Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
111a111 píše:HE1000v2 sú tonálne neutrálnejšie. Arya mierne svetlé. Ak nevadí cenový rozdiel, HE1000v2 sú objektívne lepšie.
zino333 píše:V sumáre by som však označil Arya Stealth ako jednu z najlepších ponúk na trhu vôbec. Nedostatky tohto modelu veľmi ľahko rieši napríklad Oratory1990 EQ preset a zrazu sa z nich stávajú fantastické slúchadlá za stále ešte nie pre všetkých dostupné peniaze, ale top modely už nebudú radikálne lepšie.
linecur píše:Narazil jsem na zajímavý DAC/AMP za solidní cenu - kolegové ze severu si jej velmi chválí a měl by díky použité technologii vybudit i náročnější sluchátka... https://mp3store.pl/wzmacniacze-dac/wzm ... -amp-hi-fi
tedy jako dodatek k mobilnímu rozehrání nenažraných Audeze:)
111a111 píše:Nemusieť použiť EQ je hádam najbežnejší dôvod si priplatiť
zino333 píše:HE1000 V2 sú lepšie ako Arya Stealth. Ako písal 222, sú trochu neutrálnejšie a ja by som pridal, že aj po technickej stránke sú lepšie. Ja osobne by som dokázal HE1000 V2 počúvať dlhšie ako Arya Stealth bez únavy. Tým, že Arya sú trochu ostrejšie na výškach, tak po čase sa môže dostaviť únava z počúvania.
Lenže, rozdieľ je veľmi malý a ja osobne by som uprednostnil Arya Stealth. Vlastne z ponuky Hifiman ide asi o najlepší produkt z high-end ponuky čo sa týka pomeru cena/kvalita zvuku. Každé slúchadlá majú svoje nedostatky, ale väčšinou idú veľmi jednoducho odstrániť použitím PEQ.
Z ponuky Hifiman by som osobne volil asi takto.
Kategória okolo 500€ - Edition XS alebo Ananda - vyslovene len podľa preferencií. Edition XS hrajú viac na efekt so zvýrazneným basom. Ananda sú skvelé neutrálnejšie ladené slúchadlá.
Kategória okolo 1500€ - Arya Stealth.
Kategória TOTL, High End, bez obmedzenia financií (nazvite si to akokoľvek) - Susvara. V prípade ak má užívateľ k dispozícii zosilovač a DAC top kvality. Chord Hugo TT2 ako príklad nutného minima s využitím zadných repro svoriek. Potom napríklad Flux Volot, top Modely Burson, Felix Envy, atď. Ak užívateľ nemá k dispozícii takéto zariadenie, potom sa Susvarám treba vyhnúť a jednoznačne lepšia voľba budú HE1000 V3. Majú radikálne menšiu náročnosť na zdroj a ich zvuk je Susvarám veľmi blízko.
Osobitnou kategóriou by som nazval varianty HE6. Napríklad HE6se V2 za aktuálne ceny sú veľká paráda, iba so sebou prinášajú rovnaký problém ako Susvara v nutnosti vlastniť k nim zosilovač top kvality. Bez toho to nejde.
V sumáre by som však označil Arya Stealth ako jednu z najlepších ponúk na trhu vôbec. Nedostatky tohto modelu veľmi ľahko rieši napríklad Oratory1990 EQ preset a zrazu sa z nich stávajú fantastické slúchadlá za stále ešte nie pre všetkých dostupné peniaze, ale top modely už nebudú radikálne lepšie.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků