Všeobecná diskuse o sluchátkách

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod introvert 3. 3. 2024 22:38

V tomto extrémně dlouhém videu (2h 41m) se může zájemce dozvědět, jaké zajímavé exponáty budou k vidění (a hlavně ke slyšení) na nadcházející výstavě CanJam NYC 2024. Půjde o doposud největší CanJam vůbec. Budou představeny mimo jiné nové sluchátkové zesilovače ZMF (elektronkový Aegis a polovodičový Homage), sluchátka Meze Liric 2, ZMF Caldera Closed a ZMF Bokeh, zesilovač Schiit Midgard, spousta IEM a DAPů, a také třeba zbrusu nový kazetový magnetofon CP13 od Fiio (s USB C portem a Li-Ion baterií) ! 8-D Legrační bylo poslouchat Jude Mansillu, jak musel svému devatenáctiletému synovi vysvětlovat, co to kazetový magnetofon vlastně je, a jak se to používá .. :D Video je zde https://youtu.be/erjPh-9E2EY .
Naposledy upravil introvert dne 4. 3. 2024 09:26, celkově upraveno 1
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Rins 4. 3. 2024 08:05

Nový Canjam bude zase útok na naše peněženky.
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 7. 3. 2024 15:56

Meze Audio uvádí druhou generaci sluchátek Liric: https://mezeaudio.com/products/liric . Jedna z prvních recenzí: https://youtu.be/ok3hxl9LGRM .
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 7. 3. 2024 20:31

Rins píše:Nový Canjam bude zase útok na naše peněženky.

Pro mě už naštěstí ne,asi jsem se zbláznil a koupil Utopie.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 7. 3. 2024 21:00

Gratuluji ! Podle mého názoru vynikající sluchátka. :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 8. 3. 2024 23:41

Ano zdá se že hrají skvěle. :-)
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rins 9. 3. 2024 05:58

Gratulace k novým Utopiím.
Mám sice model 2020, ale taky si na zvuk a pohodlí nemůžu stěžovat.
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hustakF 9. 3. 2024 15:08

lada5 píše:Pro mě už naštěstí ne,asi jsem se zbláznil a koupil Utopie.

Tak si k nim ještě pořiď Feliks Envy 25th Anniversary Edition.

Utopia z elektronkového zesilovače profituje.
hustakF
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 9. 3. 2024 17:32

Tys to slyšel?
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 9. 3. 2024 17:59

Tato představa se traduje již delší dobu, a dle mého se týká originálního vydání sluchátek Focal Utopia, která jsou více vzdušná, světlá, a mají tenčí basovou složku. Model 2022 však má basy zřetelně sytější, hutnější (“více masa na kosti”). Je tedy otázkou, nakolik je elektronkový zesilovač pro model 2022, revizi 2024, kterou má lada5, přínosem. Revize 2024 posiluje oproti originální verzi 2022 vyšší frekvence.

Zcela off topic - dnes jsem si poslechnul právě vydané album Judas Priest Invincible Shield, a je to materiál dle mého zcela srovnatelný třeba s Painkiller. Je šokující, co ti staří dědkové dokážou ! :D Záznam ze setkání skupiny s fanoušky u příležitosti vydání desky je zde https://youtu.be/ClSHmSIbQW0 (Glenn Tipton bohužel chyběl).

-- 9. 3. 2024 18:34 --

hustakF píše:
lada5 píše:Pro mě už naštěstí ne,asi jsem se zbláznil a koupil Utopie.

Tak si k nim ještě pořiď Feliks Envy 25th Anniversary Edition.

Utopia z elektronkového zesilovače profituje.

A už tu máme seznámení se se zesilovačem, který by si měl lada5 pořídit: https://youtu.be/LAc80pjCNE8 . Bude vyrobeno pouhých 25 kusů, povrch je z černého klavírního laku, všechny parametry vylepšeny, pořizovací cena 17.500,- USD. 8-D To bych už asi šel rovnou do Sennheiser HE-1 ! :D Pokud by však někdo měl o Feliks Envy 25th Anniversary Edition zájem (jde o jeden z nejlepších elektronkových sluchátkových zesilovačů současnosti), k vidění a slyšení je ještě zítra na CanJam NYC 2024 ve stánku headphones.com. :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Rins 9. 3. 2024 22:35

Introvert: Máš pravdu, původní Utopie byly předváděny na výstavách s lamp. zesilovači.
Ještě bych dodal, že sluch. kabely dělají aspoň u původní Utopie značný rozdíl.
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 9. 3. 2024 22:56

Já většinou než něco koupím tak se to snažím poslechnout doma jsou výjimky ale tady jsem měl tu možnost.Z Bursonu je určitý problém s dlouhým kabelem xlr chytá to rušení.Celkově ale ty sluchátka hrají výborně a není potřeba je ekvalizovat a jsou hodně citlivé určitá výhoda proti magnetoplanárům pro někoho mě je to jedno já je poslouchám akorát doma.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 9. 3. 2024 23:09

Rins píše:Introvert: Máš pravdu, původní Utopie byly předváděny na výstavách s lamp. zesilovači.
Ještě bych dodal, že sluch. kabely dělají aspoň u původní Utopie značný rozdíl.

Z recenzí plyne, že sluchátka Focal Utopia jsou velmi citlivá na komponenty sestavy, tedy nejenom kabely, ale i zesilovače. Je třeba je spárovat s vybavením, které jim umožní předvést jejich skutečný potenciál.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 9. 3. 2024 23:21

Kombinaci Focal Utopia ve verzi 2022 s Feliks Envy (standardní verze) jsem měl možnost otestovat a zněla mi v celku přesvědčivě: zaznamenal jsem přirozený, na středech a výškách čistý projev s výraznějším líbivým basem, výbornou dynamikou a vtahujícím prostorem. Ve zvuku mě nic neiritovalo. Upřímně řečeno, po přečtení rozmanitých hejtů na Utopie od internetových komentátorů jsem podvědomě očekával problematický zvuk, obavy se ale nenaplnily. Po přehození na Focal Clear slyšitelně ubylo transparentnosti, tato kombinace se mi zdála až příliš "vřelá" a efektní, což by se na určitou moderní hudbu možná mohlo jevit pozitivně, ale klasika zněla méně věrně a přirozeně, byť stále velmi líbivě. Stelia se mi zdála naladěna obdobně transparentně jako Utopia, ale při přímém srovnání nešlo pominout určitou nectnost těchto uzavřených sluchátek, možná by se dala nazvat jedovatostí, která trochu kazila subjektivní dojem. Z technického hlediska mě vyloženě zklamal špatně fungující potenciometr v Envy. Při hlasitosti stažené na nulu se ozýval slabý signál, což by mě nepřekvapilo u zesilovače za 2000 Kč, ale u zařízení s tak sebevědomou cenou to budí silné rozpaky.
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 9. 3. 2024 23:50

lada5 píše:Z Bursonu je určitý problém s dlouhým kabelem xlr chytá to rušení.

Chytá to rušení? Měl jsem za to, že symetrika se používá právě skrz dlouhé kabely (například pódiová technika), kde je riziko rušení. Protože už z principu fyzikálního fungování symetrické kabeláže to rušení chytat nemůže. To muselo být někde něco špatně.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka