, lebo už mi začínajú po cca roku trochu žltnúť...

zabudol som na link: https://www.adv-sound.com/products/eartune-fidelity-custom-fit-eartips
haweckO
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hynex 13. 12. 2021 08:57

To vypadá velmi dobře, asi půjdu touto cestou ... děkuji moc.
Hynex
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Espin 13. 12. 2021 20:58

Jestli si můžu dovolit, tak něco málo k problému.
U předešlých Grado GR 8e jsem neměl problémy s usazením, doposud absolutně nejpohodlnější špunty co jsem možnost mít v uších (daň za menší izolaci ovšem).
CA FIBAE7 jsem vzal univerzální a u celkové větší velikosti sluchátek, spolu s hlubším usazením, se projevily rozdíly mých zvukovodů (velké nástavce na levém uchu tlačí, menší zase nedrží v pravém, kombinace o ničem). Takže jsem si nechal udělat otisky (ty první od místní ORL vrátili jako nepoužitelné už podle fotky), druhé z KINDU Praha byly ok. Výsledek je na foto, jedná se vlastně jen o custom nástavce, jdou pohodlně sundat a točí se dokola na krčku.
ADV vypadá velice zajímavě, v podstatě mi to přijde jako nepohyblivé komplet custom sluchátko na původní konstrukci.
Komunikace s Custom Art je na špičkové úrovni, kvalita výrobku zřejmě také, po dvou letech skořepiny jako nové a minimálně dotaz na reshell bych se nebál vyzkoušet.

DSC_0292.jpg
ROON/Tidal/Honor Pad X9/CXA61/CXN100/IsoTek V5 Polaris+EVO3 Initium/Chord Clearway X/B-Tech BT608/Dali Opticon 1 MK2
MXN10/DacMagic 200M/Audio-Technica ATH AD500
Lotoo PAW 6000/Dunu Blanche/Custom Art FIBAE 7
Espin
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 14. 12. 2021 03:33

Espin: to je hodně povzbudivá zpráva pro nás s divnýma ušima. Předpokládám, že custom nástavce sedí jak ..del na hrnec.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Espin 18. 12. 2021 21:13

Tipuju, že tak na 90% udělají z univerzálů pocit custom verze (pořád s menší izolací asi). Na jednom uchu mi odlitek opakovali i v Kindu (viděli že je k ničemu). Používání klasických nástavců mě poslalo k ORL s opakující se mírnou bolestí a podrážděním. Jak mají ty CA hlubší usazení, levý zvukovod trpěl s větším nástavcem. Jejich nástavce tyto komplikace řeší, dle mého ovšem nejvíc záleží na kvalitě otisku.
Přílohy
DSC_0295.JPG
ROON/Tidal/Honor Pad X9/CXA61/CXN100/IsoTek V5 Polaris+EVO3 Initium/Chord Clearway X/B-Tech BT608/Dali Opticon 1 MK2
MXN10/DacMagic 200M/Audio-Technica ATH AD500
Lotoo PAW 6000/Dunu Blanche/Custom Art FIBAE 7
Espin
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 19. 12. 2021 00:41

Tady je podle mě jediná nevýhoda, že je to celý dál od ucha jak klasické CIEM, takže to asi trošku trčí z ucha a může tam působit páka. Snad i ta izolace není oproti custom sluchátkům až tak, ale hlavně CIEM jak se zahřejí, tak ani nevnímáš, že je máš v uších. Na druhou stranu tyto sluchátka někomu prodáš a nebo půjčíš, CIEM ne. A reshell bude též patrně o dost levnější. A taky to dáš i na jiná IEM.
Ale nasadils mně červíčka, že bych svoje Solaris (u kterých bojuju pořád s usazením) posunul o kousek dál. Četl jsem např. na head-fi, že tyto Custom Art nástavce si lidi hodně nechávají dělat
Nevím, jestli jsme se o tom už někdy nebavili, ale s Lotoo Paw 6000 spokojenost?
Máš vůbec takovou nenápadnou, ale hodně kvalitní a pěkně drahou sestavu. PAW 6000 za třicet litrů, Dunu Blanche (taky jsem jeho šťastným majitelem) a Fibae 7 za dalších třicet...
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hynex 26. 8. 2022 19:02

Zdravím, nakonec jsem se rozhodnul pro custom nástavce od Custom Art. Jak již bylo zmíněno, tak komunikace je naprosto perfektní. Jelikož jsem měl trochu obavy nad výkonem otisků pana ušaře, tak mi kluci z CA poskytli obrázkový formulář, jak by měly hotové odlitky vypadat ... což nakonec bylo zbytečné, jelikož pan doktor nápovědu odmítnul. Nafocené odlitky po emailu v CA schválili a tak fičely do Polska. Cca 4 týdny v netrpělivém očekávání.
Bohužel nástavce se z mého pohledu moc nepovedly, resp. zdají se mi menší, jelikož v uchu cítím "nevyužitý" prostor a logicky tak ztrácí zvuk na kvalitě. Nechci nikoho vinit, odlitky se zdají v pořádku a v CA nejsou žádný amatéři, tak mám trochu pocit, že moje uši jsou hodně nestandardně vyvinutý :-|
Docela zklamán jsem si našel cca 2 hodiny volného času, vytáhnul všechno iem harampádí a zkoušel následné custom silikony dotunit ke kýženému výsledku. Nakonec vyhrála doslova bizarní kombinace, kdy jsem customy prostě prodloužil o Spinfity. Sluchátka perfektně sedí a těsní, zvuk je krystalický, vlastně jsem nikdy z Kaiserů takový nevyloudil. Mám vyzkoušenou i hodinovou chůzi a sluchátka nemají tendenci vypadávat.

Takže, kdyby se náhodou někdo setkal s podobnou situací, neházejte customy do žita a třeba vám pomůže nějaké podobné řešení. Do CA psát nějakou reklamaci asi nemá ani smysl, případně absolvovat nějakou další cestu a s podobným výsledkem se mi fakt nechce.
Přílohy
DSC_6496.jpg
DSC_6494.jpg
DSC_6493.jpg
_20220823_193219.jpg
Hynex
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 27. 8. 2022 19:33

Reklamace určitě smysl má. Protože tato úprava totálně odstranila to o čem custom nástavce jsou.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 27. 8. 2022 20:14

Hynex:
SpinFity nasazené na custom nástavcích? :shock:
Měl jsem doma půjčené Noble K10U a lehce vyčnívaly z uší.
Toto si vůbec neumím představit. 8-D

IEM, které jsou na obrázku asi nejsou běžné K10U, ale jiná verze (s Massdrop), tedy Noble Audio Kaiser 10.
V této kombinaci ale vypadají lépe, než ta verze původní. :-)

Zde: https://www.aboutaudio.org/noble-kaiser ... -the-king/
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Hynex 28. 8. 2022 08:20

René, pro porovnání s Twister6 (první obrázek).

ObrázekObrázekObrázek

martas38 píše:Protože tato úprava totálně odstranila to o čem custom nástavce jsou.

Svým způsobem ano, na druhou stranu jsou nesdílnou součástí toho, jak efektivně utěsnit zvukovou za první zatáčkou v uchu ... nebo jak to vysvětlit.
Do té doby jsem používal 3závojové silikony (stromečky) v kombinaci s pěnou pod středním a největším závojem a zasunutí až na doraz, co Kaisery dovolily. Ze všech nástavců do té doby nejlepší řešení, ale uživatelsky trochu náročnější.
Hynex
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 28. 8. 2022 14:34

Hynex:
Zajímavé. :-)
Pokud sedí pohodlně a zvuk je ok, tak není co řešit.
Vynalézavosti se meze nekladou.
Astell&Kern A&ultima SP3000, EE Odin, 64 Audio U12t, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-5
pseudomagick
Mírně pokročilý

Další stránka