HaweckO: Ano, mám přes rca připojený lampový sluchátkový zesilovač.
Zkoušel jsem rca odpojit, ale ani s odpojenými rca kabely občasné lupání v pravém repro nebo sluchátku neustává.
Zkoušel jsem i prohodit xlr kabely, ale výsledek je pořád stejný.
Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
Rins píše:HaweckO +martas 38: Rca a xlr jsem nikdy neměl zapnuté současné, dávám si na to pozor.
Vyzkoušel jsem u téhož integráče přepojit xlr do dalších vstupů, no opět to nepomohlo.
Problém v xlr kabelech není, zkoušel jsem je přepojovat a výsledek vždy stejný. Navíc xlr kabely jsou nové v ceně několika desítek tisíc Kč.
Napadá mě zda kabel k pravému reproduktorů nechystá po cestě nějaké rušení.
martas38 píše:Vy tam máte hoši stykače? To se používá v silové elektrotechnice.
Každopádně myšlenka s prohozením kanálů dobrá.
martas38 píše:U repro kabelů už se moc rušení neprojevuje..tam je zesílený signál...
introvert píše:PetrJČ: Důvod ?
Kamasu píše:Žádna logika, jen prostá fakta. Co se týče hlasitosti, tak zesilovače skutečně signál zeslabují, nezesilují. Nicméně ono je to trochu složitější a proto se jim neříká zeslabovače.
PetrJč píše:introvert píše:PetrJČ: Důvod ?
Protože je to dané impedancí a citlivostí zátěže.
Do reprokabelů se také indikuje rušení, ale je proudově velmi měkké a na zátěži 4 ohmů nic nenaměříme. I kdybychom předpokládali úroveň rušení 100µV, tak výkonově to vychází při 4ohmové zátěži na 0,0000000025W, což s žádným reproduktorem při jeho citlivosti ani nehne. Reálně tam ale nebude ani to...
Jiná věc je samozřejmě ta, pokud se rušení naindikuje do zesilovače a ten ho proudově a napěťově zesílí...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků