Všeobecná diskuse o sluchátkách

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pavel1756 16. 6. 2024 11:50

Koukám, že jsem moje Susvary prodal asi moc levně. Použité jsou na eBay nabízeny i za víc než dvě tisíc korun. :shock:

https://www.ebay.com/itm/395290579774?m ... 6565333532
Napájení: AudioQuest Niagara 1200
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 16. 6. 2024 12:30

Je známou věcí, že japonští prodejci na eBay se z jakéhosi důvodu domnívají, že mají nárok na zhruba o 50% vyšší cenu, než zbytek světa .. :shock:
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 16. 6. 2024 15:39

https://youtu.be/r-eQZgIN3ec

Hlavní poznatky z rozhovoru s Dr. Fang Bianem ohledně Susvara Unveiled:

1: citlivost vyšší o 3dB
2: není třeba používat zesilovač pro reprobedny, Dr. Bian však doposud nezkoušel Susvara Unveiled s DAPem (pozn.: čemuž nevěřím)
3: kvůli použití silných magnetů, kovové předměty by mohly být snadno nacucnuty na magnety měniče, proto mají uživatelé dávat na sluchátka kryty, pokud je nepoužívají (pozn.: netýká se to pouze uživatele pavel1756 v železářství, ale všech :-) )

Mimochodem - dokáže zde někdo přeložit celý ten rozhovor, třeba do angličtiny ?

Dr. Fang Bian s kumpány testuje v jejich kutlochu v Šanghaji nové Susvara Unveiled:
Přílohy
IMG_0904.jpeg
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 16. 6. 2024 19:50

introvert píše:https://youtu.be/r-eQZgIN3ec

Mimochodem - dokáže zde někdo přeložit celý ten rozhovor, třeba do angličtiny ?

Na headfi byl vznesen stejný dotaz. A nějaký uživatel s nickem carloskleiber (pozn. Carlos Kleiber byl vynikající dirigent.) na to odpověděl:

"Nothing new really, he went over the design-why grill-less & why silver not gold; in general they will be more detailed and more dynamic than the OG Sus; keep your covers on while not using them so little metal things don't get sucked in by the magnets; 3db difference in sensitivity means speaker amps no longer necessary; not sure portable amps can drive them, he never tried, but once they become available, users are welcome to try and comment."

Mnohem zajímavější je ale příspěvek od uživatele TheMiddleSky:

"A week late impression (heard them in Canjam Shanghai, tested for couple of times). Using their EF1000 DAC+Amp combo:
- Both have similarity in tonality, but of course not identical. It's just that Susvara Unveiled has closer sound character to Susvara OG rather any other TOTL headphones.
- As Fang said, yes Susvara Unveiled indeed provide stronger attack notes, more lively, punchier from top to bottom (e.g: cymbal, snare and bass drum)
- Vocal has fuller body, thicker notes, denser character with Susvara Unveiled. Really love this improvement. In direct comparison Susvara OG seems a bit thin and become "flat" in lifeless way.
- Soundstage width seems similar, not much improvement. However, Susvara Unveiled produce better depth perception and more "sharp" imaging structure.
- Not sure about $8K, but based on personal taste, Susvata Unveiled easily a definite improvement from Susvara OG."
Přílohy
2024_0609_10083000.jpg
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 16. 6. 2024 20:25

pavel1756 píše: Vocal has fuller body, thicker notes, denser character with Susvara Unveiled. Really love this improvement. In direct comparison Susvara OG seems a bit thin and become "flat" in lifeless way.

To mi přijde také jako rozdíl mezi Utopia 2022 a OG.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 16. 6. 2024 20:49

introvert píše:
pavel1756 píše: Vocal has fuller body, thicker notes, denser character with Susvara Unveiled. Really love this improvement. In direct comparison Susvara OG seems a bit thin and become "flat" in lifeless way.

To mi přijde také jako rozdíl mezi Utopia 2022 a OG.

Tak rozdiel medzi týmito dvomi mi prišiel ako strkat si do ucha Phillips vs JIS šrobovák
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 16. 6. 2024 21:13

111a111: Tak to jsem nepochopil .. ? :hm
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 16. 6. 2024 21:17

Je medzi nimi malý rozdiel, ale kvantitatívne sú oboje do rovnakej miery zlé a násobne predražené
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 16. 6. 2024 21:27

111a111: Ve šroubovácích se nevyznám, tak proto .. Ve sluchátkách trochu, ale co jsem já ? Je zde však mezi námi jeden, který Ti v dohledné době objasní, jak hrubě se mýlíš .. 8-) :D
Přílohy
IMG_2714 ve velké velikosti.jpeg
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 16. 6. 2024 22:27

Síce som oboje priamo porovnával ale nepochybne na úplne nevhodnom zosilovači a keby som ich skúsil na nejakom ktorý obsahuje 16ks archívnych ročníkovych ekektroniek vyprodukovaných za splnu mesiaca v továrni na juhovýchodnom svahu Uralu, bolo by to o 7 kategórii lepšie.
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 17. 6. 2024 09:44

Taky poslouchám nové Utopie na nevhodném zesilovači asi?Burson Voyager ale podle mne hrají velmi dobře na muziku co poslouchám,možná lépe než Susvary. :-D .Utopie mi přišly o malý kousek lepší než LCD 5.Neposlouchám klasiku jenom příležitostně.
Data: Roon & Chord Hugo M Scaler
DAC: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager
Sluchátka:DCA Stealth | Focal Utopia
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 17. 6. 2024 17:10

Ano dôležitá poznámka pre každého koho som šokoval, pre mňa je primárna kvalita ako realisticky znejú nahrávky reálnych akustických nástrojov. Tonálne, detailne, dynamicky. A s tým by nemali mať TOTL modely problém. Ďalšie svojej cene neadekvátne príklady sú Abyss 1266 (ešte výrazne horší prípad), Stax X9000 (lepšie než Utopia ale tiež drahšie)
Naposledy upravil 111a111 dne 17. 6. 2024 17:17, celkově upraveno 1
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 17. 6. 2024 17:16

No tak to už abys začal šetřit na ty Utopie. :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 21. 6. 2024 09:44

Jak mě informoval jeden insider, Susvara Unveiled dorazí příští týden do Evropy. Možná už v pátek budou v Praze.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 13. 7. 2024 00:16

Obrázek
Obrázek
stále lepšie než HD820 :lol:
Obrázek
Susvara | HD 800 << Topping DX9
Etymotic ER4-XR; Samsung Buds2 Pro; AKG N400
B&W 805 D2 << Lyngdorf TDAI-2170
LG OLED65B7
111a111