Všeobecná diskuse o sluchátkách

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pavel1756 3. 6. 2024 18:30

S koupí Susvara Unveiled samozřejmě počítám. Jediné, co by mě odradilo, by bylo extezivnější pásmo výšek než u původního modelu. Takže, řekněme, za rovných 100k ti potom mohu nabídnout své Susvary. ;-)
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 3. 6. 2024 18:37

Jde o čerstvé vjemy, takže dejme tomu trochu času, ona si ta cena nakonec sedne tam, kde je její správné místo .. :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 3. 6. 2024 18:41

Jinak sám TT2 a M Scaler odpojuji od elektřiny tak, že vypnu Niagaru. A když je opět chci zapnout, nejdřív vše propojím a nakonec zapnu Niagaru. Ale toto dělám minimálně. Drtivou většinu času běží TT2 i Mscaler ve standby režimu. Niagaru vypínám zcela výjimečně, když potřebuji například něco přepojit.

-- 3. 6. 2024 19:43 --

introvert píše:Jde o čerstvé vjemy, takže dejme tomu trochu času, ona si ta cena nakonec sedne tam, kde je její správné místo .. :-)

Trochu času jsem tomu již dal. A cena si taky sedla. Stejně jako u Susvar zůstane po celou dobu stejná. Tedy v našich končinách přátelských cca 200 tisíc. ;-)
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Filip4 3. 6. 2024 19:22

Asi jsem přehnaně kritický, ale mě to přijde jako vtip. Za ty peníze bych čekal nejen ultimátní zvukový projev, ale i zpracování. Alespoň náušníky by konečně mohly dělat lépe, ten jejich mesh cloth dlouhodobě nevydrží. Možná by se mohli podívat jak dělá třeba hybridní náušníky ZMF. Dále např. připojení přes jacky do mušlí. Tohle mi přijde naprosto OK u levnějších sluchátek, sám je u svých také používám, ale tady bych čekal např. miniXLR. A už to vidím jak si lidi zničí membrány až jim tam něco kovového spadne kvůli absenci mřížek.
Domácí magnetoplanární sluchátka:
https://forum.avmania.zive.cz/viewtopic.php?f=1712&t=1328551
Filipovy DIY dynamická sluchátka:
https://forum.avmania.zive.cz/viewtopic.php?f=1712&t=1329987
Filip4
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 3. 6. 2024 19:32

Filip4 píše:A už to vidím jak si lidi zničí membrány až jim tam něco kovového spadne kvůli absenci mřížek.

Ono to něco může být magnety doslova nacucnuto .. :shock:
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 4. 6. 2024 06:46

Tady jsou "první dojmy" recenzenta GoldenSound o nových Susvarách:

"The Susvara unveiled clearly shares the same DNA as the original, and the two aren't completely different sounds, though the unveiled is in my opinion, a clear improvement over the original.

Take a Susvara, give it slightly bigger staging, slightly more low-end, and slightly improved vocal timbre, and you've got the unveiled."
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 4. 6. 2024 07:05

A Ty už tedy máš našetřeno ? :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 4. 6. 2024 07:10

Ano. 8-)

-- 4. 6. 2024 08:24 --

A ještě dnes je objednám. Zatím sice nejsou nikde v nabídce, ale to pro mě není překážka. :D

Chceš taky jedny objednat? Nebo vlastně rovnou dvoje, abys je měl do zásoby, jako ty ostatní... :lol:
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 4. 6. 2024 08:34

Počkal bych ještě chvíli, je třeba to dobře rozvážit a prodiskutovat. Navíc, pokud bychom se mohli sejít někde u dobrého vína, je známo, že po pár deckách se významným obchodním rozhodnutím zvlášťě daří ! Třeba by sis dvoje nové Susvary objednal i Ty ! :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 4. 6. 2024 10:30

pavel1756 píše:A ještě dnes je objednám. Zatím sice nejsou nikde v nabídce, ale to pro mě není překážka. :D

Chceš taky jedny objednat? Nebo vlastně rovnou dvoje, abys je měl do zásoby, jako ty ostatní... :lol:

Skupinova 25% zľava by ma presvedčila k predobjednávke

Inak vyššia citlivost, a ochranný magnetický panel pre bezpečné skladovanie. :hm
Obrázek
Susvara | HD 800 << Topping DX9
Etymotic ER4-XR; Samsung Buds2 Pro; AKG N400
B&W 805 D2 << Lyngdorf TDAI-2170
LG OLED65B7
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 4. 6. 2024 13:24

@introvert: Odpoledne to probereme. Dones mi prosím "tamty sluchátka" na recenzi. :-)

@111a111: Uvidím, jakou slevu z nich dostanu. :D
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 4. 6. 2024 14:34

Hifiman Susvara:
Impedance: 60 Ohm
Citlivost: 83 dB
Hmotnost: 450 g

Hifiman Susvara Unveiled:
Impedance: 45 Ohm
Citlivost: 86 dB
Hmotnost: 430 g
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 4. 6. 2024 14:56

Ale teda 33% price hike za odstránenú mriežku by bola sila. Dúfam, že tonalitu už dotiahli k dokonalosti ako HE-1, teda aj subbass shelf.
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hustakF 4. 6. 2024 22:32

pavel1756 píše:S koupí Susvara Unveiled samozřejmě počítám. Jediné, co by mě odradilo, by bylo extezivnější pásmo výšek než u původního modelu. Takže, řekněme, za rovných 100k ti potom mohu nabídnout své Susvary. ;-)

Nebylo by od věci zkusit využít upgrade program od HiFiMANu ze Susvary na Susvara unveiled.
Pokud již jej tedy HiFiMAN nabízí.
hustakF
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 5. 6. 2024 06:39

111a111 píše:Ale teda 33% price hike za odstránenú mriežku by bola sila.

Aby to nebylo příliš okaté, tak ještě vyměnili původní zlatou membránu za stříbrnou. :D

hustakF píše:
pavel1756 píše:S koupí Susvara Unveiled samozřejmě počítám. Jediné, co by mě odradilo, by bylo extezivnější pásmo výšek než u původního modelu. Takže, řekněme, za rovných 100k ti potom mohu nabídnout své Susvary. ;-)

Nebylo by od věci zkusit využít upgrade program od HiFiMANu ze Susvary na Susvara unveiled.
Pokud již jej tedy HiFiMAN nabízí.

Nové Susvary zatím nejsou ani v nabídce na oficiálních stránkách výrobce. Pokud bude možné využít upgrade program, určitě to zvážím. Bude samozřejmě záležet na výkupní ceně.

Jinak co se týče ceny pro český trh, ještě to není definitivně potvrzeno, ale údajně to bude krásných 224.990,- Kč. :-[
pavel1756
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka