Všeobecná diskuse o sluchátkách

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod introvert 12. 6. 2024 10:11

Audigo kontruje slevou původních Susvar na lidových 142.790,- Kč .. :-) https://www.audigo.cz/Sluchatka/Otevren ... AN-Susvara
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 12. 6. 2024 15:20

Resolve, Susvara Veiled updated take with new data:
https://forum.headphones.com/t/hifiman- ... d/2293/754

To naznačuje že Amir skutočne dostal poškodený kus, alebo ho sám poškodil
viewtopic.php?f=1712&t=1321073&p=13694850#p13694850
https://www.audiosciencereview.com/foru ... view.50705

hifisluchadla.sk / techhouse.sk mi potvrdili že Susvara Unveiled určite budú dostupné na posluch na predajni.
Susvara | HD 800 << Topping DX9
Etymotic ER4-XR; Samsung Buds2 Pro; AKG N400
B&W 805 D2 << Lyngdorf TDAI-2170
LG OLED65B7
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 12. 6. 2024 15:45

111a111 píše:hifisluchadla.sk / techhouse.sk mi potvrdili že Susvara Unveiled určite budú dostupné na posluch na predajni.

A zmínili, kdy tomu tak bude?

Jinak hádám, že původní Susvary se toho přídomku "Veiled" už asi nezbaví. :D
Napájení: AudioQuest Niagara 1200
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 12. 6. 2024 16:17

Už na ne čakajú, bezodkladne po naskladnení, konkrétny dátum som z nich netahal.
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 13. 6. 2024 21:05

Tak Susvara Unveiled jsou už k dostání i na oficiálním e-shopu výrobce za rovných 8000$. Pokud by byly odeslány z EU skladu, jednalo by se o cenu včetně DPH, tedy při aktuálním kurzu tuzemských bank cca 190 tisíc korun, což je výrazně lepší cena než u autorizovaných dealerů. ;-)

https://store.hifiman.com/index.php/sus ... eiled.html
Přílohy
Susvara Unveiled.png
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 13. 6. 2024 21:19

Tipuji, že převážnou většinu zde přítomných nechávají tyhle brikule v klidu. Hifiman to prostě s cenou přehnal. Navrhuji vyčkat, až jim to dojde, a v panice sníží cenu na 4000 USD. 8-) Víme přeci, jakých veletočů jsou v oblasti cen u Hifimanů schopni. :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 13. 6. 2024 21:34

Na první větě tvého příspěvku se určitě shodneme. Tady to bohužel opravdu nikoho nezajímá. :D Ale pokud věříš tomu následujícímu, co jsi psal, tak jsi blázen, protože ta cena, stejně jako u Susvara Veiled, neklesne ani o jediný dolar, a to do skonání světa... :lol: :lol: :lol:
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 13. 6. 2024 21:46

Ale no tak .. Podívejme se, kam nám doklesaly Anandy, nebo sluchátka Arya (OG i Stealth). V každém případě doporučuji zatím ledvinu neprodávat ! :D

Krom vysoké ceny mě zaráží ještě jedna věc. Každý slušný výrobce si zajistí recenze právě vydávaných (unveiled :-) ) sluchátek. A tady nic. Ticho po pěšině. Co to jako má být ?! :shock: Zdá se, že toto se Hifimanu opravdu nepovedlo - ten dementní název, žádné recenze, obludný vzhled (ano, nalijme si čistého vína 8-) ), nepraktičnost (kdo chce, aby mu sluchátka na membránu nacucla kdejakou sponku, co je zrovna v dosahu .. ? 8-D ). A ta cena .. :-\
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 13. 6. 2024 22:04

Ano, nalijme si pohár čistého vína, tedy v mém případě panáka fakt dobrého rumu (Plantation 20th Anniversary XO), neboť Prosecco mi právě došlo :D. Je sice pravda, že společnost HiFiMAN několikrát až dramaticky různé modely svých sluchátek zlevnila, avšak nikdy se nejednalo o její vrcholné kreace. Jak už jsem psal, cena Susvara Veiled za celých sedm let neklesla ani o jediný dolar. ;-)
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 14. 6. 2024 07:51

Jinak mně se ten nový průmyslový design hodně líbí. Mnohem víc než lehce kýčovité vzezření původních Susvar. A co se týče údajné nepraktičnosti, zrovna v železářství ta sluchátka provozovat nebudu…
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jiri.filip 14. 6. 2024 11:08

pavel1756 píše:Je sice pravda, že společnost HiFiMAN několikrát až dramaticky různé modely svých sluchátek zlevnila, avšak nikdy se nejednalo o její vrcholné kreace. Jak už jsem psal, cena Susvara Veiled za celých sedm let neklesla ani o jediný dolar. ;-)

Jejich finanční výkazy opravdu nebudu hledat ani studovat. ;-)
Nicméně podle množství nejrůznějších slevových akcí, které teď mají na svém webu (např. při nákupu >99 USD sleva na sluchátkový kabel z původních 129 USD o 100 USD na 29 USD; při nákupu >499 USD sleva dostanete stejný sluchátkový kabel 3,5 mm - 3,5 mm TRS zdarma; v případě nákupu něčeho jiného za > 499 USD a současně i zesilovače sleva až do výše 30% z ceny tohoto zesilovače), to vypadá, že jim obchody s jejich TOTL produkty asi moc nejdou, a tak se zatím snaží dohnat chybějící marži zvýšením obratu u produktů nižších řad.

Jak moc se jim to podaří, je otázkou.
U klasických sluchátek mají, pokud jsem se nepřehlédl, pouze jeden typ (magnetoplanární).
Design výrobků a jeho líbivost je individuální věc. Nicméně tento průmyslový design se mi moc nelíbí. Je to na stejné úrovni jako "přiznaný" beton ve stavebnictví ve vnitřních prostorách. :-S
Cena je brutálním způsobem "přepálená". O tom, jak velkou mají marži si lze rámcově udělat představu ze slev, které jsou schopni nabídnout.
Pokud bych se měl spolehnout na historii o firmě na jejich webové stránce, tak poslední nový výrobek uvedli na trhu v roce 2014 (viz. https://hifiman.com/about).

Takže suma sumárum, na mne to celkem dělá poněkud zvláštní dojem. :hm
Přejme firmě, aby se našlo dost zákazníků kupovat jejich TOTL produtky za plnou cenu.
Naposledy upravil jiri.filip dne 14. 6. 2024 11:10, celkově upraveno 1
DAP: SONY NW-WM1Z | NW-WM1A | NW-ZX300 | NW-A55
Headphones: Beyerdynamic Avento Wired | T51i | KOSS Porta Pro
IEM: SONY IER-Z1R

Mobile: SONY XPERIA PRO-I | SONY XPERIA 1 V
jiri.filip
Junior

Odeslat příspěvekod 111a111 14. 6. 2024 11:09

Medzi sluchátkami není núdza o horšie príklady dizajnu, Abyss 1266, všetky Grado...

Hifiman máva výrazne zľavy viackrát ročne, na Black Friday, čínsky nový rok, ... Tuším to býva tak -500$ na TOTL

Čo s týka 8000$ MSRP, ak majú najlepší produkt na trhu, nemajú dôvod nenastaviť vyššiu cenu než všetka konkurencia. Bolo to tak už so Susvara Veiled.
Naposledy upravil 111a111 dne 14. 6. 2024 11:17, celkově upraveno 1
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jiri.filip 14. 6. 2024 11:14

No, tak zrovna Grado on-ears připadaly jako jedny z mála v úvahu, když jsem zamýšlel koupit tento typ sluchátek. Jejich design se mi líbil. Neslyšel jsem je ale a tedy ani neměl možnost si vyzkoušet, jak sedí na hlavě.

jiri.filip
Junior

Odeslat příspěvekod 111a111 14. 6. 2024 11:19

Pre mňa to je ťažké WW2 retro
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jiri.filip 14. 6. 2024 11:21

Ne každé retro je nutně špatné. Stejně jako každá novinka není nutně výborná.

jiri.filip
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka