Všeobecná diskuse o sluchátkách

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod sarga 15. 2. 2022 14:55

[quote="pavel1756"]Pánové, co dodat...raději budu mlčet a zpytovat svědomí. :D

Já si myslím,že nemusíš zpytovat nic. Byla by škoda, kdyby Tě to nějak omezovalo a brzdilo v Tvém fandovství. Prostě a jednoduše vydali LCD-5, tobě se líbí a sedí více a prostě jedeš dál, o nic nejde. ;-)
QP1R,MojoPoly,Tidal,Roon
sudekl@seznam.cz
sarga
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tabler 15. 2. 2022 17:02

Viz sarga ;-) . Je nesmysl řídit se vkusem ostatních. Naopak je třeba být autentický ve svém projevu a psát / mluvit ze srdce. Ne s korekcí dle očekávání jiných lidí. To není správná cesta :pozor .
IsoTek V5 Aquarius - Lumin T2 - Benchmark LA4 - Benchmark AHB2 - KEF R11 - REL S 510
kabeláž IsoTek, Audioquest
Tabler
Junior

Odeslat příspěvekod leroy26 15. 2. 2022 17:25

Ja musím tiež Pavla podporiť, aj keď tu moc neprispievam, ale forum čítam. Nepostrehol som, že by si v niečom odporoval v predchádzajúcich názoroch, proste než našiel LCDcka bol nadšený z Meze a myslim, že vždy vecne argumentoval a nestál si tvrdohlavo za svojím.
Debaty predsa su niekedy trošku heated keď ide o vášeň k niečomu. Výmeny názorov tu rozširujú obzory a sú práve najzaujímavejšie aj keď väčšina asi len číta z ustrania.
Takže len všetci vášnivo pokračujte :)
leroy26
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 15. 2. 2022 18:01

Rozhodne by som Pavla nijak nebrzdil. Myslím si, že je pre toto fórum veľkým prínosom a už aj mnohým nám reálne pomohol aj mimo toto fórum. Ja mám napríklad vďaka nemu doma Hugo TT2. :)

Mimochodom, pre Pavla tu mám toto (aj keď to už asi registruje): https://www.head-fi.org/threads/feliks- ... t-16818453
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 15. 2. 2022 21:15

Pánové, děkuju za Vaši podporu. Opravdu moc si toho vážím. :-)

===========================
@zino333: Díky za ten odkaz. :-) Už nějakou dobu jsem to vlákno nesledoval...
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 15. 2. 2022 21:28

Já myslím, Pavle, že děkovat moc nemusíš. Testovacích pilotů osedlávajících ty nejdražší stroje tady moc není. Navíc svoje pocity z nich umíš perfektně popsat, takže je to obrovský přínos pro všechny A to, že člověk se neustále posunuje (pokud má tu možnost) a co bylo nejlepší včera, nemusí být nejlepší dnes, musí každý chápat. A i ti, kteří třeba s něčím nesouhlasí musí brát v potaz, že je to tvůj vlastí pohled, který se může lišit od toho jejich.
A v Audigu tě zaručeně milují :D
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 15. 2. 2022 22:05

@pavel1756: Zámerne som poslal odkaz na konkrétny príspevok, kde chalanisko je z Envy zjavne odvarený. No počkal by som si na dojmy viacerých ľudí a hlavne na triezvejšie hodnotenie. Môže byť ešte dosť nadšený bezprostredne po kúpe a možno sa jeho dojmy časom trochu skrotia. Ale musím si rýpnuť do Feliks Audio. Tá ich cenová politika išla smerom fuj fuj. :hm

Mimochodom, neviem či sa moje Empy ešte nejak zázračne rozohrali alebo či je to reakcia na moje laborovanie s PEQ - používam totiž už nejakú dobu EQ preset od Oratory1990. A musím povedať, že moje LCD-2C mi teraz viac ležia prachom. Až premýšľam, či ich nepošlem do sveta. A to aj napriek tomu, že výmena náušníkov za Dekoni EPZ-LCD-HYB ich zvukovo posunula na vyššiu úroveň. Empy sú výrazne lepšie.
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 15. 2. 2022 22:09

Oratory dělá divy. Já si bez toho poslech LCD-X vůbec neumím představit.
A taky by bylo smutný, kdyby 4x dražší Empy lepší nebyly :)
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 16. 2. 2022 11:07

Skúšal som Oratory1990 preset aj na LCD-2C. A tam mi to vyslovene nesedelo. Urobilo to LCD-2C veľmi ostré, výšky vyslovene až rezali, stredy šli veľmi výrazne do úzadia a basy išli až do pekla. V tomto prípade to už bolo veľmi do V. Oveľa lepšie znie originál Audeze LCD-2C preset v Roone.
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jike 17. 2. 2022 11:37

V Electroworldu mají docela slušnou slevu na HD600 a HD660s za 5992 a 7992.

https://www.electroworld.cz/sennheiser-hd-600-cerno-seda

https://www.electroworld.cz/sennheiser-hd-660-s-cerna
jike
Junior

Odeslat příspěvekod Halys 20. 2. 2022 10:33

Ještě bych chtěl navázat na debatu , kterou jsem vedl s MHOE ohledně sluchátek LCD-3 .
Je také důležité zmínit že je to verze pre-fazor . Zvuk sluchátek stále považuji za mimořádný . Jsou to sluchátka která mě naučila poslouchat klasiku i když mimořádně zní jen s komorní hudbou . Poslouchat violoncello, nebo varhanní koncert je požitek , naopak symfonický orchestr , nebo jazzový bigband trpí na přehlcení . Tím nechci říct že je to neposlouchatelné , ale stává se z toho průměrný poslech z hezkým nádechem .
Je mi proto po informacích , které jsem tu získal jasné , že nové sluchátka budou jiné a zřejmě zcela jiné . Taky to vypadá že si LCD3 nechám .
Halys
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pavel1756 22. 2. 2022 08:34

Jak už bylo řečeno, směroval bych to k těm Audeze LCD-4 či LCD-5. A možná by stály za úvahu i Meze Elite... ;-)
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 22. 2. 2022 22:02

V tomto srovnání https://youtu.be/URrZ-kjvQ8c to nakonec vyhrála sluchátka Hifiman Susvara, i když tak tak ..
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Skeptický 24. 2. 2022 11:48

Chtěl jsem před pár dny objednat Verum 1, ale pak jsem zapátral a zjistil, že Garuspik sídlí v Charkově. Říkal jsem si, že je sice malá šance na ruský útok, ale co by kdyby. Každopádně mu držím palce, ať to přežije.
Skeptický
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod amarok 24. 2. 2022 16:33

Jé, stihl jsem je i s podepsanou kartou...
olina_sign22.jpg
amarok
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka