Všeobecná diskuse o sluchátkách

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Andy Kraus 28. 3. 2024 13:28

zdravím, chcel by som si kúpiť nejaké lacnejšie slúchadlá na doma a rozmýšlam hodiť mincou a kúpiť tieto:

https://www.linsoul.com/products/harmon ... black-hole
zaujalo ma ako sú izolované samotné meniče od puzdier,aký máte názor?
Andy Kraus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod audiomann 28. 3. 2024 21:19

Z německého Amazonu doprava zdarma? Vůbec nevypadají špatně. Předpokládám že zdroj bude v podobné ceně. Za tu cenu nic lepšího asi nekoupíš.
Koss Porta Pro
audiomann
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod introvert 28. 3. 2024 22:04

Hlavně nepoužívejte 4 řádky adresy k dodání, protože třetí řádek Amazon na zásilku nevytiskne, a nebohý přepravce ji pak není schopen dodat ! Amazon Deutschland = banda mamlasů.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod audiomann 28. 3. 2024 22:14

Sennheiser HD 800 S versus Final D8000 Pro a jiné. Po delší, ale poslechové době, se pokusím něco napsat. Změna v hardware proběhla jenom "kosmetická". Např. origo symetrický kabel, jack 4.4 k U12t, nové nabušené miniPC (IntelCore i7, RAM 32GB), nové špicové náušníky Dekoni EPZ-HD800 Elite Hybrid Ear. Je to vlastně jenom vylepšení stávajícího. V případě miniPC využívám maximálně RAM disk. Faktem je, že hodně poslouchám muziku a méně sleduji novinky, protože nemám důvod dále co vylepšovat. Oboje sluchátka (HD 800S a Final D8000 Pro) střídám podle nálady a žánru. Na rock preferuji "osmitisícovky" pro jejich úžasný pevný bas. Pro více detailů a prostor zase "osmistovky", protože mají to, co málokterá sluchátka. To potvrdí každý kdo je má a navíc s firemním zesilovačem a nějakým lepším kabelem. D8000 Pro si náramně sedly ke stávajícímu zesilovači (HDV 820) a proto nemám důvod na této sestavě nic měnit. Jsem spokojený posluchač, který méně často pátrá po nových věcech a více se věnuje poslechu oblíbené hudby jak ze zdrojů z HDD, tak i CD.

Obrázek
Koss Porta Pro
audiomann
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zino333 29. 3. 2024 11:22

@audiomann: Ak si predstaviš, že by si skombinoval to najlepšie z HD800S a D8000 Pro, potom dostaneš niečo čo sa bude veľmi blížiť Meze 109 Pro.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod audiomann 29. 3. 2024 12:03

Sluchátka Meze 109 Pro jsou dobrá tak maximálně pro poslech z mobilu. Každý máme jiné preference. Jak se říká, proti gustu...
Koss Porta Pro
audiomann
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zino333 29. 3. 2024 14:12

Zaujímavý názor. A dosť sa mu čudujem. Mne totiž 109 Pro znejú ako "opravené" HD800 modely.
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 29. 3. 2024 21:57

audiomann: Nepleteš si to náhodou s Meze 99?
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod audiomann 30. 3. 2024 19:33

martas38: znám ty "stodevítky", jsou skvělé! Škoda, že jsem o nich nevěděl dříve. Mohl jsem ušetřit. Dík za tip!
Naposledy upravil audiomann dne 31. 3. 2024 13:58, celkově upraveno 1
Koss Porta Pro
audiomann
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 30. 3. 2024 21:30

Za mě teda hrajou Porty hrozně. Měkký rozblácený bas co leze do středů, kde nemá co dělat. Asi máme každý rozdílný názor na to, co je úchvatný zvuk.
No a k těm výše jmenovaným značkám? Tak to prostě bývá, že mezi sluchátky za 20 a 100 tisíc je menší rozdíl, než mezi sluchátky za 3 a 10 tisíc.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 31. 3. 2024 09:23

audiomann píše:Vytahovat se a srovnávat nesrovnatelné není fér. Co myslel "zino333" tou narážkou, jak mu dobře hrají jeho Meze 109 Pro, nevím. Nemá ani zesík HDV 820, ani kvalitní síťové kabely Harmonix, filtrační jednotku GigaWatt, ani kabely ke sluchátkám Toxic.

Kamoško, kľud. :lol:
Tebe niekto ukradol večeru? Kde si prišiel k tomu, že sa niečim vyťahujem? Ak si si nevšimol, na svoju výrazne drahšiu zostavu ako moju tu poukazuješ ty. A ani žiadnu narážku som nikde nemal. Ja som sa normálne zapojil do diskusie. Nič viac. Nebuď paranoidný.
(stále mi tu chýba "facepalm" smajlík)
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod audiomann 31. 3. 2024 11:32

Jsem rád, že jsem tu našel kamarády, kteří mají stejné, nebo podobné názory. Střelil jsem tu šíleně předraženou sluchátkovou aparaturu a vystačím si do budoucna s mobilem a těmi "Kossi" s měkkým a rozbláceným basem. Přeji hezký den.
Naposledy upravil audiomann dne 31. 3. 2024 14:06, celkově upraveno 2
Koss Porta Pro
audiomann
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zino333 31. 3. 2024 13:14

Niekto ma uštipnite, ale kde prosím ťa porovnávam tvoju zostavu s mojou? Ja neviem v akom svete žiješ ty, ale môžem ťa ubezpečiť, že mne je úplne ukradnuté, či niekto má lepšiu alebo horšiu zostavu ako ja. V mojom svete sú toto absolútne nepodstatné hodnoty. Mne je úprimne jedno či tvoja alebo niekoho iného zostava je lepšia alebo horšia. Dokonca tie tvoje D8000 Pro považujem za jedny z najlepších planárov momentálne na trhu, aspoň pre mj štýl hudby.

Ty tu riešiš moju zmienku o 109 Pro ako o nejakom útoku na teba a o vyťahovanie sa z mojej strany, že moja zostava je lepšia či čo. V mojom živote sú naozaj na rebríčku hodnlt úplne iné priority ako porovnávať si materiálne veci s niekym cudzím na internetovej diskusii. Mňa jednoducho zaujal tvoj príspevok (v dobrom), tvoja zostava a ja som k tomu len napísal, že z mojej skúsenosti znejú 109 Pro ako kombinácia tvojich dvoch modelov, z ktorých zrovna tie Final Audio považujem za skvelé. Nič viac za tým nie je. To čo si si ty za tým našiel, je tvoj problém. Ja tu aktuálne len krútim nechápavo hlavou.

Ja som si myslel, že som úplne normálne napísal jednoduchý príspevok do diskusného fóra a len sa čudujem ako to bolo vzaté. No dobre, tak asi môj štýl komunikácie je fakt iný a ja som na tejto planéte mimozemšťan. Občas fakt nechápem niektoré reakcie ľudí. Povedzte mi vy ostatní, napísal som niekde niečo ofenzívne alebo niečo na čo by sa mohol niekto uraziť? Ja naozaj nemám ten pocit a totálne nechápem tie reakcie...
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 31. 3. 2024 13:30

zino333: Napsal jsi “ že by si skombinoval to najlepšie z HD800S a D8000 Pro, potom dostaneš niečo čo sa bude veľmi blížiť Meze 109 Pro”. Vzhledem k tomu, že uvedená sluchátka představují to nejlepší, co audiomann má (pořizovací cena skoro sto tisíc Kč ve slevě), a Tys napsal, že pokud se vezme to nejlepší z těchto sluchátek, dohromady to skoro dá sluchátka za cca patnáct tisíc Kč ve slevě (která jsou sice dobrá, ale ani na jedna z HD a D nemají), mohl si to vyložit audiomann jako Tvůj útok na něj a jeho sestavu. A kdoví, třeba se k tomu přidala i ta večeře, a pak .. 8-D :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 31. 3. 2024 15:39

@introvert: Som vlastne rád, že mi taká možnosť ani nenapadla.
zino333
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka