Všeobecná diskuse o sluchátkách

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod brrouk1 15. 6. 2022 04:09

linecur píše:Chci se zeptat - je možné rozumně provozovat LCD-2 s nějakým malým zesilovačem typu Mojo etc, prosím? Má s tím někdo zkušenost - tj. aby to zůstalo v rovině "přenosného" zařízení. S AK300 to bohužel moc nehraje a investice do lepších inearů mi nepřijde úplně optimální. Mojo zmiňuji protože mám velmi dobré zkušenosti s Chordem obecně...

https://www.l-e.cz/ifi-micro-idsd-signa ... EoQAvD_BwE
LCD 2C nakrmí v pohodě a " přenosné " to je . Vyzkoušeno.
DK-Pioneer LX 85, Canton Gle,
PC- Rotel RA 1070- - NHT Super Zero, REL HT 1003
Head-Audeze LCD 2 C, Sash Trees SE,IFI micro black signature , ,Audeze Maxwell, iBasso IT 07, Cayin RU 07
brrouk1
Junior

Odeslat příspěvekod linecur 15. 6. 2022 19:08

No ta cenovka není úplně na co momentálně stačím:) Co ty levnější Ifi - Zen?
linecur
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 15. 6. 2022 19:20

Hlavně je to pořád takové nepříliš ideální řešení na úrovni toho Moja.
Díval bych se po stolních řešeních ve stylu Topping DX5 a podobně. Je škoda mít sluchátka za dvacet tisíc, která budou hrát jak sluchátka za polovinu, protože je bude brzdit v rozletu nedostatečný DAC/Amp.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod brrouk1 15. 6. 2022 19:42

linecur píše:No ta cenovka není úplně na co momentálně stačím:) Co ty levnější Ifi - Zen?

Ty asi budou taky slabé, původně jsem měl iFi nano, na planary nedostačující.
DK-Pioneer LX 85, Canton Gle,
PC- Rotel RA 1070- - NHT Super Zero, REL HT 1003
Head-Audeze LCD 2 C, Sash Trees SE,IFI micro black signature , ,Audeze Maxwell, iBasso IT 07, Cayin RU 07
brrouk1
Junior

Odeslat příspěvekod linecur 16. 6. 2022 07:24

Že si zaslouží slušný zdroj souhlas - normálně je provozuji s velkým preampem - tam je výkonu dostatek, ale tohle jsem směřoval k večernímu poslechu, když nebudu u aparatury a mohu k poslechu nějak využít třeba AK300 - proto jsem hledal "mobilnější" řešení - no za +- 20k už jsou top in eary;-)
linecur
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 16. 6. 2022 15:24

Přenosný řešení, co to utáhnou budou hodně drahý. Ale pokud to nebude na hlavní poslech, klidně to Mojo, nebo nabízené iFi. To bude lepší, má vyšší výkon a symetrický výstup.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod linecur 17. 6. 2022 06:44

OK, zkusím to mojo někde vypůjčit, jestli to má smysl...
linecur
Junior

Odeslat příspěvekod zino333 17. 6. 2022 09:57

Už ste zaregistrovali nový Schiit? https://www.facebook.com/39289023408983 ... LsFSl/?d=n
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 17. 6. 2022 13:34

Predstavujem si tú diskusiu:
- How many tubes do you want us to fit in there boss?
- Fuck Amir, that's how many.
Susvara | HD 800 << Topping DX9
Etymotic ER4-XR; Samsung Buds2 Pro; AKG N400
B&W 805 D2 << Lyngdorf TDAI-2170
LG OLED65B7
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod haweckO 17. 6. 2022 16:26

zino: čo má byť netušíš, resp. je niekde viac informácii?
z obrázkov vidím slúchatkový výstup a takisto aj pre-amp funkciu…
haweckO
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 18. 6. 2022 08:27

Crinacle včera zveřejnil velmi podrobné a rozsáhlé video o měřicích aparaturách v oboru sluchátek - https://youtu.be/Qc__cF6i2mw . Koho tato problematika jen trochu zajímá, pro toho je jeho shlédnutí povinné. :-) I tak obsahuje materiál několik diskutabilních bodů (pomineme-li komickou výslovnost názvu Brüel & Kjær), jako třeba autorův názor v závěru, že sound dema jsou zcela zbytečná - což samozřejmě nejsou. V každém případě si Crinacle připisuje kladné body na poli sluchátkové osvěty, která je tolik potřebná (již dříve publikoval podobné video o ekvalizaci). Někteří možná dokonce zjistí, že místo bádání o nákupu nových 150k+ sluchátek je čas hodit MiniDSP EARS do popelnice, a zaměřit svoji pozornost trochu jiným směrem. :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 18. 6. 2022 20:10

Ja som ešte stále nevidel to video, kde mal tvrdiť niečo v štýle, že apple dongle by mal vlastne stačiť. Alebo také niečo, neviem. Mám to v zozname na pozretie, ale mňa nebaví sa na neho pozerať a tak to stále odkladám.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 18. 6. 2022 21:09

Já se musím trochu Crinacle a Apple dongle zastat. Pravda trochu mi tam chybí dynamika, ale i tak je to se Solaris nezvykle dobré. Nula šumu, kvalita zvuku velice dobrá. To se málo kde vidí. Takový zvuk mají až lepší DAPy za podstatně víc peněz. Rád to používám při poslechu z iPadu.
Jinak můj názor na Crinacle znáte :D
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 18. 6. 2022 21:11

zino333: on to ovšem asi nemyslel smrtelně vážně - prohlásil, že z donglu lze napájet i Susvary :-) .. Navíc, Apple dongle může někdy opravdu zachránit situaci - třeba na výstavě Audio Video Show Praha 2022 stačilo mít iPhone 7 s do Tidalu downloadovanými skladbami, a ten dongle. Takto jsem poslouchal nová sluchátka Meze 109 Pro, pro získání prvních dojmů na výstavě to plně stačilo.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 19. 6. 2022 10:47

Tak ale keď sme u toho Applu, tak ja nemám nič proti. Vlastne si myslím, že to so zvukom nerobia vôbec nejak zle. Dlho som používal na cestách ešte moje staré RHA M750 s Apple dongle a aktuálne veľmi veľa počúvam Airpods Pro pri športových aktivitách alebo tiež na cestách a baví ma ich počúvať. Dokonca by som v lietadle alebo pri rýchlejšej jazde na biku už nechcel slúchadlá bez ANC. :)
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka