pavel1756 píše:Je sice pravda, že společnost HiFiMAN několikrát až dramaticky různé modely svých sluchátek zlevnila, avšak nikdy se nejednalo o její vrcholné kreace. Jak už jsem psal, cena Susvara Veiled za celých sedm let neklesla ani o jediný dolar.
Jejich finanční výkazy opravdu nebudu hledat ani studovat.
Nicméně podle množství nejrůznějších slevových akcí, které teď mají na svém webu (např. při nákupu >99 USD sleva na sluchátkový kabel z původních 129 USD o 100 USD na 29 USD; při nákupu >499 USD sleva dostanete stejný sluchátkový kabel 3,5 mm - 3,5 mm TRS zdarma; v případě nákupu něčeho jiného za > 499 USD a současně i zesilovače sleva až do výše 30% z ceny tohoto zesilovače), to vypadá, že jim obchody s jejich TOTL produkty asi moc nejdou, a tak se zatím snaží dohnat chybějící marži zvýšením obratu u produktů nižších řad.
Jak moc se jim to podaří, je otázkou.
U klasických sluchátek mají, pokud jsem se nepřehlédl, pouze jeden typ (magnetoplanární).
Design výrobků a jeho líbivost je individuální věc. Nicméně tento průmyslový design se mi moc nelíbí. Je to na stejné úrovni jako "přiznaný" beton ve stavebnictví ve vnitřních prostorách.
Cena je brutálním způsobem "přepálená". O tom, jak velkou mají marži si lze rámcově udělat představu ze slev, které jsou schopni nabídnout.
Pokud bych se měl spolehnout na historii o firmě na jejich webové stránce, tak poslední nový výrobek uvedli na trhu v roce 2014 (viz.
https://hifiman.com/about).
Takže suma sumárum, na mne to celkem dělá poněkud zvláštní dojem.
Přejme firmě, aby se našlo dost zákazníků kupovat jejich TOTL produtky za plnou cenu.