Všeobecná diskuse o sluchátkách

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod introvert 5. 11. 2024 13:51

Audigo zahájilo registraci na Headphones Day 2024. :-) :tleskani
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 5. 11. 2024 15:01

Tak to půjdu.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 8. 11. 2024 12:28

YouTube kanál Headphone Show zveřejnil nový příspěvek, ve kterém Andrew Park (“Resolve”) vysvětluje, proč nemá smysl přikládat valný význam subjektivním popisům zvuku sluchátek tím kterým uživatelem, a dokonce ani měřením frekvenční charakteristiky sluchátek od určité frekvence. Blíže zde https://youtu.be/Km2DNLbB-6o . Zejména druhá půlka videa doslova rozmetala na kousky vše, co jsme si doposud mysleli o problematice toho, jak sluchátka zní, a jaký význam mají grafy jejich frekvenční charakteristiky. Nebojím se říct, že informace z daného příspěvku jsou mimořádně zajímavé, a představují nám současnou hranici poznání v dané oblasti.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 9. 11. 2024 16:03

Pridávam sa k silnému odporúčaniu. To video by mal byť každý donútený vidieť pri registrácii na každé fórum o sluchátkach.

Už je to nejaký rok čo som bol oboznámený s osobnými HRTF, resp. prítomnosťou HRTF panáka v nameraných grafoch, a tým pádom čiastočnou nezmyselnosťou odporúčať a diskutovať o sluchátkach. HRTF ukazuje aká tonalita je neutrálna pre konkrétnu hlavu.

[12:00] HpTF = DF-HRTF-compensated FR, inak povedané sluchátka samé o sebe objektívne produkujú rozdielnú tonalitu na rôznych hlavách.
Rovná čiara by znamenala dokonale subjektívne neutrálne sluchátka pre danú hlavu.
30 zhodných kriviek by znamenalo dokonale konzistentné sluchátka, ktorých zafarbená tonalita znie každému zhodne.
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 10. 11. 2024 01:10

Vzhledem k akustice musí být odchylky ale podle mě nebudou zase tak dramatické.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 11. 11. 2024 14:54

Ja by som ten príklad s HD800 rozhodne nazval dramatický.
Susvara | HD 800 << Topping DX9
Etymotic ER4-XR; Samsung Buds2 Pro; AKG N400
B&W 805 D2 << Lyngdorf TDAI-2170
LG OLED65B7
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 14. 11. 2024 08:08

Je to tu, Hifiman nespomaluje a výrobná linka chrlí von ďalšie modely. Celkom sa mi ten nový dizajn páči, čo vy na to? Prišiel čas rozbiť prasiatko? xD
GcTy0n1a4AALXXo.jpeg
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 14. 11. 2024 09:06

Otázkou však zůstává, zdalipak se spíš nevyplatí koupit model HE1000se. Cenově jsou téměř na stejno s Arya Unveiled (40k vs 48k), avšak kvalitou zvuku budou podle mého odhadu stále na mnohem vyšší úrovni právě HEKSE. :hm
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 14. 11. 2024 09:12

True, true ... Ale niekto rád zaplatí za najnovší tech a nehľadá najlepší pomer cena/výkon. Osobne mi prídu v tomto čiernom prevedení moc cool.
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 14. 11. 2024 09:18

Prostě by to chtělo Susvara Unveiled Black. :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 14. 11. 2024 09:50

Stavím sa že to vianoc 2025 budeme mať Susvara Unveiled Ultra z titánu za 9999$
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 24. 11. 2024 15:53

Rins píše:A tak zase Hifiman by snad nepustil do světa vyloženě špatná sluchátka.

Andrew Park (Resolve) dostal na recenzi sluchátka Hifiman Sundara Closed. V komentáři k nim vyjadřuje úžas nad tím, jak firma, která je za mnoha vynikajícími modely (doplním třeba Susvara, Shangri-La, HE1000se), může vypustit do světa takovýto šrot - protože jim musí být jasné, že jde o naprostou sra*ku. Fang Bian by se měl stydět. Blíže zde: https://www.youtube.com/live/vakqwADxGm0?t=2h30m35s.
Přílohy
Hifiman Sundara Closed.jpeg
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tesarpa 30. 11. 2024 18:26

Můžu se zeptat zkušenějších na názor, jestli 2 metrový prodlužovací kabel ke sluchátkům s velkým jackem na obou stranách (M/F) je pro audiofilní poslech úplný nesmysl? Nebo to nebude mít podstatný vliv na zvuk?

Proč se ptám – objednal jsem si tak nějak impulzivně s black friday slevou nový model DCA Noire X, ale německý prodejce tam neměl na výběr delší kabel, tak jako je nabízí přímo DCA. A já potřebuji nejméně 3 metry, jinak se nemůžu při poslechu sluchátek povalovat na gauči. Takže až mi přijdou, mám na výběr buď koupit nějaký slušnější prodlužovák (např. https://shop.klotz-ais.com/bex4.html), což vyjde zhruba na 1000 až 1500. Nebo objednat delší originální kabel, ale ten lepší (Vivo) je už záležitost zhruba za 7000. Nebo si za těch 1500 (řádově) nechat vyrobit nový delší kabel od Viktora (BTR), jestli ještě funguje. Případně existuje i originální obyčejný kabel (dummer) od DCA, ale ten asi nebude o nic lepší, než BTR.

Nějaké zkušenosti s prodlužovacími kabely, prosím?
tesarpa
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 30. 11. 2024 19:05

Třeba u Audeze LCD-X jsem měl přibalený taky cca dvoumetrový kabel. Vliv to asi mít nebude, jen to bude chtít kvalitní konektory.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jolefoto 30. 11. 2024 20:54

https://shop.klotz-ais.com/bex4.html
Tento kábel mám v dľžke 6m a nemám pocit že by to obmedzovalo posluch. Porovnával som to hraním cez predlžovák a na priamo. Ten kábel za tú cenu je kvalitný aj vrátane koncoviek. Takže, keď by si potreboval kratší malo byť to byť v pohode bez obáv.
Primare I32, CD32
Pro Ject 2 Experience SB, Hana EH, MoFi Studio Phono
Sonus Faber Venere1.5
Chord, Cardass
Ibasso DX 150, Ibasso IT 01s, RME ADI-2 DAC FS, Sennheiser HD 660 S, Strong Leap S1
jolefoto
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka