Audiofilni Sluchatka + DAC na Poslech Flac A FPS hry

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ja.viper 30. 12. 2021 20:37

Jedna mozna blba otazka.

Vim ze kdyz DAC pripojim pres USB tak to WIN uvidi jako externi zvukovku a s tou pracuje vse ok . Ale v pripade ze to pripojim bud pres optiku nebo pres spdif tak uz to zenu pres integrovanou zvukovku ,ale protoze to pujde pres externi dac tak ta interni mene kvalitni zvukovka je vlastne jen pruchozi ze ?
Tzn kdyz budu mit napr tidal nebo foobar tak vyberu tu interni zvukovku ale prevod se provede v tom externim dacu ?

No ja si chci zkusit poslechnout Focal Clear mg jak hrajou maji je v akci za 28k misto 42k .

Ja mel ty hyper x orbity ktere meli 10cm planatarni menice od audeze a zvuk byl fajn takze mozna ze by nektere Audeze mohl byt taky good pro me ale ty jsem nenasel kde by se dali zkusit . bohuzel

Uzavrene mam ted zalozni BD DT770pro

A jen tak mimochodem dal jsem ty praskle hyperx do reklamace v Datartu kde mi to neuznali jako mechanicke poskozeni coz jsem cekal ,ale napsal jsem primo vyrobci na support a chteli po me fotku a uznali to ze to je na vymenu a poslali mi mail a RMA doc ze jim to mam poslat a ze mi poslou vymenu . takze jedny uzavrene sluchatka budu mit ;)
McIntosh D150| Focal Stellia
B&W 802 D3 ,706 S2 ,HTM71 S2,DB4S << Emotiva xpa-dr2 <
Marantz Cinema 50 < Zidoo Z1000Pro << Mcintosh C47
Denon DP-400 << ORTOFON 2M Bronze
Epson EH-TW6100
ja.viper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 30. 12. 2021 20:53

Windows zobrazí DAC rovnako nezávisle na USB/SPDIF/Toslink pripojení.

Integrovaná zvukovka (čo je stále len drobný DAC-AMP) s tým nič nemá. Rozdiel oproti USB môže byť v inherentnej náchylnosti Toslinku na jitter, no je nepravdepodobné že to dosiahne postrehnutelné úrovne.
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ja.viper 3. 1. 2022 12:23

Ok takze zapojeni je vyresene ale otazka je teda ktery z tech dvou Dacu

CA DAcMagic za 12500 vs RME za 24000

Jestli jit cestou postupneho poslechu nebo rovnou jit na top dac ve sve tride ale s potrebou hodne konfigurace a bez podpory MQA

A jeste jsem se chtel zeptat zda BlueSound Node Gen 3
https://www.l-e.cz/bluesound-node-gen-3 ... JLEALw_wcB

by sel pouzit pro moje ucely externi zvukovky s dvema vstupy ale zaroven jako streamer pro Tidal ?
Epson EH-TW6100
ja.viper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Golyatx 3. 1. 2022 14:13

Za mě určitě RME.
RME mi přijde i hodně future proof.
Není třeba žádná složitá konfigurace.
Je to plug n play zařízení.
To, že si můžeš potočit pár kolečkama k dotažení sluchátek k pomyslné dokonalosti už je jen třešnička na dortu, kterou určitě oceníš.
Golyatx
Junior

Odeslat příspěvekod 111a111 3. 1. 2022 14:34

Prvé si vyber sluchátka, bez toho nevieš potrebný výkon ani potrebu EQ
Susvara | HD 800 << Topping DX9
Etymotic ER4-XR; Samsung Buds2 Pro; AKG N400
B&W 805 D2 << Lyngdorf TDAI-2170
LG OLED65B7
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 3. 1. 2022 14:43

Zvuk CA se mi nikdy nelíbil. Za mě naleštěná bída, kterou deklasuje kdejaká čínská konkurence. Samozřejmě u tebe tomu může být naopak.
BlueSound se trošku vymyká, je to jiné zařízení. Předchozí dvě generace pověstné mizernou převodníkovou částí. Netuším, jak je na tom třetí generace, ale je to kvalitní streamer s perfektním ovládáním a horší převodník nemusíš vůbec vnímat, nehledě na to, že v poslední generaci rozhodně nemusí být horší.
Jako velice spokojený uživatel bych ti doporučil RME. Nesouhlasím s jednoduchou konfigurací, ze startu seš bez fór a informací z netu namydlenej (samozřejmě po prvním zapojení to hraje dobře, ale zůstává ti skryta většina funkcí, skrz které si to kupuješ). Jak na to přijdeš, je to jednoduché, ale jsou daleko uživatelsky přívětivější mašiny. Vynahrazuje to skvělý, ale dost neutrální a suchý zvuk a především hromada funkcí, které rozhodně nebývají u takových zařízení samozřejmostí.
Ale spíš ti doporučím vyzkoušet všechna tři zařízení pokud to jde a vzít to, co ti sedne zvukově i ergonomicky. Případně zlusit třeba ještě skvělý Topping DX7 Pro, nebo nějaké SMSL.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ja.viper 3. 1. 2022 15:06

No to je presne ono co jsme cetl o tom RME je potreba se tomu ze zacatku hooodne venovat .
ne ze bych na to nemel doma cas na HO ale nevim jestli se tim dokazu poradne prokousat .
Na druhou stranu vsude ctu ze jakmile si to clovek nastavi a poladi tak uz nic dalsiho nehleda a je to ono .

Ten CA DacMagic 200m ma hodne kvalitni hodnoceni ale nikde v CR neni a muzu si ho objednat jen u vyrobce s 30deni zarukou vraceni ale nechce se mi to objednavat a posilat zpet.

Samozrejmne ze nejlepsi by to bylo si to poslechnout ale nasel jsem jen studia se sluchatky ale dac tam maji jine :(
takze tezko si to muzu poslechnout

jak topiing tak smsl v recenzich a videch vychazela hure nez prave RME nebo CA
Epson EH-TW6100
ja.viper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 3. 1. 2022 15:11

K tomu ovládání RME. Nevím, jestli máš nějakou zkušenost, ale ze všeho nejvíc mi to připomíná menu digitální zrcadlovky. Takže spousta věcí tam, kde bys je nečekal a ovládaná kolečky. Ale po chvíli to začne dávat smysl. A hlavně 99% věcí nastavuješ jen jednou.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 3. 1. 2022 15:47

CA DacMagic předchozí generace neměl příliš dobrý sluchátkový zesilovač (s relativně nízkým výkonem a vysokou výstupní impedancí, viz https://www.audiosciencereview.com/foru ... ost-153184), kvůli čemuž se v dnešní době jeví nekonkurenceschopným. Jak si z tohoto hlediska vede aktuálně nabízená verze, mi však není známo. RME ADI-2 má i optikou dneška velmi solidní parametry (jak převodníku, tak sluchátkového zesilovače a předzesilovače), jeho velkou výhodou jsou široké možnosti nastavení a softwarová podpora výrobce. S tou konfigurací RME to není zase tak hrozně složité, stačí si pozorně prostudovat uživatelsky dobře zpracovaný návod (v AJ nebo NJ) a velmi rychle pochopíš princip ovládání.
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ja.viper 3. 1. 2022 15:57

Vypadato ze ten RME bude asi z dlouhodobeho hlediska nejlepsi varianta ....

Co se tyce MQA souboru z Tidalu tak to by se melo rozbalit v PC takze by taky nemel byt problem

A ted uz jen vybrat ty spravne sluchatka k tomu RME

Hifiman , Audeze , Focal , BeyerDynacis ... ale to budu muset domluvit to studio
Epson EH-TW6100
ja.viper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 3. 1. 2022 17:18

ja.viper: Tak zase pokud bys nehodlal využívat hardwarový PEQ, crossfeed, loudness a řadu dalších více či méně zajímavých (a pro spoustu lidí zbytečných) možností nastavení a šlo ti čistě jen o to koupit DAC a sluchátkový zesilovač (ať už samostatně nebo jako jedno zařízení) s vynikajícími parametry za rozumnou cenu, jsou tu v nabídce čínští výrobci jako Topping, SMSL nebo Gustard. Možností je dnes hodně a vůbec bych se nebál experimentovat.
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ja.viper 3. 1. 2022 17:41

To prave nevim jestli to budu chtit nebo nebudu, protoze s tim prave zatim nemam zkusenost .

Na topping jsem se dival na audigo.cz uz nekolikrat ale maji bud DAC nebo AMP ale nevidel jsem tam DAC/AMP .
https://www.audigo.cz/Domaci-audio/D-A- ... D50s-Black

Gustard jsem nenasel na CR/DE trhnu nikde jen francie
https://www.audiophonics.fr/en/dac-with ... 14961.html

A SMSL v testech vetsinou koncil spise jako prumer a hure nez CA a RME
nasel jsem https://www.amazon.de/S-M-S-L-ES9038PRO ... B08K7HL8SG
Epson EH-TW6100
ja.viper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 3. 1. 2022 17:50

Topping DX7 Pro je DAC/Amp
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 3. 1. 2022 17:51

Kombinovaný DAC/Amp Topping DX7 se prodává např. zde:
https://www.audigo.cz/Domaci-audio/Sluc ... -Pro-Black

SMSL nabízí i produkty vynikajících objektivních parametrů přesahujících v mnoha ohledech CA a RME, např. toto:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... amp.29468/

Jinak není mým cílem horovat pro čínské výrobce (hodně lidí jim z různých, včetně politických důvodů nemůže přijít na chuť a označuje je jako chi-fi), ale ukázat, že paleta výborných produktů v dostupných cenových hladinách je dnes opravdu široká.
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ja.viper 3. 1. 2022 18:36

Osobne nic proti cinskym vyrobkum nemam , sam mam uz x-ty telefon on xiaomi.
I streamer jsem koupil cinsky Zidoo ;)

Akorat topping me moc nezaujal spis jsem cetl average hodnoceni

Ale na druhou stranu musim rict ze me SMSL M500 MKII mereni me teda dost prekvapilo
Od Amira jsem cetl hodne hodnoceni a malo kdy neco pochvalil.

Hodne mi i shodil jak Focal Celestee tak hifiman Ananda ....

ten smsl jsem nasel na 3 servrech
Pravdepodobne primo z chiny, takze nevim jak to bude s dph
https://hifigo.com/products/smsl-m500-mk2

Amazon by mel byt overeny ale pisou dispateched from Shenzen takze 14 dnu ale zas by to mohlo byt full service vcetne reklamace
https://www.amazon.de/-/en/S-M-S-L-M500 ... B09N6MDJHN
/ref=sr_1_2?crid=2BBI374EVTV7F&keywords=SMSL+M500+MKII&qid=1641229813&sprefix=smsl+m500+mkii%2Caps%2C337&sr=8-2

A pak franciti ale tam mam obravu ze to bude podobne ?
https://www.audiophonics.fr/en/dac-with ... 15890.html

Bohuzel jsem nenasel zadnou pouzitelnou recenzi od nikoho z audiofilniho sveta na ten novy smsl
Epson EH-TW6100
ja.viper
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka