Všeobecná diskuse o sluchátkách

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pavel1756 24. 12. 2023 11:51

No vlastně to inženýři z Noctua zachránili svým regulátorem otáček. Burson Soloist 3GT se zahřívá podstatně méně než symetrická verze 3X GT. Je tak možné jeho ventilátor bez obav podtaktovat na takovou úroveň, aby prakticky nebyl slyšet. ;-)
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek.medved 17. 1. 2024 10:48

Neviete kto robi servis sluchadiel Hifiman na Sk/cz?
Basys - beyerdynamic,sennheiser
RME ADI2 DAC FS / TOPPING D10s & DX7 pro+ / E1DA 9038S / AQ DR Red
Woo Audio WA2 / Violectric V280FE / Beyerdynamic A20
E1DA Cosmos adc

V280FE na opravu p.Vrana.
S20FE /S24+
Marek.medved
Junior

Odeslat příspěvekod hustakF 17. 1. 2024 16:00

Buď distributor, od kterého máš zakoupená sluchátka HiFiMAN, anebo přímo zákaznická podpora HiFiMANu.
hustakF
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 17. 1. 2024 21:04

Hifimany jsem reklamoval u AV Integra.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek.medved 17. 1. 2024 22:28

17.1.24

Kupoval priamo od hifiman. He1000se Potrebujem vymenit lavu mriežku,jedno rebro(iny nazov?) sa mi podarilo zlomit,nieje to moc vidiet. Neviem aka bude cena za opravu+postovnym do PL skladu. Nechcem vymenu.Su v zaruke,teda mali byt. Sekundovym to lepit nebudem,radšej.

18.1.24

Dobrý deň Vážený zákazník,
ďakujeme za Vašu odpoveď.

Prosím, vezmite na vedomie, že poplatok za výmenu HE1000se je $ 850 + poštovné 46 $

Najprv nám musíte vrátiť svoj chybný He1000se.

Ak by ste tu mohli zadať objednávku a upraviť množstvo na 896 , pošlite nám prosím číslo objednávky alebo číslo transakcie, aby sme vás mohli informovať o ďalšom kroku.
E1DA Cosmos adc

S20FE /S24+
Marek.medved
Junior

Odeslat příspěvekod Sasakr 18. 1. 2024 15:54

Doporučíte prosím bezdrátové špunty, tak do 1 000 Kč? Je to pro ženu, tak aby se vešly do malého ouška. Měla Tronsmart Spunky Beat (zvuk mi přišel za 400 excelentní), ale jedno odešlo do křemíkového nebe. Cokoliv lepšího než SBC je výhodou a mám averzi na Niceboy, protože se mi zatím nepoštěstilo od nich vidět/slyšet nic, co by nebyla totální sra*ka.

Děkuji!
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Junior

Odeslat příspěvekod Marek.medved 5. 2. 2024 19:19

Spekulujem nad tym ,či existuju nejaké ineary velmi nizkou citlivostou. Napada ma iba planarnomagnetická technologia.

7Hz Dioko ? (88db/mW 16R)
alebo menej?

A ineary s vysokou impedanciou? 100R?
(osobne som ešte nevidel ineary s 600R :roll: )
E1DA Cosmos adc

S20FE /S24+
Marek.medved
Junior

Odeslat příspěvekod Marek.medved 11. 2. 2024 10:47

Neviete kto na Slovensku a Čechách sevisuje značku Violectric a Lake people,bez toho aby som posielal do nemecka. Vadu zvuku vidim vo vyskratovanych 2sc/2sa vykononych tranzistoroch.Neviem kolko by si učtoval Violectric za opravu,po záruke.Nehovoriac o poštovnom a ceny za odtestovanie hladanie zavady.Nejako zo servisu mi nerozumia.
E1DA Cosmos adc

S20FE /S24+
Marek.medved
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 11. 2. 2024 11:02

Doporučil bych zeptat se u firmy Audigo, která tuto značku nabízí. Možná mají nějaký servis v ČR.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek.medved 11. 2. 2024 17:40

Na strankach Audiga uvadzaju Empetriu sro ,tak som im napisal email. Na stranke empetrie vidim aj logo značky Violectric. Tak Empetrii pošlem V280 na servis.
E1DA Cosmos adc

S20FE /S24+
Marek.medved
Junior

Odeslat příspěvekod haweckO 12. 2. 2024 12:44

Marek.medved, ak sa smiem spýtať:
ako dlho máš tento zosík?
je to nejaká bežná vada ktorá sa už prejavila aj u iných majitelov?
nevieš náhodou či sa zosík počas prevádzky moc nazahrieval?
haweckO
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek.medved 12. 2. 2024 13:28

Zrejme som ho asi vyskratoval umelou zatazou alebo vadnou redukciou 4pin xlr jack 2.5mm.
Pred vybalenim hral krasne. Vnutro sa javi bez poskodenia a spalenia. Normalna teplota ta 32-35. Sice som zmeral transistory davalo mi divne hodnoty. 23.01.2022 kupovany v playstereo.com . Ked sa prehrieval ,kryt sa nedal ani rukou chytit..,po vyskratovani redukciou.....posielam ho v tyzdni na servis.

18:04 Pozor!!! Vytvorte proforma faktúru v troch vyhotoveniach a jednoducho ju vložte prístupný prepravný vak, ktorý je následne priložený k balíku.
-Nalepit fakturu o kupe do sačika do zadu balika? (prečo 3x?)

Hodnota zariadenia musí byť nižšia ako 1 000 € (napr. 100 €). V tejto proforma faktúre to musí byť výslovne uvedené zariadenie sa posiela na opravu. V opačnom prípade budú pre nás problémy s colnicami (colné poplatky). Informujte sa na miestnom colnom oddelení.
poistné 100?
RMA?

-zrejme ma nepochopil,myslel som orientačnu cenu opravy a servisu 100-1000eur (novy vyšiel na 1500e)
v ramci eu isto nebudu platit clo. sk-de

19:27 zabalené aj so štítkom,zajtra posielam kurierom.
E1DA Cosmos adc

S20FE /S24+
Marek.medved
Junior

Odeslat příspěvekod Marek.medved 21. 2. 2024 16:55

Hello Mr. Medved,

yours VE280FE has been arrived at our company on February, the 15th, 2024.

The fault description is as follows:

shorted with cable reduction 4pinXLR - 2.5mm jack or wrong soldered dummy load.(in year 2022)

Contents: -Issue drive headphones ,Beyerdynamic T1 bass treble ,Hifiman HE6 current

-Cheap audio output -voltage swing problems (600ohm beyers)

-absent soundstage,separation of musical instruments,mutted bass treble

-no difference between Lossy and Lossless

We have checked the unit with our audio measurement system on all inputs and outputs.

The result is that the unit has absolutely no fault. All measured values at all audio inputs and outputs correspond to the manufacturer's specifications.

The Pre Gain Switching is working correctly. We have measured with our dummy load, which contains 8 different resistors for loading the outputs of the test unit.

It works for symmetrical and asymmetrical outputs. So, the poweramp section has enough power for earspliting levels.

Mit freundlichen Grüßen

Andreas Klinke

Service & Support

Potom nieje nutna žiadna oprava. Chyba nieje v zosilnovači. A Ani vymena tranzistorov ,ako som si ich chcel objednat. Potom som ich zrušil. Chyba asi može byt v prevodniku,alebo to nieje chyba. On je neutralny. Ved to nedavalo,zmysel ,žiadna sučiastka nebola vadna. Zjavne som niečo blbo meral s odpormi.

22.2.24 7:18 pravdepodobne nieje nikde chyba ani dac ani v amp. Amp splna špecifikacie vyrobcu,dac tiez asi.....
E1DA Cosmos adc

S20FE /S24+
Marek.medved
Junior

Odeslat příspěvekod lada5 3. 3. 2024 01:18

:-) Mám štěstí že jsem si mohl půjčit poslední Focal Utopia 2022 a musím říct že se hodně povedly a já moc nechválím a ani moc nepíšu ale tohle je povedený kousek a že mám s čím porovnávat :-)Mám je na makovici skoro 6 hodin.

-- 3. 3. 2024 01:18 --
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 3. 3. 2024 08:30

Na akci Audiga loni v Brně jsem Focal Utopia 2022 slyšel poprvé, a byl jsem popravdě zklamán. Ale pořád ve mně hlodal červíček pochybnosti, zda mi tato sluchátka ukázala jejich plný potenciál. Před nedávnem jsem měl možnost si je v klidu, a za optimálních podmínek poslechnout znova, a dokonce srovnat s původním modelem Utopia. A podobně jako lada5 musím konstatovat, že jde o vynikající sluchátka, která se opravdu povedla (ale ani starší model není k zahození ..).
introvert
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka