Všeobecná diskuse o sluchátkách

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pavel1756 13. 2. 2022 06:36

Kvalitní crossfeed nežere prostor, naopak jej činí více realistický. Nejlepší, který znám, je v TT 2. Mimochodem, neznám snad nikoho, kdo by měl TT 2 a ve spojení se sluchátky nepoužíval právě jeho crossfeed.
Naposledy upravil pavel1756 dne 13. 2. 2022 08:19, celkově upraveno 1
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod paulusek 13. 2. 2022 08:17

martas38 píše:Crossfeed nepoužívám, žere to prostor, nelíbí se mi to u hudby, kterou poslouchám. Zkoušel jsem i ten Goodhertz Can Opener.

K tomu, abych poznal, jestli se mi jak to hraje, nebo co hraje líbí či nelíbí nepotřebuju vzdělání v oboru.

Ano, přesně má zkušenost na RME ADI-2 DAC FS. Díky přeslechu mezi kanály to razantně zužuje pravolevý prostor. Symetrickým zapojením se snažím docílit pravého opaku.
paulusek
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 13. 2. 2022 14:52

Tutéž zkušenost jsem měl zatím všude. Například kombinace Mojo s Goodhertz v Audirvaně, totéž s DX7 Pro, tuším Neutron Player na iBasso DX160. Jediný kde to pro mě má smysl jsou velice staré nahrávky, které prakticky neposlouchám. Jinde mně to vadí.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 13. 2. 2022 19:52

Oratory po dlouhé době updatoval svoji databázi měření:
https://www.reddit.com/r/oratory1990/wi ... of_presets

Musím se přiznat, že přes všechna negativa v recenzích ta "perfektní" frekvenčka DCA Stealth láká minimálně proto, abych si zkalibroval uši a ověřil tonalitu svých modnutých Susvar. Na druhou stranu bohužel tuším, že budou znít jako Edition X V1, u kterých jsem v minulosti frekvenčku v pásmu 20-15000Hz měřitelně srovnal do skoro rovné čáry silnější vrstvou plsti - tonálně klidně a přesně, akusticky však přetlumeně / zadušeně / komprimovaně / mrtvě. (Osobně u sluchátek preferuju pravý opak - minimální až žádné tlumení mezi ušima a měniči.)

Napadají přesto někoho protiargumenty, které by přesvědčily, abych Stealth u Audiga objednal? :-)
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LuboDuri 13. 2. 2022 19:55

Ahojte mám možno blbu otázku,ale mohol by mi niekto povedať ako vo Windows docieliť to, aby sa muzika prehrávala automaticky v takom sample rate(napríklad 96khz/24 bit) v akom ju mám kúpenu?je k tomu potreba nejaký špeciálny prehrávač médií alebo sa to dá nejako nadstavit vo Windows?ďakujem za rady.
LuboDuri
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 13. 2. 2022 20:06

Dnes ve 20:30 bude na YouTube stream Resolva s recenzí ThieAudio V16 Divinity a Moondrop Kato, po recenzích bude následovat volná sekce otázek a odpovědí: https://youtu.be/cvTLoDutzIo . Aniž by stream vůbec začal, již má 3 liky :shock:
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 13. 2. 2022 20:18

LuboDuri píše:Ahojte mám možno blbu otázku,ale mohol by mi niekto povedať ako vo Windows docieliť to, aby sa muzika prehrávala automaticky v takom sample rate(napríklad 96khz/24 bit) v akom ju mám kúpenu?je k tomu potreba nejaký špeciálny prehrávač médií alebo sa to dá nejako nadstavit vo Windows?ďakujem za rady.

Prehrávač s ASIO alebo WASAPI výstupom, ktorý obchádza Windows APIs a priamo komunikuje s DACom
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 14. 2. 2022 17:58

pavel1756 píše:Po dlouhém vnitřním boji jsem se nakonec rozhodl nabídnout k prodeji i své Meze Elite. Jsou to výborná sluchátka, ale mně prostě víc vyhovují Audeze LCD-5.

Po těch letech až nezdravého hajpování Meze na tomto fóru je pro mě tato informace vyloženě svěží vítr. Gratulace, že se ti stále daří se posouvat na své sluchátkové cestě dál k pomyslnému Olympu! :tleskani

Jinak na ten nový širší most už jsem četl i negativní ohlas, z pohledu zvukového. Takže svým způsobem situace, kdy budeš mít k dispozici ten starý i nový, je asi optimální. Z mých zkušeností by ten užší (aka větší přítlak) mohl lépe držet subbas a údernost zvuku, ten širší (aka menší přítlak) zase trošku krotit vyšší středy, lehce vytáhnout nižší až střední výšky, a mírně zlepšit pocit otevřenosti. No uvidíš sám.

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ondrasheq 14. 2. 2022 18:34

Nezdravé hajpování má vždycky v pozadí pochybnosti, skončilo to podle očekávání. Ale aspoň víme čím bude v dalších měsících zaflákané fórum.
ondrasheq
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dofo 14. 2. 2022 18:49

Ono je to vzdy o vkuse a uhle pohladu, vid nasledujucu recenziu z profi branze, kde sa autorovi zrejme viac pozdavaju Focal Clear Mg Professional a to nielen v porovnani cena/vykon: https://www.bonedo.de/artikel/export/au ... -test.html
dofo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 14. 2. 2022 19:03

Pánové, co dodat...raději budu mlčet a zpytovat svědomí. :D

=================================
O tom negativním vlivu většího hlavového mostu na zvuk LCD-5 jsem také četl. Až dorazí, tak je porovnám. Ale bude to ještě dlouho trvat. Přijde mi až s budoucí dodávkou sluchátek Audeze pro Audigo, což bude někdy v květnu.
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 14. 2. 2022 19:11

@dofo Jasně že je. Ono se stačí jen podívat na to, jak jsou vlákna LCD-5ek na Head-Fi a Headphones.com naprosto zapráskaná diskuzemi o ekvalizérech a jiných formách korekce jejich stock zvuku. Popř. si člověk může na Head-Fi dohledat příspěvky vícero lidí preferující LCD-4ky. To člověku trochu naznačí, co čekat.

Byť u nich postupem času možná dojde k většinovému konsenzu, že patří do naprosté špičky (našlápnuto na to mají), stejně hromadě lidí nevyhoví. Ale tak je to se vším. Vsadím svý boty, že kdyby Sennheiser začal prodávat zvukový ekvivalent HE-1 za desetinovou cenu a tudíž by se k němu dostalo daleko víc lidí, spousta by ani na něj nepřísahala. (Ono i tak se dá najít vícero lidí preferující oproti HE-1 např. sluchátka od Abyss.)

Já jsem však optimistou právě v tom smyslu, že se pavel poučil a jeho jinak hodnotné příspěvky už nebudou tolik zatížené třpytivými superlativy. O:-)

MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 15. 2. 2022 07:33

Na skúsenosti Pavla je dobre vidieť ako sa líšia preferencie jednotlivých ľudí. Písal, že v Audigu z LCD-5 neboli veľmi nadšení, a pôvodne ich myslím ani nechcel skúšať, no a nakoniec u Pavla zasadajú na trón. :-)
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 15. 2. 2022 07:46

Předpokládám, že do pár měsíců budou nejoblíbenější sluchátka v Audigu LCD-5 :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 15. 2. 2022 10:23

MHOE píše:Já jsem však optimistou právě v tom smyslu, že se pavel poučil a jeho jinak hodnotné příspěvky už nebudou tolik zatížené třpytivými superlativy. O:-)

Budu se snažit. ;-)

zino333 píše:Na skúsenosti Pavla je dobre vidieť ako sa líšia preferencie jednotlivých ľudí. Písal, že v Audigu z LCD-5 neboli veľmi nadšení, a pôvodne ich myslím ani nechcel skúšať, no a nakoniec u Pavla zasadajú na trón. :-)

Je to tak. :-)

introvert píše:Předpokládám, že do pár měsíců budou nejoblíbenější sluchátka v Audigu LCD-5 :D

Uvidíme. :D
pavel1756
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka