Všeobecná diskuse o sluchátkách

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod zino333 19. 11. 2023 21:43

IMG_6190.JPG

DCA Stealth a Expanse
Už viackrát som ich počúval a tentokrát som s nimi trávil asi pol hodinku. Veľmi som chcel aby sa mi páčili. A veru že aj páčili. Stealth menej, Expanse viac. Dizajn, ergonómia, kvalita spracovania, všetko super. Problém nastáva pri tom najdôležitejšom. Zvuk je problematický. Nepoznám iné slúchadlá, ktorých kvalita zvuku je takto závislá od pozície na ušiach. Ak človek nájde dobrú pozíciu na ušiach, je to super. Vážne hrajú dobre. Lenže stačí trochu pohnúť hlavou, sánkou, otočiť sa... Hocijaký pohyb výrazne mení ich zvukový prednes a ak to človek nemá v tej správnej pozícii, je to proste zlé. Keď je všetko ako má byť, potom je to paráda. Keď... A ja nechcem počúvať so strachom pohnúť hlavou. :hm

IMG_6142.JPG

Austrian Audio The Composer
Podľa mňa sú super. Na klasiku, akustické žánre a podobne. Menej vhodné na náhravky slabšej kvality.

IMG_6143.JPG

IMG_6194.JPG

Meze Empyrean II a Elite
Ak by som si teraz chcel kúpiť nové slúchadlá, kúpil by som asi Empyrean II a dal by som im prednosť aj pred Elite. Tak veľmi sa mi ich naladenie páčilo. :tleskani

IMG_6192.JPG

HEDDphone® TWO
Neoslovili ma.

IMG_6187.JPG

HE6 a Canor Virtus A3 od slovenského výrobcu
TOP!
my endgame: Mojo2 + 109 Pro <3
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 20. 11. 2023 01:43

Na prvním snímku vidím to nejdůležitější vůbec - sluchátkový zesilovač Zähl HM1 ( https://headphones.com/products/zahl-hm ... -amplifier ). Ten Tě nezaujal ? Jde prý o absolutní špičku, a to nejenom cenou.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 20. 11. 2023 08:17

introvert píše:Na prvním snímku vidím to nejdůležitější vůbec - sluchátkový zesilovač Zähl HM1 ( https://headphones.com/products/zahl-hm ... -amplifier ). Ten Tě nezaujal ? Jde prý o absolutní špičku, a to nejenom cenou.

Zaujal, ale... Spracovanie je top. Masívna, robustná, pevná konštrukcia. Pôsobí ako tank. Expanse aj Stealth zneli na tom pekne (ale platí, čo som napísal o pozícii na ušiach) + spárované to bolo s EverSolo DMP-A6.
Každopádne, netrúfnem si hodnotiť zvukové kvality HM1. Na to by som ho musel mať na dlhšiu dobu doma a skúšať ho s viacerými slúchadlami. Avšak pri existencii zosíkov ako sú Headamp GSX-mini alebo Schiit Mjolnir 3 a podobne by som to HM1 nekúpil. Páčili sa mi korekcie basov a výšok. Zaujímavé bolo aj nastavenie šírky soundstage, ale to malo väčší efekt pri Stealth. Pri Expanse bol prínos už menej počuteľný.
Možnosť testovať naraz dva zdroje je super, ale koľkokrát do roka by som to použil? Pre testerov a recenzentov má toto zariadenie veľký zmysel. Menej už asi pre mňa.
Veľmi mi vadilo a všeobecne mi vadí, že vystavovatelia často prídu na výstavu s top produktami a prezentujú ich na single ended výstupe bez možnosti odskúšať XLR výstup. Mne prišiel single ended výstup aj slabý pre oba DCA modely. Hlasitosť som mal takmer na max. DMP-A6 preamp úroveň bola na -5db, ale ak som aj nastavil na 0db, neprišlo mi to extra výkonné. A to pri cenovke HM1 je asi slabotka a napríklad k Susvaram by som bol opatrný, či by ich to dokázalo potiahnuť. Možno sa mýlim a niečo tam ešte v reťazci bolo poddimenzované.
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 20. 11. 2023 09:55

Spousta zesilovačů zní ze symetrického výstupu lépe. Co se týká Susvar, těžko říct, teoreticky by mohl výkon toho zesilovače stačit. Pouze mě zajímalo, zda se při poslechu takového přístroje automaticky nedostaví nějaký wow efekt. Zjevně ne, krom toho, vzhledem k ceně zesilovače šlo z mé strany pouze o zvědavost, kupovat si HM1 rozhodně nehodlám. :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 20. 11. 2023 10:21

Ale ono by sa ten wow efekt možno aj dostavil, ale toto na to asi nebolo vhodné miesto. :)
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 20. 11. 2023 10:42

@zino333: A jak si tedy vedou Empy II po technické stránce zvuku ve srovnání s Elite? Zejména mě zajímá úroveň rozlišení a hloubka hudební scény, pokud by ses k tomu mohl vyjádřit. :-)
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 20. 11. 2023 11:56

@pavel1756: Nie som si istý či majú Elite viac detailov na výškach, ale láka ma to povedať. Empyrean II ale isto majú rýchlejší a detailnejší bas. Z rýchleho porovnania som mal pocit, že Empy II majú väčšiu hĺbku scény ako Elite. Do šírky približne na rovnako. Elite sú uhladenejšie, pokojnejšie. Empy II sú už trochu agresívnejšie, zábavnejšie, dynamickejšie a viac do V, vhodnejšie na pop, rock, elektroniku. Prosto pútajú viac pozornosť. Elite sú vhodnejšie na vážnejšie žánre, ale nepoviem že lepšie. Povedzme, že ani jeden model od druhého nie je zásadne kvalitnejší. Že jeden je lepší ako druhý. Oba modely sú len tonálne inak ladené. Takže to bude o preferenciách. Elite budú asi vhodnejšie na dlhodobé počúvanie, Empy II urobia viac ten prvotný wow efekt.
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 20. 11. 2023 12:58

Díky. :-)

Ještě bych se zeptal, s jakými náušníky jsi je poslouchal? Výše uvedené srovnání je založeno na poslechu s Angled Alcantara?
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 20. 11. 2023 13:10

Tak som bol zaujatý novými Empyrean II, že som si vôbec nevšimol či tam boli pôvodné Alcantary alebo Angled verzia. Na Empy II boli tie nové hybridy, tie som mačkal a skúmal. :)
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 20. 11. 2023 15:49

Podle výše uvedené fotografie to vypadá na klasické alcantary.

Jinak ten Canor Virtus A3 mi připomněl můj první sluchátkový zesilovač, model SH-1 od stejného výrobce. Jo, kde jsou ty časy, kdy mi stačily HD600 a tenhle zesilovač... :D
Přílohy
IMG_1328.jpg
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 20. 11. 2023 15:52

A ako ti ten Canor hral? Leb hento bolo prvý raz, čo som počul HE6 hrať skvelo bez EQ.
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 20. 11. 2023 16:28

V době, kdy jsem ho pořídil, tu nebylo moc možností (2009). Navíc jsem měl jakožto "chudý" student gymnázia omezené prostředky. Vybíral jsem mezi tímto, Casea Lyra a Vincent KHV-1. A HD600 mi (tonálně) právě nejvíc sedly s Canorem, který navíc vyšel levněji (10.990,- Kč) než Lyra za skoro dvacet tisíc korun. Nicméně právě Casea Lyra byl podle mě z těch tří po technické stránce zvuku nejlepší.

Canor SH-1 je/byl hybridní sluchátkový zesilovač s celkově vřelejší uhlazenější prezentací, ale vyváženější než Vincent. Jak už jsem psal, se šestistovkami si sedl na výbornou. Určitě bych jej dnes nedoporučil k temnějším sluchátkům, jako jsou Empyrean OG. A také ne k nenažrancům typu HE-6, protože výkonu rozhodně nemá/neměl na rozdávání. Ale ty HD600 utáhl s přehledem. Kdyby se prodával dnes, počítám, že by se vyrovnal konkurenci v cenové relaci 20k až 30k.
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 20. 11. 2023 22:37

Zajímavé mám Stealthy už dost dlouho a problém který popisuješ jsem tedy nepozoroval a dost často poslouchám i v brýlích.Spíš mi vadí že jsou nenažrané skoro jako Susvary a na tišší poslech nevyniknou je potřeba poslouchat na vyšší hlasitost.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 21. 11. 2023 13:11

Tak potom predsalen budú náročné na zdroj a nebola chyba v reťazci. Áno, mal som rovnaký dojem, že potichu to nebola žiadna sláva ale nahlas to bolo veľmi fajn. Dokonca bolo aj fyzicky cítiť bas z nich aj napriek tomu že to nie je žiaden basshead produkt a to ja mám rád.

Ale zaujímavé, že ty nemáš problém s tou pozíciou pri počúvaní. Rozdiely boli naozaj výrazné a pre mňa by toto bol faktor ktorý by ma odrádzal od kúpi inak skvelých slúchadiel. Ja by som dal ale asi prednosť Expanse pred Stealth.
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ladislavko 21. 11. 2023 14:14

Kuba4 píše:Audigo prodává Empy 2 levněji než původní model. V Německu už slevnili první variantu na 1500Euro. Samozřejmě pořád je to zbytečně drahé.

Hľadal som, nenašiel...prosím link na Meze Empyrean za 1500 EUR?
Ďakujem.
DAPs: Astell&Kern SE 200, Sony WM1A
IEMs: Noble Audio Encore+8 Core Noble Upgrade Cable (termination 4,4mm),
Campfire Audio Solaris 2020 (Sold), Sony IER-Z1R (Sold)
Headphones: Sony MDR Z1R, Grado RS2e, Sennheiser HD600 + Cardas Headphone Cable
Ladislavko
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka