Všeobecná diskuse o sluchátkách

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Delgar 1. 1. 2022 13:58

A co vzít do úvahy produkty z USA a mrknout na kombinovaný DAC+AMP > Schiit Jotunheim ?
https://www.schiit.com/products/jotunheim-3
Delgar
Junior

Odeslat příspěvekod feanoor 1. 1. 2022 20:35

Jotunheim 2 vypadá taky velmi dobře, opravdu je dnes z čeho vybírat :-)
multibit, ES9028 DAC, 5 let záruka, 6 wattů při 32 Ohm v balanced modu ... 400 dolarů...
feanoor
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 1. 1. 2022 20:51

Určite áno. Koľko to chceš za to všetko dať? Lebo taký Jot2 a tie nové Hifimany a bude to veľmi slušné počúvanie :)
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod feanoor 1. 1. 2022 21:23

Kolem 20 tisíc kč za DAC/AMP, ale láká mě ten balanced výstup.
Snad všude jsem o tom četl že je to prostě znát, oproti single-ended.
feanoor
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 1. 1. 2022 21:32

Osobně bych to jako rozhodující vlastnost při výběru nepovažoval. Hlavně mám pocit, že mezi DAC a zesilovačem je to spíš o eliminaci rušení, než o nějaké výraznější změně zvuku. Na zvuk má víc vliv balancovaný sluchátkový výstup. Ale všechno to jsou změny kosmetické, alespoň pro moje uši.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PoliceCollector 1. 1. 2022 21:40

Tak se teda sem přesouvám ohledně mého problému s Toppingem NX1s & HE 400SE. Podle údajů na krabici umí Topping 150mW při 32 ohmech. He400SE mají deklarovanou citlivost 25ohmů. Ovšem když zapnu GAIN tak začnou sluchátka neskutečně rachotit. (Příklad: AC/DC Rock or Bust). Třeba AKG Y50 tohle nedělají, ty jsou na stejné nastavení hlasitá až nebezpečně. (Ovšem jsem si vědom, že to jsou dynamická přenosná sluchátka a ne magnetoplanáry určené pro domácí poslech.) Může to být chyba toho NX1S, když papírově by měl ty hifimany bez problému nakrmit ? Co jsem pochopil, 150mW je docela dostačující. Nemá někdo tuhle kombinaci, aby mi potvrdil, zda je to vada kusu nebo prostě je ten zesík málo výkonný ?N (Co jsem pochopil tedy z diskuzí, tak Topping by neměla být nějaká šmejdská značka.)
PoliceCollector
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 1. 1. 2022 22:35

150mW ti určitě spolehlivě planární sluchátka nenakrmí. To už jsem si vyzkoušel u Audeze LCD-X (tuším 20Ω celkem vysoká citlivost, nezapomínat, že i na citlivosti záleží a tu mají tvoje Hifiman ne až tak vysokou) a Chord Mojo (tuším zhruba desetinásobný výkon co tvůj Topping). Hrálo to na prd. Velká sluchátka, potřeba velkého výkonného zesilovače s dostatečně dimenzovaným zdrojem napájení. Myslím už jsme to tady probírali. Topping není šmejdská značka, ale tvůj model není určený k náhlavním domácím sluchátkám, ale k IEM a nebo nenáročným přenosným náhlavním modelům. V hudební špičce je požadavek na okamžitý výkon zesilovače vyšší, než těch 150mW. Zesilovač to nedá, hraje to pak bez dynamiky, mdle a nebo se zkreslením.
Prostě jako všude jinde, kdo chce opičku, musí mít na banány... A mizerně krmená opička neskáče zdaleka tak dobře a vysoko, jako když je krmení dostatečné.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tibormi 1. 1. 2022 22:49

feanoor No a čo tak Burson Playmate 2? Výkonu a výkonu má na rozdávanie a super plný zvuk robený pre planáry. Ja mám 1 zatiaľ mi vydržal na stole najdlhšie zo všetkého čo som mal. :)
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 2. 1. 2022 08:05

feanoor píše:Kolem 20 tisíc kč za DAC/AMP, ale láká mě ten balanced výstup.
Snad všude jsem o tom četl že je to prostě znát, oproti single-ended.

Je to znát pouze a jen v některých případech, kdy daný zesilovač disponuje oběma typy výstupů. A ani tak to zdaleka naplatí vždy.

V žádném případě nelze hovořit o tom, že zesilovače se symetrickým výstupem hrají lépe než ty, které mají pouze klasický jack. Nakonec ty vůbec nejdražší a nejlepší sluchátkové zesilovače současnosti disponují právě velmi často pouze nesymetrickým výstupem...

A ještě bych si dovolil uvést jeden příklad z praxe...
..Burson Soloist SL MKII má pouze nesymetrický výstup a podle mě hraje o třídu lépe než kdejaký Schiit (za podobnou cenu) se symetrikou...
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 2. 1. 2022 08:38

pavel1756 píše:Stejně tak bych zde já mohl bez větší námahy obhájit, proč jsou v každé té jeho popisované kategorii Meze Elite o třídu lepší než LCD-4/4z.

Klidně si na daný téma napiš diplomku, pokud tvé ego nedokáže unést, že všichni z Meze Empyrean/Elite nejsou udělaní jako ty. Ostatně když bych sečetl počet slov těch tvých pamfletů na dané téma z posledních let, už by z toho ta diplomka byla.

Pochybuju však, že tím něco změníš. Když se podívám v podstatě kamkoliv za hranice tohoto našeho CZ/SK malofóra, Empyrean ani Elite ve svých cenových kategoriích konsenzuálně svou přímou konkurenci zvukově neporáží a vlastně ani nedorovnává.

Obrázek

Pokud to však vidíš jinak, v pořádku - není třeba to pořád dokola rozmazávat, všichni to dávno pochopili. Avšak reagovat na mé linkování žebříčku několika desítek sluchátek tím, že se snad za tím skrývá nějaká má anti-Meze agitka, je v lepším případě hloupé a v tom horším hraničící s paranoiou. A pokud to snad měl být z tvé strany pokus o vtip, tak věz, že po těch letech čtení tvých věčných adorací na Meze už to fakt úsměv na tváři nevyvolá. Jestli mi někdo nebo něco znechucuje značku Meze Audio, jsi to svým přístupem právě ty. Bohužel.

P.S.: Doporučuju si načíst definici slova "objektivní". Způsob, jakým jej ve svých příspěvcích používáš, je totiž přinejmenším úsměvný. A je rovněž i klíčem k pochopení zbytku tohoto mého příspěvku. ;-)
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 2. 1. 2022 08:59

Musím uznat, že jsi mi to teď pěkně vytmavil. :-[
Už jen čekám, až to Kubí Čtvrtý ještě korunuje nějakým oslavným pamfletem! :D

A když už jsme u té objektivity, nemysli si, že mi není jasné, že tato Tvá reakce je dost umocněná tím, že jsem si ve vedlejším vláknu dovolil kritizovat posvátnou výměnu náušníků. ;-)
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 2. 1. 2022 09:08

Teď jsem se podíval do sekce Speciální nabídky - Aktuální slevy na Audigu, a Hifiman Ananda tam mají za sympatických 24.980,- Kč. Neváhejte, ještě včera tato sluchátka stála 16.800,- Kč (nebo tak nějak), třeba to za těch 25 tisíc je jen bleskový výprodej ;-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 2. 1. 2022 09:38

MHOE píše:Pochybuju však, že tím něco změníš. Když se podívám v podstatě kamkoliv za hranice tohoto našeho CZ/SK malofóra, Empyrean ani Elite ve svých cenových kategoriích konsenzuálně svou přímou konkurenci zvukově neporáží a vlastně ani nedorovnává.

K tomuto bych si dovolil nadhodit jednu myšlenku...
...Oháníš se tu zahraničními mocnostmi a jejich zjevně nezpochybnitelnými světonázory a přitom, kdyby jejich členové věděli, co sám používáš za kabely a jak moc negativní postoj zaujímáš k těmto a některým dalším komponentám, za které oni zaplatili víc než Ty za celý řetězec, dozajista by na ně šly mrákoty! :-\
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod feanoor 2. 1. 2022 10:29

tibormi
Burson Playmate 2 hraje prý výborně, díky za tip. Líbí se mi to žebrované šasi, a je to taky silák tenhle Australan :-)
Hodně u něj oceňuji ten USB C vstup, to by se mělo objevovat u DACů častěji, podle mě.
Tady jsem na něj viděl zajímavou recenzi

https://www.youtube.com/watch?v=Wx12k3q ... y%27siyagi

Pavel1756
Děkuji za tvé vyjádření k té symterice, budu si muset o tom více zjistit.
Btw Burson Soloist SL MKII je také skvělý tip, podívám se na něj důkladně :-)
feanoor
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 2. 1. 2022 10:56

Bohužel tento Burson už asi není nikde skladem. Leda bazar... A navíc se jedná pouze o AMP. Nemá integrovaný DAC.

Nicméně hádám, že aktuální modely Burson Audio, které se nachází v podobné cenové relaci jako Soloist SL MKII, budou hrát na velmi podobné úrovni, možná i lépe. Takže bych se spíš držel rady od @tibormi a zkusil Playmate 2. Možná i Funk, ale ten stejně jako Soloist nemá převodník.
pavel1756
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka