tenzor píše:@pavel1756: Jinak Pavle kdybys věděl o podobně znějících sluchátkách, docela by mě zajímala. Hlavně teda uzavřená, ale v tomto ohledu si moc nadějí nedávám. Zvuk HE-6 mi vyhovuje, včetně Tebou zmiňované menší scény a "potlačených" výšek. Přidal bych jen na detailu a měl bych svoji endgame=)
Z uzavřených možná Audeze LCD-XC.
haweckO píše:pavel1756: ako majitela Susvár ma dosť zaújmal aj tvoj názor na HE-6 nakoľko som ich bohužial nikdy nepočul, vďaka za mini-recenziu
btw, napísal si že
dle Roba Wattse už od +7dB může docházet ke clippingu , mňa by zaújmalo či to platí len pre ten 6,3mm výstup, alebo aj pre zadné XLR výstupy na TT2 ?
Pokud bys chtěl skloubit silné vlastnosti Susvar (detail, transparentnost) a HE-6 (tvrdost/údernost/zemitost), pak toto prakticky přesně splňují Audeze LCD-5.
Co se týče toho clippingu, popravdě nemám ověřené, zda se to týká i těch zadních výstupů.
-- 1. 5. 2022 09:03 --=================================
Včera jsem vyzkoušel velurové náušníky k HE-6 a rozhodně se nejedná o takovou katastrofu, jak je vidět například na crinaclově měření. Ten peak ani náhodou nedosahuje tak hrozného boostu mezi 4-5kHz. (Těžko říci proč tomu tak je, vzhledem k tomu, že údajně existuje více verzí původních HE-6ek. Pokud by existovala pouze jedna verze, přisoudil bych to kombinaci nepřesného měření a odstraněnému vnějšímu krytu měničů...)
Tonálně se sluchátka v pozitivním slova smyslu s těmito náušníky prosvětlila. Rozdíl je to oproti koženkovým náušníkům znatelný/hned na první poslech slyšitelný, přesto však stále ještě v té úrovni, kdy vás nic netahá za uši.
Kromě změny tonality se také trochu rozšířila hudební scéna. Nicméně nebylo to zadarmo a došlo k mírnému rozostření nástrojů, které jsou tak méně přesně lokalizovatelné. A toto je (bohužel) pro mě zrovna jeden z klíčových aspektů, pro který bych raději dal přednost HE-6kám s koženkovými náušníky...