Všeobecná diskuse o sluchátkách

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod introvert 10. 9. 2023 17:10

hustakF píše:recenze HEDDphone 2: https://www.youtube.com/watch?v=G8-jjVYxFuY

Na té recenzi jsem nepochopil jednu věc. Byla zveřejněna před hodinou, má necelé tři tisíce shlédnutí, a současně padesát tisíc lajků ?! :shock:
Přílohy
IMG_9462 ve velké velikosti.jpeg
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mahtiel_cz 10. 9. 2023 18:32

Nějaká chyba asi.
Přílohy
IMG_20230910_193132.jpg
mahtiel_cz
Junior

Odeslat příspěvekod kuko61 17. 9. 2023 12:31

Poculi ste niekto aj Audeze Maxwell aj Focal Bathys? Viete porovnat ich zvukove charakteristiky a kvalitu zvuku? Pripadne porovnat s inymi znamejsimi zatvorenymi sluchadlami (LCD-XC a pod).
Rozmyslam o velkych uzavretych wireless sluchadlach do roboty, je tam trochu hluk, takze bud s ANC alebo dobrym pasivnym tlmenim.
Zatial pouzivam Soundcore Life q30, do roboty kde musim kazdu chvilu pocuvanie prerusit su fajn, s ekvalizaciou hraju pre mna lepsie ako XM3 alebo QC35, s ktorymi som ich v minulosti porovnaval. Ale rozmyslam, ze by som predsa len aj v robote isiel zvukovo do vyssej triedy...
Dik
AVR Yamaha -> Infinity Kappa 8.2i
Dali Zensor 1 AX
Pioneer U-05 -> Burson Soloist SL / xDuoo TA-20 / Loxjie P20 -> Audeze LCD3, Verum One, Meze 99Classic, HE400se, Senn HD530/II, HD540/II, HD560/II, HD565
kuko61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 19. 10. 2023 19:03

kuko61: Osobně bych bral spíše Maxwell, což mají být nejlepší bezdrátová sluchátka okolo uší současnosti. Bathys jsem nedávno slyšel, a měla extrémně přepálené horní středy a výšky, rozhodně nic pro mě. Nevím ovšem, nakolik to lze potlačit ekvalizérem. Zajímavé je, že když jsem je poprvé slyšel letos v dubnu v Brně na akci Audiga, měla, pokud se dobře pamatuji, sluchátka Bathys nezajímavý, temný a nedetailní projev. Ale poslouchal jsem je v rychlosti na samotném závěru akce .. Maxwell jsou dost těžká sluchátka. Co se týká potlačení hluku, dobrá mají v tomto ohledu být údajně Apple Airpods Max.

Jinak jsem si všimnul, že Audigo nabízí novou variantu Meze 109 Pro, s dodatkem Primal. Zatímco původní verze stojí 19.980,- Kč, Primal již 24.690,- Kč. Jediný rozdíl mezi oběma verzemi je přitom skulptace dřevěného těla sluchátek, která asi bude náročná na výrobu, ale mně osobně se líbí méně, než původní hladký povrch.
Přílohy
IMG_9868 ve velké velikosti.jpeg
IMG_9835 ve velké velikosti.jpeg
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dado71615 20. 10. 2023 07:00

O Meze 109 PRO sa momentálne zaujímam. Za 2 týždne by som si ich chcel ísť skúsiť vypočuť. Čoho sa obávam sú tie výrazné výšky ktoré sa spomínajú v recenziách. Neviem či sa to týka iba rozsahu 10kHz a viac alebo aj 7 až 9 kHz. Mal som raz DT770PRO a musel som ich vrátiť kvoli sykavkám. Momentálne používam IEM Moondrop KATO a tie majú tiež podľa grafov malý peak zrovna v tej oblasti ale ten mi nevadí. Mal niekto možnosť Meze počuť a podelil by sa o dojmy ?

Čo sa týka sykaviek tak na test slúchadiel pre moje uši používam skladbu Peter Nagy - So mnou nikdy nezostarneš tam je to tak precítené že keď mi to nevadí pri tejto skladbe tak to nevadí nikde :D
Dado71615
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 20. 10. 2023 08:23

Frekvenční charakteristika naznačuje přepálené výšky, ovšem sykavky by měly být v pohodě.
Přílohy
IMG_9869 ve velké velikosti.jpeg
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dado71615 20. 10. 2023 08:36

Grafy som pozeral ale je tam medzi viacerými meraniami celkom rozdiel.

Na grafe z Head-Fi od MRSallee sú vidieť aj zvýraznené sykavky a takisto aj na Soundnews. Tento z Headphones tam to zvýraznenie nemá. Ale na Head-Fi to vyriešil použitím týchto pien https://www.thomann.de/gb/akg_foam_net_ ... _k_240.htm čo by mohol byť veľmi jednoduchý mod.
Otázka je aké rigy používajú na meranie a ktorý je najpresnejší, alebo teda ktorý viac zodpovedá môjmu uchu. Ale najistejšie to asi zistím tým posluchom len som chcel aj dopredu vedieť či nekto má aj osobné skúsenosti.
Přílohy
graph_-_2022-10-30T072308.616.png
Dado71615
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 20. 10. 2023 08:59

Ty sykavky to je pověstný Beyer zvuk a mají to patrně všechny jejich modely. U BD DT880 mě to neskutečně iritovalo a krotil jsem to ekvalizérem. Bylo to tuším někde kolem 8kHz. Sám jsem to spíš než sykavky nazýval jistá uřvanost. Meze 109 Pro jsem nikdy neslyšel, ale jejich drahé modely s planárními měniči jsou troufám si říct na opačném břehu, než Beyerdynamic. Hebký uhlazenější temnější zvuk, než ostřejší světlé "uřvané" BD.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 20. 10. 2023 10:07

Je otázkou, na čem to měřili ti lidé z Head-Fi, a jak jim měření jde od ruky. Autorem grafu, který jsem uvedl, je Andrew Park (“Resolve”), což je v oblasti měření frekvenčních charakteristik velmi zkušený člověk, a použita byla aparatura Gras 43AG, která je velmi dobrá (a také drahá). Osobně věřím spíše tomu, co uvádí Resolve. Měl jsem možnost Meze 109 Pro několikrát slyšet, a nějakých výrazných sykavek jsem si nevšimnul. Ale nelze samozřejmě vyloučit odchylky kus od kusu.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 20. 10. 2023 17:58

Meze 109 Pro mám už niekoľko mesiacov a sú skvelé. Zo začiatku občas zarezali, ale buď som si zvykol alebo sa rozohrali. Teraz mi ostré neprídu vôbec. Viac sa prikláňam k rozohratiu, pretože teraz ich preferujem pred Edition XS a najskôr to bolo opačne. Sú veľmi dobrou voľbou. Majú výborný soundstage. Veľmi príjemne sa ich počúva. Na moje prekvapenie profitujú na silnejších zosilovačoch aj keď sú extrémne málo náročné a super zahrajú aj z Apple dongle. Ale čím lepší zosík budeš mať, tým sa zážitok z nich zlepšuje. Ja ich vrelo odporúčam.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dado71615 23. 10. 2023 06:39

Momentálne mám iBasso DC04 PRO, budem ich na ňom aj skúšať ale chcel by som objednať Schiit Midgard keď by som ich kúpil.

EDIT

Používaš na nich aj EQ ? Ja chcem skúsiť ten od oratory.
Dado71615
Junior

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 24. 10. 2023 08:47

K Meze 109 Pro - mám ich niekoľko týždňov, popri nich Beyer T70 250ohm a určite nie sú nijak prehnane výrazné na výškach, skôr nižších tónov je o niečo viac, než som od otvorených slúchadiel čakal, ale veľmi rýchlo som si na ne zvykol. Výšky sú za mňa veľmi príjemné, spodky trocha výraznejšie, no celé to spolu s detailmi a slušným hudobným priestorom tak nejak dobre ladí. Trocha ma prekvapil väčší tlak na hlavu v porovnaní s T70, ktoré sedia možno až veľmi voľne.
Ondrej Bobek
Junior

Odeslat příspěvekod zino333 24. 10. 2023 10:31

Dado71615 píše:Momentálne mám iBasso DC04 PRO, budem ich na ňom aj skúšať ale chcel by som objednať Schiit Midgard keď by som ich kúpil.

EDIT

Midgard by mohol byť fajn voľba ale nebudem hodnotiť, nepočul som. Lyr 3 s nimi hrá veľmi dobre, no na moje prekvapenie EF600 veľmi uprednostňujem.

Meze sú jediné slúchadlá, kde som prestal úplne používať PEQ. Ja som práve niekoľkoročný fanúšik Oratory1990 presetov a napríklad z HE6se V2 urobil jedny z najlepších slúchadiel čo som vlastnil. Rovnako výborne hrajú Edition XS s Oratory presetom. Avšak Meze Empyrean aj Meze 109Pro uprednostňujem bez EQ. Ich továrne naladenie je tak dobré, že EQ im likviduje to "niečo" kvôli čomu sa Meze tak dobre poslúchajú.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kuko61 4. 11. 2023 00:53

introvert píše:kuko61: Osobně bych bral spíše Maxwell, což mají být nejlepší bezdrátová sluchátka okolo uší současnosti. Bathys jsem nedávno slyšel, a měla extrémně přepálené horní středy a výšky, rozhodně nic pro mě. Nevím ovšem, nakolik to lze potlačit ekvalizérem. Zajímavé je, že když jsem je poprvé slyšel letos v dubnu v Brně na akci Audiga, měla, pokud se dobře pamatuji, sluchátka Bathys nezajímavý, temný a nedetailní projev. Ale poslouchal jsem je v rychlosti na samotném závěru akce .. Maxwell jsou dost těžká sluchátka. Co se týká potlačení hluku, dobrá mají v tomto ohledu být údajně Apple Airpods Max.

Tak som nakoniec zobral Maxwelly. Bathys som si vypocul na vystave a bol som trochu sklamany. Nedostavil sa ziadny wow efekt :) Viem si predstavit, ze niekomu sa ich vyrovnanejsi zvuk moze pacit, ale ja mam radsej dynamickejsi a muzikalnejsi zvuk. Na ekvalizaciu cez firemnu aplikaciu nereagovali velmi dobre.
Chcel som sa posunut k lepsiemu bezdrotovemu zvuku z mojich Ankerov, co by sa pri Sony XMx ani pri Bose QC nepodarilo. Takze o tych som ani nerozmyslal.
Maxwell som si nemal kde vypocut, ale nakoniec vsetko dobre dopadlo, so zvukom som velmi spokojny.
To ze su tazsie mi nevadi, som zvyknuty. Paci sa mi moznost BT aj wifi pripojenia, kde pripojenie cez wifi dongel ma naozaj velky dosah - bez problemov mozem pocuvat na druhom konci bytu, tam uz ma BT vypadky.
80 hodinova vydrz je vynikajuca. Su to zatial najlepsie hrajuce uzavrete wireless sluchadla, co som pocul.
Trochu je skoda chybajuceho ANC, aj ked pasivne tlmenie nie je zle. Ci bude dostacujuce, uvidim v robote.
AVR Yamaha -> Infinity Kappa 8.2i
Dali Zensor 1 AX
Pioneer U-05 -> Burson Soloist SL / xDuoo TA-20 / Loxjie P20 -> Audeze LCD3, Verum One, Meze 99Classic, HE400se, Senn HD530/II, HD540/II, HD560/II, HD565
kuko61
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dado71615 6. 11. 2023 13:44

zino333 píše:
Dado71615 píše:Momentálne mám iBasso DC04 PRO, budem ich na ňom aj skúšať ale chcel by som objednať Schiit Midgard keď by som ich kúpil.

EDIT

Midgard by mohol byť fajn voľba ale nebudem hodnotiť, nepočul som. Lyr 3 s nimi hrá veľmi dobre, no na moje prekvapenie EF600 veľmi uprednostňujem.

Meze sú jediné slúchadlá, kde som prestal úplne používať PEQ. Ja som práve niekoľkoročný fanúšik Oratory1990 presetov a napríklad z HE6se V2 urobil jedny z najlepších slúchadiel čo som vlastnil. Rovnako výborne hrajú Edition XS s Oratory presetom. Avšak Meze Empyrean aj Meze 109Pro uprednostňujem bez EQ. Ich továrne naladenie je tak dobré, že EQ im likviduje to "niečo" kvôli čomu sa Meze tak dobre poslúchajú.

Tak bol som ich skúsiť. Počúval som na Mojo 2 a bolo to veľmi príjemné. Tie sykavky boli kúsok silnejšie takisto aj tie najvyššie frekvencie ale nič extra. Tiež som dostal odporúčanie skúsiť EF600 s ktorým by tá jemná ostrosť mala zmiznúť úplne, ale tiež skúsiť aj Anandy NANO na EF600. Ak by som si ešte našiel čas išiel by som skúsiť aj túto kombináciu a rozhodol sa do čoho ísť. Skúšal som aj oratory EQ ale veľmi zvýrazňoval pásmo 1-3kHz. Hlavne elektrické gitary mi zneli veľmi ostro až ako by mi zaliehalo v ušoch z nich. Možno by to chcelo trochu sa pohrať s EQ a vyladil by som si to aby to bolo ideálne pre mňa. Ale za tú cca hodinu počúvania určite preferujem počúvanie bez EQ.
Dado71615
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka