Všeobecná diskuse o sluchátkách

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod p. Nebužel 29. 3. 2025 14:44

Track 5 - https://ivosedlacek.com/eshop/silemtium/ - na podobných skladbách se HD540 Dianě minimálně vyrovnají. Ivo má asi 3 alba kde zní Monochord (Silentium, Zahrada ticha, Mystical Violin 2), ale jedno nebo dvě už mají CDčka vyprodané a dají se koupit jen MP3ky. Jde o dva různé nástroje (nejdřív hrál na jeden monochord, ten pak prodal protože si nechal postavit druhý). Takto vypadá monochord - https://www.youtube.com/watch?v=oqIQSmeMai4 .
p. Nebužel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod p. Nebužel 29. 3. 2025 16:08

Ale myslím, že největší šanci na koupi bych dal Abyssu Joal. Už ten první pocit po nasazení byl tip top. A zvuk byl skvělý, skvělá alternativa k světlejším sluchátkům. Diana DZ už moc hrála na technické aspekty a náušníky mi nedělaly radost.
p. Nebužel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cb490763 29. 3. 2025 17:00

Náhodou nemáte někdo vyfocené ty slevy do audiga? Zapomněl jsem si tam ten papír vzít. děkuji
Elite,TT2,Primavera,SP3000+EEOdin,KEF207,RaidhoX5,GATO DIA400S
Ex:GradoRS1x,GH4,DunuSA6,SolarisSE,AudezeLCD2CB+X+Sine,AK SR25+SE100,AuneS6,AKGK701,ATHM50,GR07,ShnlngM5s,M3s,M3X,M6pro,M7,FiiOM11+11plus,BenchmrkDAC1,Stx307+507+407,HUGO1,2,ClasséCP800+CA2300
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 29. 3. 2025 17:48

Taky jsem si ho nevzal ..
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 29. 3. 2025 19:07

BabetakCZE píše:Já bych raději z důvodu záruky nové.
Nevím kolik by vyšla oprava např. nefunkčního driveru a kam bych musel sluchátka zaslat jestli do Číny nebo jestli mají i nějaké EU servisní středisko.

Rozbalený kus s 3-ročnou zárukou v EU sklade:
https://store.hifiman.com/index.php/sus ... n-box.html
-10% promo z titulnej stránky = cca 94000 CZK
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 29. 3. 2025 20:03

Dík za tip.
BabetakCZE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 30. 3. 2025 18:06

V pátek jsem také navštívil AV Show Praha 2025. Letos to bylo, co se sluchátek týče, mnohem komornější než v minulých letech. Zejména kvůli značně omezenému výběru, jenž zvolilo Audigo. Konkrétně pak následující:

Abyss Diana DZ
Abyss Joal
Audio-Technica ATH-ADX3000
Dan Clark Noire X
Dan Clark E3
Dan Clark Expanse
Dan Clark Stealth
Final Audio D8000DC Pro
Final Audio D8000DC
Grado HP100 SE
Grado RS2X
Noble Audio FoKus Apollo
Verum 2
Warwick Acoustics Bravura

V místnosti, kde vystavovaly společnosti Altei a AVcenter byly k poslechu troje Staxy včetně nejvyššího modelu X9000 a dvoje T+A Solitaire. U společnosti Panter jste potom našli snad kompletní nabídku značky Sennheiser (přinejmenším s výjimkou HE-1).

Co se týče dostupných modelů v Audigu, nejlépe bych hodnotil Final Audio D8000 DC Pro a, byť s určitým odstupem, potom Abyss Diana DZ. Z druhé strany sluchátka aspirující na zařazení do mého žebříčku Headphones From Hell, nový vrcholný model amerického výrobce Grado, HP100 SE.

Když začnu od konce, Grado HP100 SE mají představovat limitovanou edici navazující na úplně první model dané značky, HP1, vydanou v roce, kdy by zakladatel oslavil 100. narozeniny. Asi bláhově jsem si myslel, že už jsou ty tam doby, kdy téměř všechny (vrcholné) modely Grado měly společné jedno, a sice velmi ostrý nebasový zvuk. To jsem se vskutku mýlil. Nejnovější model HP100 SE je přesně takový. Uřvaný agresivní nedynamický zvuk. Ruku v ruce s tímto jde i jejich komfort. Tohle je prostě ze strany výrobce výsměch všemu a všem...

Naproti tomu Abyss Diana DZ náleží k jedněm z mála sluchátek daného výrobce, která hodnotím veskrze kladně. Vyvážená chladná tonalita, příkladný témbr, velmi vysoké rozlišení, trojrozměrná vzdušná hudební scéna. V zásadě mám jen jednu větší výtku, konkrétně k slabší dynamice jejich basu. Symfonický orchestr v makrodymických špičkách reprodukují poněkud anemicky, a to i například ve srovnání s mými "třetími" sluchátky, Sennheiser HD 800. Basu Diana DZ chybí jak objem, tak údernost. Ale jinak to jsou opravdu velmi dobrá sluchátka.

Diana DZ.jpeg

Final Audio D8000 DC Pro byly pro mě nejlepšími sluchátky výstavy, a to i když budu uvažovat vrcholné Stax. Model D8000 DC Pro má vše, co byste si od vrcholných "stotisícových" sluchátek mohli přát. Vyváženou tonalitu, byť lehce laděnou na "zábavnější" stranu, dále skvělé rozlišení, obrovskou vzdušnou trojrozměrnou hudební scénu (mnohem větší než Diana DZ) a příkladnou dynamiku, a to napříč frekvenčními pásmy.

D8000DC Pro.jpeg

Sluchátka jsem srovnával na Topping DX9 a Burson Conductor GT 4. Kdybych měl jmenovat dva nejzásadnější rozdíly mezi těmito all-in-one zařízeními, druhé jmenované disponuje citelně trojrozměrnější hudební scénou a lepší dynamikou.

GT4.jpeg
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC (& AMP): Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: Susvara Unveiled | Utopia 2022 | HD 800
pavel1756
Audio Expert

Odeslat příspěvekod Rins 3. 4. 2025 17:11

Souhlasím s Pavlem1756. Sice jsem na AV Show Praha neslyšel tolik různých sluchátek, ale z těch co jsem slyšel se mi nejvíce zvukově zamlouvaly Final Audio D8000 DC Pro a Abyss Diana DZ. Popravdě bych to za sebe viděl na remízu.
Chord Hugo TT2/MScaler, Wave Storm Reference, Feliks Euforia AE, Roon, Innuos Zen MK3, Innuos Phoenix USB, Niagara 1200, Focal Utopia-Nordost Heimdall 2, Meze Empyrean-Forza Hybrid HPC, Erzetich Charybdis,
Shanling M6 ultra,Campfire Solaris SE
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jiri.filip 22. 6. 2025 08:29

Ahoj, kde ideálně v ČR, nebo alespoň v rámci EU kupujete kvalitnější koncovky k IEM? Rád bych vyzkoušel třeba Pentaconn coreir brass, ale zatím jsem je našel jen v Číně a USA.
jiri.filip
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lithrai 22. 6. 2025 11:22

Skús pozrieť na hifi-passion.de.
lithrai
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 22. 6. 2025 16:14

Vždycky jsem to nakupoval venku, nejčastěji na ebay, nebo MTMTaudio, tam jsou sice vyšší ceny, ale asi největší výběr vůbec. Nejvíc se mně osvědčily Azla Sedna, SpinFit a JVC Spirad Dot. Ale už se v tom moc neorientuju a neznám poslední trendy.
https://www.mtmtaudio.com/collections/eartip
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Předchozí stránka